Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 7. 2017,
22.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

prestop NBA Evroliga Slobodan Subotić Cibona Olympiacos

Sobota, 8. 7. 2017, 22.50

6 let, 6 mesecev

Ples milijonov v ligi NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Košarkarsko dogajanje: James Harden ostaja v Houstonu, Željko Obradović osvežuje prvake, Dirk Nowitzki se še ne bo poslovil ... 

Prestopi med 3. in 9. julijem

Tim Hardaway Jr. | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Hardaway v New York

Košarkar Tim Hardaway Jr. se bo znova pridružil ekipi severnoameriške lige NBA New York Knicks, saj njegov dosedanji klub Atlanta Hawks ni izenačila ponudbe kratkohlačnikov, ki so 25-letniku ponudili 71 milijonov evrov.

New York je v četrtek Hardawayju ponudil štiriletno pogodbo v vrednosti 71 milijonov dolarjev. Atlanta je nato imela 48 ur časa, da izenači ponudbo, a se zato ni odločila, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Knicks so Hardawaya na naboru lige NBA leta 2013 izbrali kot 24. igralca. Prvi dve sezoni je preživel pri New Yorku, nato pa je leta 2015 kot del menjave odštel v Atlanto. Zadnja sezona je bila njegova najboljša v štiriletni karieri v ligi NBA, saj je v povprečju dosegal 14,5 točke, 2,8 skoka in 2,3 podaje.

Poteza vodstva kluba iz New York naj bi bil poskus, da v svojih vrstah zadrži prvega zvezdnika Carmela Anthonyja.

James Harden še štiri leta v Houstonu. | Foto: Getty Images James Harden še štiri leta v Houstonu. Foto: Getty Images

Ples milijonov za bradatega zvezdnika

Skoraj 200 milijonov evrov bo severnoameriški poklicni klub Houston Rockets odštel za svojega osrednjega zvezdnika. Petkratni udeleženec tekme vseh zvezd James Harden, ki je v preteklih dveh sezonah v povprečju dosegal več kot 29 točk na tekmo,  namreč ne bo zapustil Teksasa. Z "raketami" bo 27-letni zvezdnik podpisal novo štiriletno pogodbo. Houston je sicer šele drugi klub v njegovi osemletni karieri v ligi NBA. Led je leta 2009 prebil v Oklahomi, kjer je ostal do leta 2012.

Philadelphia 76ers podpisala pogodbo s prvim izborom letošnjega nabora

 Prvi izbor na letošnjem naboru severnoameriške lige NBA Markelle Fultz je podpisal pogodbo s Philadelphio 76ers, ki je izbrala 19-letnega branilca. Fultz je podpisal štiriletno pogodbo. Philadelphia je ob tem potrdila še, da se je za sodelovanje dogovorila z J.J. Redickom in Amirjem Johnsonom, ki sta bila prosta igralca.

Fultz je nazadnje igral za univerzo Washington. V povprečju je dosegal 23,2 točke, 5,9 podaje in 5,7 skoka.

Obradović osvežuje prvake

Najuspešnejši evropski klubski trener Željko Obradović ima v zadnjem obdobju veliko dela, saj v Istanbulu sestavlja ekipo, s katero želi prihodnje leto na zaključnem turnirju v Beogradu ubraniti evroligaško krono. Proti novim izzivom se bodo turški in evropski prvaki podali z novim imenom. S prihodom novega pokrovitelja se bo klub namreč imenoval Fenerbahče Dogus.

Zadnja okrepitev prvakov je 205 centimetrov visoki italijanski krilni center Nicolo Melli, ki je po prihodu iz Bamberga s Turki podpisal triletno pogodbo. Ob tem so iz kluba sporočili tudi, da je na podaljšanje sodelovanja pristal Nikola Kalinić. Srb bo v Carigradu ostal do konca sezone 2019/20. Željko Obradović marljivo kadruje. | Foto: Reuters Željko Obradović marljivo kadruje. Foto: Reuters

Med tistimi košarkarji Fenerbahčeja, ki bodo v prihodnji sezoni branili evroligaško in turško krono, bo tudi 29-letni in 203 centimetre visoki Luigi Datome. Italijanski reprezentant, eden od ključnih mož Obradovićeve čete, je namreč sprejel novo ponudbo in bo še v nadaljnjih treh sezonah igral v Istanbulu. Že v začetku tedna pa je prihod k prvakov naznanil turški veteran Sinan Guler, ki je v zadnjih štirih sezonah igral za Galatasaray.

