Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
19.57

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

NBA New York Knicks Forbes Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 7. 2. 2018, 19.57

6 let, 2 meseca

New York Knicks tretje leto po vrsti najvrednejša ekipa lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
New York Knicks | Foto Reuters

Foto: Reuters

Košarkarska ekipa New York Knicks je po podatkih revije Forbes tretje leto po vrsti najvrednejša ekipa lige NBA. Forbes jo je ocenil na 3,6 milijarde dolarjev (skoraj tri milijarde evrov). Prvič v zgodovini lige je vseh 30 ekip vrednih vsaj milijardo evrov. Miami Heat našega Gorana Dragića je na desetem mestu Forbesove lestvice. 

New York Knicks je Forbes ocenil na 3,6 milijarde dolarjev, kar je devet odstotkov več kot leto prej, vrednost pa je moštvu narasla zaradi obnove kultne dvorane Madison Square Garden, ki zdaj sprejme več gledalcev in ima več prostora za pokrovitelje.

Knick so sicer na sinočnji tekmi izgubili latvijskega zvezdnika Kristapsa Porzingisa, ki si je poškodoval koleno in že končal sezono.

Na drugem mestu je Los Angeles Lakers s 3,3 milijarde dolarjev (2,6 milijarde evrov), tretji pa so prvaki lige NBA Golden State Warrios s 3,1 milijarde (2,5 milijarde evrov). V prvi peterici sta še Chicago Bulls z 2,6 milijarde (dobre 2,1 milijarde evrov) in Boston Celtics z 2,5 milijarde (dobri dve milijardi evrov).

Miami Heat so na 10. mestu Forbesove lestvice. | Foto: Twitter - Voranc Miami Heat so na 10. mestu Forbesove lestvice. Foto: Twitter - Voranc

Miami Heat, katerega dres nosi slovenski as Goran Dragić, je na desetem mestu. Moštvo je vredno 1,7 milijarde dolarjev (dobre 1,3 milijarde evrov), lani je imelo 253 milijonov dolarjev prihodkov in 63 milijonov dolarjev dobička.

Povprečna vrednost moštev NBA je ocenjena na 1,65 milijarde dolarjev, kar je 22 odstotkov več kot leto prej in trikrat več kot pred petimi leti.

Edino moštvo, ki je zabeležilo padec v vrednosti - predvsem zaradi visokih izdatkov za plače svojih igralcev -, je Cleveland. Podprvaki lige so na 15. mestu z 1,3 milijarde dolarjev. Na zadnjem 30, mestu so New Orleans Pelicans, vredni okroglo milijardo dolarjev.

Ne spreglejte