Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
5. 7. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Union Olimpija Petrol Stožice Olimpija Matevž Zupančič Tomaž Berločnik

Sreda, 5. 7. 2017, 12.00

6 let, 6 mesecev

Dan po skupščini

Olimpija ostaja blokirana

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Dopolnitev igralskega kadra, dogovor z upniki, ki so prek košarkarskega arbitražnega sodišča dosegli registracijsko blokado, in opredelitev mladinskega pogona so ob sanaciji osrednje poletne naloge prenovljene košarkarske Olimpije.

Nova direktorsko-predsedniška naveza košarkarske Olimpije: Matevž Zupančič in Tomaž Berločnik. | Foto: Sportida Nova direktorsko-predsedniška naveza košarkarske Olimpije: Matevž Zupančič in Tomaž Berločnik. Foto: Sportida

Dan po skupščini, na kateri je slovenski prvak dobil novega predsednika in namig o preimenovanju v Petrol Olimpijo, je v Stožicah dokaj miren. Po spletu je zaokrožil posnetek, na katerem ekonom Frenk Mirnik v vitrino postavlja pokal za naslov državnega prvaka, v pisarnah pa potekajo nadaljnje priprave na novo sezono.

Zdaj še vedno pod vodstvom direktorja Matevža Zupančiča. "Sam sebe ne bom komentiral. Statut je jasen. Pokrovitelji imajo v rokah škarje in platno. Kot ste videli, se na skupščini ni zgodila revolucija," na vprašanje o morebitni direktorski menjavi odgovarja Zupančič, ki bo z novim predsednikom in novo vodstveno ekipo v prihajajočih tednih moral rešiti kopico odprtih vprašanj.

Novincev (še) ne morejo registrirati

Olimpija zaradi odprtih primerov na Fibinem arbitražnem sodišču (BAT) že lep čas ne more registrirati košarkarjev. "Rešili smo osem od dvanajstih primerov. Smo blizu dogovora s prestalo četverico (Vasilije Vučetić, Dino Murič, Jaka Brodnik in skavt Dragan Janjić, op. a.). Zavedamo pa se, da moramo te zadeve rešiti do začetka oktobra," o blokadi pripoveduje Zupančič.

"Sanacija poteka v treh fazah. Prva je za nami, druga se bo končala oktobra, tretja pa prihodnje leto. To pomeni, da bi upnike poplačali v prihajajoči sezoni, a posojilo bi nas nato 'zajedalo' še kakšni dve leti," pravi direktor Olimpije, ki ima na seznamu opravil tudi oblikovanje mladinskega pogona z novim glavnim trenerjem.

"To vprašanje ostaja odprto. Z novim vodstvom se bomo dogovorili, kaj storiti. Na mizi imamo tri scenarije. Znotraj tega se bo treba odločiti. To je povezano tako s stroški kot z zakonodajo," odgovarja.

Devin Oliver je bil v pretekli sezoni eden od ključnih mož slovenskega prvaka. | Foto: Sportida Devin Oliver je bil v pretekli sezoni eden od ključnih mož slovenskega prvaka. Foto: Sportida

"Oliver? Če bo obup premagal pohlep …"

In medtem ko bodo v Stožicah številna pomembna vprašanja reševali v zakulisju, pa je nekaj manjkajočih delcev še pri najvidnejšem delu, to je igralskem kadru članske ekipe. Pri tovrstnem kadrovanju so sicer zmaji v velikanski prednosti pred lanskim letom, ko so se ubadali predvsem z vprašanjem preživetja, medtem ko so ekipo sestavljali avgusta.

Tokrat pa se lahko v taboru državnih prvakov pohvalijo že z devetimi igralci (štirimi iz pretekle sezone in petimi novinci). Tem se bosta priključila še dva mladinca, s katerima bodo Ljubljančani izpolnili slovensko kvoto. Načrtujejo pa še dve okrepitvi – enega na položaju krilnega centra in "križanca" med branilec in krilom.

Direktor ob tem ne izključuje scenarija, po katerem bi se v Ljubljano vrnil Američan Devin Oliver: "Malce se je podražil. A obup lahko hitro premaga pohlep. Morda bo cena drugačna."

Iz Stožic so sicer danes uradno sporočili že nekaj čas znano dejstvo, da bo člansko tudi v sezoni 2017/2018 vodil glavni trener Gašper Okorn. Pomočnika ostajata Luka Bassin, ki je v klubu od 2013, in Igor Kešelj, ki se je zasedbi pridružil ob začetku lanske sezone. Kondicijski trener bo Saša Ogrizović, fizioterapevt članskega pogona pa ostaja Rok Žagar.
Ne spreglejte