Nekdanji pomočnik slovenskega selektorja ostaja v Turčiji

Grški košarkarski strokovnjak Stefanos Dedas bo tudi v prihodnji sezoni kot glavni trener sedel na klopi turškega prvoligaškega moštva Gaziantep. Nanjo je sedel leta 2015, pred tem pa je košarkarsko znanje večinoma kopičil kot trenerski pomočnik. V dveh obdobjih je bil tudi pomočnik slovenskega selektorja. V obeh primerih je reprezentanco vodil Jure Zdovc.

Bogdanović bo preskočil Modrića

Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović zapušča Washington. Njegov novi delodajalec v ligi NBA bo postala Indiana, s katero bo podpisal dveletno pogodbo. Ta naj bi mu navrgla dobrih 18 milijonov evrov. S tem bo nekdanji član Mostarja, Reala, Murcie, Cibone, Fenerbahčeja, Brooklyn Nets in nazadnje Washingtona skočil na prvo mesto na lestvici hrvaških športnih zaslužkarjev. Do sedaj je ta vloga pripadla nogometašu madridskega Reala Luki Modiću, ki letno zasluži 7,5 milijona evrov.

Dirk Nowitzki | Foto: Reuters Foto: Reuters Večni Dirk se ne da

Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki se je z moštvom Dallas Mavericks dogovoril za novo pogodbo, s katero bo tudi 20. leto v ligi NBA ostal v Teksasu. Amerški mediji poročajo, da naj bi nekdanji nemški reprezentant podpisal dveletno pogodbo, vredno 10 milijonov dolarjev. V klubu piše zgodovino, saj je postal šele drugi igralec lige NBA, ki je enemu klubu zvest 20 let. Pred njim je to uspelo le Kobeju Bryantu z Los Angeles Lakers, ob tem pa je 213 cm visoki Nemec lani dosegel še en mejnik, saj je kot prvi neameriški košarkar presegel mejo 30.000 doseženih košev v ligi.

Kocka je padla: Teodosić se seli v ligo NBA

Miloš Teodosić bo na leto prejel skoraj 11 milijonov evrov. | Foto: Vid Ponikvar Miloš Teodosić bo na leto prejel skoraj 11 milijonov evrov. Foto: Vid Ponikvar

Dolgo se je šušljajo, zdaj skrivnosti ni več. 30-letni srbski košarkarski zvezdnik Miloš Teodosić odhaja v ligo NBA, kjer bo zaigral za ekipo Los Angeles Clippers. Zanj so se zanimali še pri Chicagu, Sacramentu, Torontu, Atlanti, Brooklynu in Utahu.

Eden najboljši evropskih organizatorjev igre bo skušal zapolniti vrzel, ki je nastala po odhodu ameriškega zvezdnika Chrisa Paula.

Teodosić je zadnjih šest sezon igral za moskovski CSKA in leta 2016 stopil tudi na evropski vrh. Kariero je začel pri FMP iz Železnika, igral pa je tudi za Borac in grški Olympiacos. 

Vince Carter v Sacramento

Štiridesetletni Vince Carter, najstarejši košarkar v severnoameriški ligi NBA, bo prihodnjo sezono branil barve moštva Sacramento Kings, poročajo agencije. V sezoni 2017/18 naj bi zaslužil osem milijonov dolarjev. Kariero je Carter začel v sezoni 1998/99 pri Torontu in si v prvi sezoni priboril naziv novinca leta. Kasneje je igral še za New Jersey (zdaj Brooklyn) Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks in Memphis Grizzlies. S skupaj 24.555 doseženimi koši je na večni lestvici lige na 22. mestu.

Jaka Klobučar v Istanbulu ne bo igral na evropskem prvenstvu. Vseeno turško mesto na stičišču Evrope in Azije ostaja njegov klubski dom. | Foto: Sportida Jaka Klobučar v Istanbulu ne bo igral na evropskem prvenstvu. Vseeno turško mesto na stičišču Evrope in Azije ostaja njegov klubski dom. Foto: Sportida

Klobučar brez EuroBasketa, a z novo pogodbo

Potem ko ga zaradi težav s hrbtom čaka prosto poletje brez reprezentančne akcije in nastopa na EuroBasketu, se bo dolgoletni slovenski reprezentant Jaka Klobučar vrnil v Turčijo. Po zagotovilih njegovega zastopnika je namreč 198 centimetrov visoki košarkar, ki bo poleti dopolnil 30 let, s turškim prvoligašem Buyuksehir Belediyespor iz Istanbula podpisal novo dveletno pogodbo. V Turčiji otrok novomeške Krke sicer igra že od leta 2015.

