Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 2. 2019,
20.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

pokal Slovenije Helios Suns Hopsi

Sobota, 16. 2. 2019, 20.45

5 let, 2 meseca

Po zmagi Hopsov v polfinalu pokala proti Helios Suns (83:78)

Hopsi nerešljiva uganka za Helios, pred njimi zdaj misija nemogoče

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Hopsi Helios Suns | Simo Atanacković je bil nerešljiva uganka za Helios Suns. | Foto Vid Ponikvar

Simo Atanacković je bil nerešljiva uganka za Helios Suns.

Foto: Vid Ponikvar

Po Sixt Primorski so drugi finalist slovenskega pokalnega tekmovanja postali Hopsi, ki so preskočili Helios Suns in se tako četrtič v zgodovini uvrstili do zadnje stopničke. Enkrat jim je uspelo stopiti povsem na vrh.

Z izjemo vodstva s 5:4 so bili Hopsi vseskozi v prednosti v drugem polfinalnem obračunu pokala Spar. Najvišji naskok štajerske zasedbe je bil pri 58:42, a so se Domžalčani vrnili v igro za zmago.

Sixt Primorska Petrol Olimpija pokal Spar
Sportal V velikem finalu Hopsi Polzela in Sixt Primorska

Tri minute pred koncem so po trojki Miroslava Pašaljića zaostajali le še za tri točke, a so Hopsi spet postavil stvari na svoje tirnice in se uvrstili v četrti finale v zgodovini kluba. Daljnega leta 1996 so prišli v sam vrh tega tekmovanja, ko so v finalu premagali BWC Maribor.

Hopsi Helios Suns | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Glede na izkupiček na medsebojnih tekmah v tej sezoni je jasno, da imajo pri Helios Suns težave z igro Hopsov, ki so bili boljši v vseh treh obračunih. Nerešljiva uganka je bil Simo Atanacković, ki je tekmo končal pri kar 26 točkah. Razpoložen za doseganje točk je bil tudi Američan Donovon Matthew Jack, ki se je zaustavil pri 20 točkah.

"Dobro smo začeli tekmo in se dokopali do vodstva ob polčasu, ki pa smo ga s slabim metom in nepotrebnimi osebnimi napakami skoraj zapravili," so bile besede trenerja Hopsov Boštjana Kuharja.

Sixt Primorska Petrol Olimpija pokal Spar
Sportal Primorci spet dali lekcijo, trener Olimpije prevzel odgovornost nase

V domžalskih vrstah se je z dvojnim dvojčkom pohvalil Đoko Šalić (18 točk, 15 skokov), Blaž Mahkovic pa je dodal 17 točk.

"Žal nam ni uspelo, da bi si priigrali finale. Še toliko bolj smo si tega želeli, saj bi uspeh delili z izjemnimi navijači. Iz srca bi se jim zahvalil za podporo in glasno vzpodbudo skozi celotno srečanje. Naj dodam še to, da mojim igralcem nimam kaj očitati. Vsako tekmo gredo "na glavo". Izjemno sem ponosen na njih, ne glede na končni rezultat. Zdaj se bomo spočili, pozdravili in nestrpno pričakujemo drugi del sezone," pa je po porazu povedal trener Heliosa Dejan Jakara.

Zmaga Hopsov je velika, a se najverjetneje tu njihova zgodba v pokalu konča. Razen, če bodo v nedeljo pripravili prvovrstno presenečenje in premagali na papirju vidno kakovostnejšo zasedbo Sixt Primorske, ki je v drugem polfinalu odločno stopila prek ekipe Petrol Olimpije.

Veliki finale s Sixt Primorsko bo v nedeljo ob 16. uri.

Hopsi : Helios Suns 83:78 (19:16, 48:40, 68:64)

Dvorana Bonifika, 600 gledalcev, sodniki: D. Javor (Ljubljana), Španič (Postojna), Rener (Koper).
Hopsi Polzela: Burgett 9, Benson 4 (2:6), Rotar 8 (3:3), Borse 8 (3:4), Godler 4 (2:2), Atanacković 26 (5:5), Vasilić 4, Jack 20 (3:6).
Helios Suns: Pašajlić 13, Gajić 8, Fon 2, Bratec 6, Oman 2, Močnik 6 (2:2), Mahkovic 17 (8:11), Besedić 6 (4:5), Šalić 18 (2:4).

Prosti meti: Hopsi Polzela 18:26, Helios Suns 16:22.
Met za tri točke: Hopsi Polzela 7:23 (Jack 3, Atanacković, Borse, Rotar, Burgett), Helios Suns 4:14 (Pašajlić 3, Mahkovic).
Osebne napake: Hopsi Polzela 24, Helios Suns 25.
Pet osebnih: Vasilić (33.), Gajić (38.), Atanacković (38.).

Ne spreglejte