Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 1. 2019,
16.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

Domen Lorbek Petrol Olimpija

Torek, 15. 1. 2019, 16.00

5 let, 3 mesece

Domen Lorbek po srečnem vstopu v polfinale pokala Spar

"Nekateri ne vedo več, kje se jih drži glava"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
Petrol Olimpija Rogaška | Košarkarji Petrola Olimpije so se srečno uvrstili v polfinale pokala Spar. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Košarkarji Petrola Olimpije so se srečno uvrstili v polfinale pokala Spar.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Košarkarji Petrola Olimpije so se lahko zahvalili tudi sreči, da so se vendarle uvrstili v polfinale pokala Spar. "Morda smo se po rezultatsko dobrem prvem polčasu nekoliko uspavali. Tudi čustveno smo bili izpraznjeni od tekme, ki smo jo imeli dan prej. Zmagali smo za točko, in to v tem trenutku šteje," pravi Domen Lorbek.

Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi z Rogaško zmagala s 95:92, doma bila ob polčasu že z eno nogo v polfinalu, potem ko je vodila z 48:30, nato pa je sledil padec.

Slatinčani so bili na koncu celo blizu senzaciji. V zaključku so imeli vse v svojih rokah, a zapravili priložnost za veliki skalp. Zmaga z 81:79 je pirova, saj so se v polfinale zaradi boljšega skupnega dosežka na dveh tekmah uvrstili Ljubljančani.

"Morda smo se po rezultatsko dobrem prvem polčasu nekoliko uspavali. Tudi čustveno smo bili izpraznjeni od tekme, ki smo jo imeli dan prej (Olimpija je v ligi ABA premagala Mego Bemax, op. a.). V glavah smo mislili, da smo tekmo že dobili. V tovrstnem tekmovanju se igrata dve tekmi. Zmagali smo za točko, in to v tem trenutku šteje," je po tekmi povedal 33-letni Domen Lorbek, ki je bil s 15 točkami najboljši strelec Olimpije.

petrol olimpija rogaška
Sportal Blizu, da bi pripravili prvovrstni šok: Škoda toliko truda za nič

"Olajšanje je bilo, zlasti po slabem drugem polčasu"

Domen Lorbek se je v Olimpijo vrnil konec decembra, lani pa s klubom osvojil naslov državnih prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Domen Lorbek se je v Olimpijo vrnil konec decembra, lani pa s klubom osvojil naslov državnih prvakov. Foto: Vid Ponikvar A je bil v zaključku tudi sam nekoliko na trnih, saj bi izpad pomenil šok za ljubljansko moštvo, ki je favorit pokalnega tekmovanja: "Govorili smo si, da moramo braniti in napadati. Olajšanje je bilo, zlasti po slabem drugem polčasu. Rogaška bi lahko mirno slavila. Srečno smo prišli v polfinale."

Domen se je v Olimpijo vrnil ob koncu preteklega leta, sezono pa začel pri Igokei. V zadnjem trenutku se je zgodil prestop: "Roman Lisac (direktor Olimpije, op. a.) je zadnji dan prestopnega roka klical in izrazil željo, da bi prišel. Ker pri Igokei nisem imel vidne vloge, sem rekel, da sem pripravljen, a naj se dogovori z agentom. Dal je konkretno ponudbo in prišel sem."

Trenutno se telesno dobro počuti, težav s poškodbami nima, vse bolj pa se vključuje v sistem srbskega trenerja Saše Nikitovića. V nasprotju s preteklo sezono, ko je prav tako nosil zeleno-beli dres in kot kapetan dvignil pokal za najboljšega v državi visoko v zrak, v tej ne igra v treh tekmovanjih, ker za Fibino ligo prvakov zaradi poznega prihoda ni registriran. "Tri tekmovanja so zelo naporna stvar. Tu imam olajševalne okoliščine, ker mi ni treba igrati v vseh treh. Lahko pa povem, da nekateri fantje iz lanske sezone ne vedo več, kje se jih drži glava."

"Koncept je zelo zanimiv"

Upa, da se bo trend zmag, zlasti v ligi ABA, po uspehu nad Mego Bemaxom dvignil. | Foto: Vid Ponikvar Upa, da se bo trend zmag, zlasti v ligi ABA, po uspehu nad Mego Bemaxom dvignil. Foto: Vid Ponikvar Olimpija je v preteklih sedmih dneh odigrala kar pet tekem, v tej sezoni pa že 42. Prav zaradi napornega ritma je malo časa za regeneracijo in trening, ki so lahko pri nekaterih tudi prilagojeni: "Vse je stvar dogovora. Če ima kdorkoli težave, se da s trenerjem pogovoriti in potem narediti kakšen program. Pomembno je, da smo vsi pripravljeni na tekmo."

Trenerja Nikitovića, ki je prav tako med sezono prišel v klub, potem ko je nadomestil Zorana Martića, se je navadil in je pozitivno presenečen, verjame pa, da bodo s skupnimi močmi dosegli boljše rezultate: "Dela se zelo dobro, kolikor se le da, ker je malo časa. Koncept je zelo zanimiv. Je pa res, da mladi fantje potrebujejo več treninga in je včasih treba zategniti ročno. Mislim, da sva se dobro ujela, prav tako z ekipo. Upam, da se bomo rezultatsko popravili, zlasti v ligi ABA."

Petrol Olimpija Rogaška
Sportal Sixt Primorska zadnji polfinalist, Olimpija se je igrala z ognjem
Ne spreglejte