Hackett pri nemških prvakih

Daniel Hackett nadaljuje evropsko popotovanje. Po slovesu od Olympiacosa je 197 centimetrov visoki Američan podpisal dveletno pogodbo z Bambergom, kamor se selijo tudi Bryce Taylor, Augustine Rubit in Luka Mitrović. Hackett je sicer v Evropi igral še za Benetton, Scavolini, Sieno in Milano.

Golden State pridobil Casspija in Younga

Potem ko so v svojih vrstah zadržali Stepha Curryja, Kevina Duranta in Andreja Iguadala, so pri prvaku lige NBA, moštvu Golden State Warriors, v svoje vrste zvabili še dve okrepitvi. Iz Minnesote prihaja Omri Caspi, ki se ga v Evropi spominjamo še iz časov, ko je igral za Maccabi, za kalifornijsko selitev pa se je odločil Nick Young. Za 5,2 milijona ameriških dolarjev bo LA Lakers zamenjal za GS Warriors.

Jaka Blažič in Sasu Salin: nekoč soigralca v Olimpiji, nato tekmeca v ligi ABA in španski ligi ACB. | Foto: Sportida Jaka Blažič in Sasu Salin: nekoč soigralca v Olimpiji, nato tekmeca v ligi ABA in španski ligi ACB. Foto: Sportida

Unicaja zbira nekdanje zmaje

Gruzijski center Giorgij Šermadini bo kariero nadaljeval pri Unicaji iz Malage, kjer je del pretekle sezone prebil Alen Omić. Njegov dosedanji delodajalec Andorra namreč ni izenačil ponudbe, ki jo je zanj pripravil prvak EuroCupa. Velikana iz Gruzije se slovenski ljubitelji košarke spominjajo po pogumnih predstavah v dresu tedaj še evroligaške Olimpije. V Ljubljani je kot posojeni igralec Panathinaikosa igral v sezoni 2010/11. V Unicajo se utegne preseliti še en nekdanji zmajček. Na radarju kluba se je namreč znašel še Finec Sasu Salin. Tudi zanj je klub iz Malage oddal ponudbo, zdaj pa čaka na odgovor Gran Canarie.

Na Polzeli že dve okrepitvi

Po ameriškem branilcu Chaunceyju Collinsu, ki je igral za univerzo TCU v ligi NCAA, je kot novinec pogodbo s Hopsi podpisal še 21-letni primorski branilec Sebastjan Borse. Na Polzelo se seli iz Portoroža. Poleg tega so klubu zvestobo obljubili še Ivan Držić, Dejan Čup, Milojko Vasilič in Andraž Rogelj, medtem ko se poleg Alena Hodžića (Primorska) z odhodom resno spogleduje tudi Jakob Čebašek.

Uradno Gašper Okorn | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar : zaupnica trenerju Okornu in pomočnikom 

Iz KK Union Olimpija so uradno sporočili že nekaj čas znano dejstvo, da bo člansko ekipo tudi v sezoni 2017/2018 vodil glavni trener Gašper Okorn, ki je lani podpisal dveletno pogodbo in zmaje popeljal do dvojne domače krone.

Njegova pomočnika ostajata Luka Bassin in Igor Kešelj. Kondicijski trener bo Saša Ogrizović, fizioterapevt članskega pogona pa ostaja Rok Žagar. Odprto ostaja vprašanje šefa mladinskega pogona. Na igralski ravni v Stožicah računajo še na vsaj dve okrepitvi. Več o tem …

Finec med Biki

Salinov rojak Lauri Markkanen, sedmi izbor na letošnjem naboru v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je podpisal pogodbo s Chicago Bulls. Markkanena je na naboru pred mesecem dni izbrala Minnesota, a se je ta odločila, da ga bo skupaj s Krisom Dunnom in Zachom LaVinejem zamenjala za Jimmyja Butlerja, ki je trikrat igral na tekmi zvezdnikov.

