Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 2. 2019,
9.41

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

pokal Slovenije Jurica Golemac Hopsi Sixt Primorska

Nedelja, 17. 2. 2019, 9.41

5 let, 1 mesec

Pred finalom pokala Spar med Sixt Primorsko in Hopsi

"Niti za sekundo ne smemo pomisliti, da je konec. Tekmec bo imel kri v zobeh."

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Sixt Primorska Petrol Olimpija pokal Spar | Jurica Golemac se zaveda, da ima kakovostnejšo zasedbo, a opozarja, da bodo morali njegovi košarkarji kljub temu odločno stopiti na parket domače dvorane Bonifika.  | Foto Vid Ponikvar

Jurica Golemac se zaveda, da ima kakovostnejšo zasedbo, a opozarja, da bodo morali njegovi košarkarji kljub temu odločno stopiti na parket domače dvorane Bonifika.

Foto: Vid Ponikvar

Ob pogledu na igralski kader finalistov košarkarskega pokala Spar je jasno, da ima Sixt Primorska bistveno kakovostnejšo zasedbo od Hopsov. V koprski Bonifiki gostje upajo na čudež, Primorci pa poudarjajo, da bodo poskušali imeti takšen pristop kot proti Olimpiji.

Čeprav mnogi poudarjajo, da je pokal specifično tekmovanje, v današnjem finalu ne bi smelo biti dileme, kdo bo na koncu slavil zmago. Sixt Primorska ima vendarle bistveno kakovostnejšo zasedbo od Hopsov, povrhu vsega pa igra pred domačim občinstvom, pa čeprav so navijači Hopsov v polfinalu proti Heliosu pokazali, kako glasni so lahko.

Sixt Primorska Petrol Olimpija pokal Spar
Sportal V velikem finalu Hopsi Polzela in Sixt Primorska

"Fantje niso iztrošeni in gremo na zmago"

Trener Hopsov Boštjan Kuhar upa na senzacijo. | Foto: Vid Ponikvar Trener Hopsov Boštjan Kuhar upa na senzacijo. Foto: Vid Ponikvar Če bi Polzeljanom dejansko uspelo preskočiti še zadnjo oviro, bi bila to prvovrstna senzacija, česar se zavedajo tudi v njihovem taboru. A se ne bodo predali. "Vsak trener in vsak igralec si želi zmage. Vse bomo naredili, kljub temu da so Primorci favoriti. Fantje niso iztrošeni in gremo na zmago," je optimističen trener Hopsov Boštjan Kuhar, ki ob polfinalni zmagi proti Helios Sunsom ni mogel računati na izkušenega Sandija Čebularja – zaradi poškodbe je tekmo spremljal s klopi.

Drugi finalist Sixt Primorska je v dvoboju s Petrol Olimpijo pokazal značaj. Nadigral je ljubljansko zasedbo in dal vedeti, da bi lahko s takšnim pristopom v današnjem finalu z veliko razliko premagal Hopse.

Ekipi sta se v tej sezoni dvakrat že pomerili, obakrat pa je zmaga šla v roke primorskega moštva. Na domačih tleh je s kar 92:65 preskočilo Hopse, na gostovanju pa s 93:83.

Sixt Primorska Petrol Olimpija pokal Spar
Sportal Primorci spet dali lekcijo, trener Olimpije prevzel odgovornost nase

"Če se bomo malce zatresli, ne bo dobro. Odločni moramo biti kot včeraj."

Marjan Čakarun je bil v polfinalu zelo razpoložen za igro. | Foto: Vid Ponikvar Marjan Čakarun je bil v polfinalu zelo razpoložen za igro. Foto: Vid Ponikvar A trener Koprčanov Jurica Golemac opozarja: "Če bomo za eno sekundo pomislili, da je konec, bomo tekmo izgubili. Zelo se je bojim. Z isto osredotočenostjo in energijo moramo priti na tekmo, da osvojimo pokal. Nasproti bomo imeli tekmeca, ki bo imel kri v zobeh in bo poskušal premagati favorita. Če se bomo malce zatresli, ne bo dobro. Odločni moramo biti kot včeraj. Verjamem, da bomo. Nikoli ne smeš reči, da je konec. Videli smo, kako je v tujini, kjer so večji favoriti od nas izgubljali tekme."

Tako Sixt Primorska kakor tudi Hopsi že imajo v svojih vitrinah pokalno lovoriko. Zadnji daljnega leta 1996, Primorcem pa je to uspelo lani, zato letos branijo naslov najboljšega v tem tekmovanju.

V dvorani Bonifika se bo vse skupaj začelo ob 16. uri in malce pred 18. uro bomo dobili zmagovalca pokala Spar.

Hopsi Helios Suns
Sportal Hopsi nerešljiva uganka za Helios, pred njimi zdaj misija nemogoče
Ne spreglejte