Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
4. 7. 2017,
10.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Union Olimpija

Torek, 4. 7. 2017, 10.01

6 let, 7 mesecev

Olimpija naznanila največjo okrepitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Pri slovenskem košarkarskem prvaku so v pričakovanju klubske skupščine naznanili centrsko okrepitev. Dres Olimpije bo nosil Američan Jordan Morgan.

Jordan Morgan prihaja v Olimpijo. | Foto: Getty Images Jordan Morgan prihaja v Olimpijo. Foto: Getty Images

Torek bo postregel z dolgo pričakovano skupščino KK Union Olimpija, na kateri bo predsedniški položaj zasedel prvi mož Petrola Tomaž Berločnik. Še pred novim predsednikom je slovenski prvak dobil novega igralca. To je postal 203 centimetre visoki 25-letni center Jordan Morgan.

Američan, ki bo pod košem nasledil Srba Nikolo Jankovića, je bil nazadnje član novega grškega prvoligaša Kymisa, pred tem pa je igral še za Hermine Nantes, Paris-Levallois, Canton Charge in univerzitetno ekipo Michigan.

Ve, da gre po dvojno krono

"V Evropi sem tri sezone in ponudba Uniona Olimpije je nekaj, kar sem sprejel z obema rokama, saj gre za ugleden klub z bogato zgodovino nastopanja v Evropi. Zavedam se izziva na več frontah in pomembnosti ubranitve obeh domačih naslovov, kar so mi v klubu predstavili kot glavne cilje sezone," je v prvi uradni izjavi poudaril Američan. Olimpija, v kateri so ga po zagotovilih direktorja Matevža Zupančiča spremljali že v preteklosti, je z njim podpisala enoletno pogodbo.

Okorn: Največja okrepitev

"Gre za do zdaj našo največjo okrepitev, igralca, ki bo moral nositi igro pod košema. Verjamem, da mu bo z močjo, agilnostjo in znanjem to tudi uspevalo. Gre za košarkarja z veliko željo po napredovanju in dokazovanju, ki je razumel naše usmeritve in se zaveda, kaj ga v Ljubljani čaka," je novinca pozdravil Gašper Okorn, ki kljub drugačnim namigom pred tedni ostaja v zmajevem gnezdu. V tega so v zadnjem obdobju prišli mladi Hrvat Roko Badžim, stari znanec iz Sixt Primorske Bojan Radulović, novopečeni kosovski reprezentant Erjon Kastrati in povratnik iz Zlatoroga Jan Špan. Pogodbo z Olimpijo imajo sicer še Dražen Bubnić, Žiga Jurček, Jan Barbarič in kapetan Gregor Hrovat.

Ne spreglejte