Blaž Mahkovic se vrača v Slovenijo. | Foto: Sportida Blaž Mahkovic se vrača v Slovenijo. Foto: Sportida

Odmevna domžalska okrepitev

Reprezentančni kandidat Blaž Mahkovic, ki je v pretekli sezoni igral za Igokeo, je nova okrepitev domžalskega kluba Helios Suns. 27-letni krilni košarkar je sicer že igral v dvorani Komunalnega centra, in sicer v obdobju 2012–2014. Košarkar, ki ga Igor Kokoškov 19. julija pričakuje na zboru kandidatov za EuroBasket, je v karieri igral še za kranjski Triglav, škofjeloški LTHcast in ljubljansko Olimpijo.

Ian Vougioukas  bo znova oblekel dres Panathinaikosa. | Foto: Sportida Ian Vougioukas bo znova oblekel dres Panathinaikosa. Foto: Sportida

Vougioukas se je vrnil v Atene

32-letni grški center Ian Vougioukas se po petih letih vrača v atenski Panathinaikos, s katerim je bil leta 2011 tudi evropski klubski prvak. Prihaja iz Lokomotive Kuban, s katero je letos gostoval tudi v Ljubljani. Pred tem je bil tudi član Žalgirisa, kjer je Panathinaikos v tem prestopnem roku našel organizatorja igre. Pretekli teden je namreč Grke okrepil občasni litovski reprezentant Lukas Lekavicius.

Simonovićevo slovo od Crvene zvezde

Vrste prvaka lige ABA in edinega evroligaškega moštva s področja nekdanje Jugoslavije zapušča še tretji pomemben košarkar. Reprezentančno krilo Marko Simonović se iz Crvene zvezde seli v Zenit iz St. Peterburga. Že pred tem sta Beograjčane zapustila Luka Mitrović (Bamberg) in Charles Jenkins (Himki). Edina uradna okrepitev srbskega prvaka pa je Jonah Anthony Bolden.

Chris Bosh | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Chris Bosh se dokončno poslavlja od Dragićeve druščine

Miami Heat in nekdanji ameriški reprezentant Chris Bosh sta tudi uradno prekinila sodelovanje. Nekdaj odlični krilni center sicer zaradi zdravstvenih težav že dobro leto ne igra in je zanj kariera praktično že končana. A formalno je bil vseeno še vedno na plačilnem seznamu moštva s Floride. Zdaj se je poslovil in tako sprostil klubski "salary-cap", kar pomeni, da si bo moštvo Gorana Dragića lahko privoščilo kakšno odmevnejšo okrepitev.

Hayward med Kelti: 128 milijonov dolarjev

Ameriški košarkar Gordon Hayward se bo kot prost igralec pridružil severnoameriški ekipi Boston Celtics, kjer bo moči ponovno združil z nekdanjim trenerjem iz študentskih časov, Bradom Stevensom. All-Star zvezdnik se je tako odločil zapustili olimpijski Salt Lake City in ekipo Utah Jazz ter kariero nadaljevati pod vodstvom trenerja, ki ga je vodil že na univerzi Butler. V Bostonu bo ostal vsaj štiri leta, v tem času pa bo zaslužil 128 milijonov ameriških dolarjev.

Nebojša Joksimović je otrok koprske košarke. Zdaj se vrača domov. | Foto: Sportida Nebojša Joksimović je otrok koprske košarke. Zdaj se vrača domov. Foto: Sportida

Nebojša Joksimović se je vrnil domov

Vse bolj jasne obrise dobiva Sixt Primorska, koprski prvoligaš, ki je nastal z združitvijo KK Lastovka in KK Koš Koper. Obalni klub z vse večjimi ambicijami je po trenerju Jurici Golemcu, vodji ekipe Goranu Jagodniku, trenerju mlajših selekcij Miru Aliloviću ter igralcih Marijanu Čakarunu in Danielu Vujasinoviću dosegel tudi dogovor z nekdanjim slovenskim reprezentantom Nebojšo Joksimovićem. Nekdanji član Zlatoroga, Hemofarma, Lokomotive, Scavolinija, Igokee, Olimpije, Krke in nazadnje Cibone  se po štirinajstih letih vrača v domači kraj.

