Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
22. 11. 2018,
5.31

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,59

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić NBA Dallas Mavericks

Četrtek, 22. 11. 2018, 5.31

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 21. november

Luka Dončić ima spet razlog za nasmeh na obrazu #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,59

1

Luka Dončić, DeAndre Jordan | DeAndre Jordan in Luka Dončić sta se veselila osme zmage v sezoni. | Foto Reuters

DeAndre Jordan in Luka Dončić sta se veselila osme zmage v sezoni.

Foto: Reuters

Po porazu proti Memphisu so košarkarji Dallas Mavericks na čelu z Luko Dončićem že v naslednjem obračunu z Brooklyn Nets našli pot do zmage. Navijači Dallasa so spet lahko videli odlično predstavo slovenskega igralca.

Dallas Mavericks so se hitro spet znašli na zmagovitih tirnicah, potem ko so na prejšnji tekmi izgubili proti Memphisu. Lahko se pohvalijo s petimi zmagami na zadnjih šestih tekmah. Najboljši strelec ob zmagi Teličkov je bil z 28 točkami Harrison Barnes, ki je zadel pet trojk.

Naslednji v vrsti je bil že najboljši posameznik Dallasa v tej sezoni. Novinec Luka Dončić je k zmagi nad Brooklynom (119:113) prispeval 21 točk (met za 3 točke 2/3, met za 2 točki 3/8, prosti meti 9/11). V statistiko je vpisal še devet skokov, štiri asistence, dve ukradeni in tri izgubljene žoge.

Tekmo je končal tako, kot jo je začel – z zadetimi prostimi meti. Dosegel je nasploh prvi dve točki za Dallas in bil po uvodni četrtini že pri osmih točkah. Sedem jih je dodal v zadnji, vse pa prispeval z linije, ki označuje proste mete.

V enem napadu bi lahko priskrbel celo štiri točke, potem ko se je zaradi stika po uspešno zadetem metu za tri točke znašel na tleh. A sodniki so po ogledu posnetka spremenili svojo odločitev, saj so videli, da ga je na tla spravil soigralec DeAndre Jordan, ki mu je postavljal blok.

Obramba Brooklyna je imela z Dončićem veliko dela | Foto: Getty Images Obramba Brooklyna je imela z Dončićem veliko dela Foto: Getty Images

Velika zasluga za to, da je zmaga ostala doma - peta zaporedna -, gre tudi rezervistom. Devin Harris in J. J. Barea sta dosegla po 18 točk, Nemec Maximilian Kleber pa 11.

Poseben večer za Nowitzkega, James prejel stoječe ovacije

Čeprav še ni bil na parketu, pa je bil večer poseben tudi za njegovega legendarnega rojaka Dirka Nowitzkega. Župan Dallasa Mike Rawlings mu je ob polčasu za vse zasluge dodelil ključ mesta. To je bil šele tretji ključ, ki ga je župan dodelil v svojem sedemletnem mandatu. 

Prav poseben obračun je doživel zvezdnik LA Lakers LeBron James. Gostoval je namreč pri Cleveland Cavaliers, ki so po njegovem odhodu le bleda senca šampionskega moštva. Navijači so ga pričakali s stoječimi ovacijami, a na parketu nato ni bil dobrodušen do nekdanjih soigralcev, saj je njegovo moštvo zmagalo. Sam je tekmo končal pri 32 točkah, 14 skokih in sedmih asistencah.

Lestvici: 

Preberite še:

LeBron James
Sportal Dragić postaja težava Miamija, šov LeBrona je lahko le gledal #video
Luka Dončić
Sportal Zvezdnik lige NBA popihal na Dončićevo dušo
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić postavil nov mejnik v ligi NBA, a se ni pretirano veselil #video
Ne spreglejte