Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 12. 2022,
7.48

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

NBA Liga NBA Stephen Curry

Nedelja, 25. 12. 2022, 7.48

1 leto, 4 mesece

Stephen Curry

Neprepričljivi prvaki se bodo še načakali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Stephen Curry | Stephen Curry se je poškodoval 14. decembra. | Foto Reuters

Stephen Curry se je poškodoval 14. decembra.

Foto: Reuters

Stephen Curry vsaj še dva tedna ne bo mogel igrati za branilce naslova, prvake v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so sporočili iz njegove ekipe Golden State Warriors. Štirikratni prvak lige in najboljši igralec finalne serije prejšnje sezone od poškodbe leve rame 14. decembra ne igra. Iz Warriors poročajo, da se stanje izboljšuje.

34-letni Curry, ki v povprečju dosega 30,0 točke, 6,6 skoka in 6,8 podaje na tekmo, je izpustil zadnje štiri tekme za branilce naslova (15-18). Pri Warriors so v soboto sporočili, da so ponovno ocenili njegovo zdravstveno stanje in da dobro napreduje, naslednji pregled pa je predviden čez dva tedna. Warriors bodo na božični dan na povratni tekmi zadnjega polfinala zahodne konference, ki jo je v petih tekmah dobil Golden State, gostili Memphis Grizzlies. Bojevniki v domači božični obračun z Memphisom vstopajo s slabo popotnico z zadnjega niza gostovanj (1-5), na zadnjih dveh tekmah so klonili pred New York Knicks in Brooklyn Nets.

Dvakratni MVP lige je 14. decembra utrpel delni izpah rame proti Indiani Pacers, kot vse kaže, pa bo izpustil še najmanj sedem tekem. To bo zagotovo nov udarec za ekipo Golden Stata, ki je v tej sezoni za zdaj lahko zelo razočarana, saj je z razmerjem 15 zmag in 18 porazov šele na enajstem mestu zahodne konference, brez Curryja pa je Golden State na sedmih tekmah zmagal le enkrat.

Trener Golden Stata Steve Kerr v tej sezoni ne more imeti veliko razlogov za zadovoljstvo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Trener Golden Stata Steve Kerr v tej sezoni ne more imeti veliko razlogov za zadovoljstvo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Medtem pa se Luka Dončić pripravlja na dvoboj z zvezdnikom LeBronom Jamesom, saj se bosta nocoj ob 20.30 po slovenskem času pomerili ekipi Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers. Na prejšnji tekmi dan prej je proti Houston Rockets za zmago s 112:106 Dončić dosegel kar 50 točk. Njegov Dallas je na zelo izenačenem zahodnem delu lige osmi, Lakers pa so le pred dvema ekipama na lestvici, a z zgolj štirimi zmagami manj od Mavericks.

V noči na ponedeljek po slovenskem času bodo Denver Nuggets Vlatka Čančarja, vodilni na zahodnem delu, igrali s Phoenix Suns, večer pozneje pa Chicago Bulls Gorana Dragića z Rockets.

Preberite še:

Luka Dončić Shaquille O'Neal
Sportal Nad rekordom Luke Dončića se je navduševal tudi legendarni Shaq
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Čudežna predstava Luke Dončića, ki je drugič v karieri dosegel magično mejo
CJ McCollum
Sportal Pelicans na krilih razigranega McColluma odpravili San Antonio
Ne spreglejte