Milosavljević iz Berlina v Malago

Unicajo iz Malage je okrepil 198 centimetrov visoki srbski krilni igralec Dragan Milosavljević. S španskim klubom je dosedanji član berlinske Albe, ki je nase opozarjal že pri Radničkem in Partizanu, podpisal dveletno pogodbo. Iz kluba so ob te sporočili tudi, da je nadaljno zvestobo obljubil MVP finala EuroCupa Alberto Diaz.

Novinec v Olimpiji

Union Olimpija je podpisala pogodbo z ameriškim centrom Jordanom Morganom. Več o tem …

Kevin Durant | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Durant z bojevniki za 53 milijonov podaljšal za dve sezoni

Po poročanju ESPN je košarkar Kevin Durant s prvaki severnoameriške lige NBA Golden State Warriors podpisal dveletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo navrglo 53 milijonov dolarjev. 28-letnik, ki je lani prišel iz Oklahome, naj bi zaslužil nekje med 25 in 26 milijonov dolarjev na leto.

Durant je v finalu lige NBA, ko so bojevniki premagali Cleveland Cavaliers, v povprečju dosegal po 35,2 točke, 8,4 skoka in 5,4 podaje na tekmo.

Bojevniki so preteklo soboto za pet let podaljšali sodelovanje s prvim zvezdnikom Stephenom Curryjem, ki bo zaslužil rekorden 201 milijon dolarjev.


Preberite še:
Kdo se (ne) seli v košarkarskem svetu?


Jaka Blažič zapušča Vitorio

Po dveh sezonah v Baskonii se je na trgu prostih košarkarjev znašel slovenski reprezentant Jaka Blažič. Gorenjcu se je baskovski klub zahvalil za sodelovanje v španskem prvenstvu in evroligi. Kje bo nekdanji član Triglava, Slovana, Olimpije in Crvene zvezde nadaljeval kariero, še ni znano, zanesljivo pa se bo čez dobra dva tedna zglasil na reprezentančnem zboru pred EuroBasketom. Poleg Blažiča je brez klubskega dresa ostal še branilec Rafa Luz.

Tudi Alilović na koprski barki

"Mladinski pogon ŠD KOŠ Koper, ki deluje v okviru projekta KK Sixt Primorska, bo v prihodnjih treh sezonah vodil Miro Alilović, eden od najuspešnejših slovenskih trenerjev za ekipe mlajših starostnih kategorij," sporočajo iz primorskega prvoligaša, ki tako še naprej krepi strokovni štab. Poleg Alilovića, ki je v zadnjih sezonah na Češkem vodil moštvo USK Praha, so namreč v Primorski prihodnost videli tudi glavni trener Jurica Golemac in novi vodja ekipe Goran Jagodnik.

Šarunas Jasikevičiuis se je dobro znašel v novi vlogi. | Foto: Reuters Šarunas Jasikevičiuis se je dobro znašel v novi vlogi. Foto: Reuters

Ljubljenec Tivolija krepi zeleni gozd

Žalgaris iz Kaunasa je v zadnjem obdobju že poskrbel za ogrodje ekipe. Branilsko vrsto je ob začetku tedna okrepil 27-letni Američan Dee Bost, ki je v zadnji sezoni branil barve Monaca, v evroligi pa je pred tem pod taktirko Saša Filipovskega igral pri Stelmetu. Že pred tem so prihod v vrste litovskega velikana naznanili Bostov dozdajšnji soigralec Brandon Davies, srbski organizator igre Vasilije Mičić, nazadnje član Tofaša, ameriški krilni košarkar Royce O'Neale in krilni center Zenita Aaron White.

Novo pogodbo je podpisal Paulius Valinskas. Kot uvod v poletno kadrovanje pa je evroligaš iz Kaunasa v svojih vrstah zadržal trenerja Šarunasa Jasikevičiusa. Nekdanji član Olimpije in veliki ljubljenec Tivolija bo v Žalgirisu vztrajal še vsaj dve sezoni. Zaupanje vodstva si je pridobil z naslovom državnega prvaka in ustvarjanjem igralske kohezije.

Zeleni gozd, kar v litovskem prevodu pravzaprav pomeni Žalgiris, pa je ob koncu sezone zapustil Robertas Javtokas. Legendarni 37-letni litovski center je namreč svoje košarkarske copate obesil na klin in tako končal uspešno kariero, v kateri je bil evropski klubski prvak, na reprezentančni ravni pa je osvajal odličja na največjih tekmovanjih.

Znova v Dončićevi družbi

Kot bi odgovorne pri Realu zgodba o uspehu Luke Dončića ohrabrila, so se v Madridu še bolj tesno oklenili mladosti. V svoje vrste so vrnili Santiaga Yusta (201 cm, 20 let), ki se je v zadnjih mesecih kalil pri španskem klubu Rio Natura Monbus Obradoiro. Gre pa za otroka Reala, ki je bil Dončićev soigralec v mlajših selekcijah. Obetavni krilni košarkar je zdaj z Realom podpisal dveletno pogodbo.

Obetavni mladenič Santiago Yusta se vrača v Madrid. | Foto: Reuters Obetavni mladenič Santiago Yusta se vrača v Madrid. Foto: Reuters

Kosič v dresu Rogaške

Potem ko je postalo jasno, da Rogaško zapuščajo Darwin Davis, Maurice Johns in Eldin Čamdžić, so pri slovenskem podprvaku naznanili ime prve okrepitve. Pod taktirko trenerja Damjana Novakovića bo zaigral 24-letni branilec Žan Kosič. Novinec v Rogaški Slatini je sicer v dresu Hopsov v povprečju dosegal 8,9 točke.

Veljavno pogodbo s podprvaki imajo sicer še Miha Fon, Matic Grušovnik, Petar Vujačić, Luka Božak in Leon Šantelj, ne pa tudi vlečni mož ekipe v zadnji sezoni Tadej Ferme, za katerega se med drugimi resno zanima Union Olimpija.

Kyle Lowry ostaja v Torontu. | Foto: Reuters Kyle Lowry ostaja v Torontu. Foto: Reuters

Kyle Lowry za okroglih sto milijonov

Za nov vrtoglav znesek bo, kot vse kaže, v ligi NBA poskrbel Toronto. Potem ko je s kanadskim klubom dogovor dosegel Serge Ibaka, bo svoj podpis na pogodbo pristavil še Kyle Lowry (v sezoni 2016/17 je v povprečju dosegel 22,4 točke). 183 centimetrov visoki branilec, ki je pred tem igral za Memphis in Houston, bo v Torontu ostal dodatne tri sezone, po poročanju mreže ESPN pa naj bi zlati ameriški reprezentant iz Ria z novo pogodbo zaslužil okroglih sto milijonov ameriških dolarjev.

Škofja Loka z novim predsednikom

Novi slovenski drugoligaš Škofja Loka je ustoličil novega predsednika. Pokojnega Janeza Gabra bo zamenjal Anže Kalan, ki v klubu deluje že četrt stoletja. "Žal smo v zadnji sezoni zaradi zmanjšanja lige izpadli iz elitne druščine, a vsi skupaj si bomo prizadevali, da se moška članska košarka vrne v Ligo Nova KBM," je za uradno klubsko stran poudaril novi predsednik.

Slobodan Subotić - Piksi | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Subotić - Piksi Foto: Vid Ponikvar Piksi že kupuje

Po ustoličenju na mestu trenerja Cibone se je nekdanji slovenski selektor Slobodan Subotić že lotil sestavljanja igralskega kadra. Zadnji novinec je 31-letni krilni center Ivan Novačić, ki je v pretekli sezoni igral za Jolly iz Šibenika, pred tem pa so bili njegovi delodajalci Dubrovnik, Zadar, Cedevita, Zagreb, Široki Brijeg in Mitteldeutcher. Že pred tem pa so Zagrebčani, od katerih se zanesljivo poslavlja Željko Šakić, sklenili dogovor z Langstonom Halom (Kolossos) in Malvinom Clevelandom (Tripoli).

Novi obrazi v Pireju

Občasni francoski reprezentant Kim Tillie se iz Baskonie seli v Olympiacos. Izkušeni 210 centimetrov visoki krilni center je z grškim velikanom iz Pireja podpisal dveletno pogodbo. Že pred tem sta z nekdanjimi evropskimi klubskimi prvaki pogodbo podpisala center Georgios Bogris, donedavni član španskega moštva Tenerife, s katerim je osvojil Fibino ligo prvakov, in Janis Strelnieks iz Bamberga. Novince bo v rdeče-belem dresu zanesljivo pričakal tudi Vangelis Mantzaris. Ta v dvorani Miru in prijateljstva igra že od leta 2011, zdaj pa je podpisal novo triletno pogodbo.

Ne spreglejte