Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
20. 8. 2020,
21.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,94

3

Natisni članek

Indiana Pacers Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić NBA Liga NBA

Četrtek, 20. 8. 2020, 21.35

3 leta, 8 mesecev

Liga NBA, 20. avgust

Zvezdnik NBA po zmagi o super Dragiću: Mislim, da sem na pol Slovenec #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,94

3

Goran Dragić | Goran Dragić in soigralci so v boju za drugi krog končnice že na pol poti. | Foto Getty Images

Goran Dragić in soigralci so v boju za drugi krog končnice že na pol poti.

Foto: Getty Images

Po jutranji zmagi Luke Dončića in njegovega Dallasa se je v četrtek zvečer v "mehurčku" Orlanda nove zmage razveselil še Goran Dragić. Miami je še enkrat zanesljivo premagal (109:100) Indiano in povedel z 2:0 v zmagah. Tako kot na prvi tekmi je blestel tudi Dragić, ki je tokrat dosegel 20 točk.

Miami je drugo tekmo prvega kroga končnice začel fantastično. Na krilih treh trojk razpoloženega Duncana Robinsona je povedel z 12:3 in tudi 15:7, a nato povsem popustil in dovolil, da ga Indiana ujame in tudi prehiti. Indiana je prvo četrtino dobila s 24:22. Že v drugi četrti je Miami stvari postavil na svoje mesto. Ob polčasu je prednost vročice znašala pet točk. To pa je brez težav zadržala vse do konca srečanja in se brez večjih težav s 109:100 sprehodila do vodstva z 2:0 v zmagah. 

Učinek Gorana Dragića ob zmagi Miamija (vs. Indiana 109:100): 20 točk (met iz igre 9:18, za tri točke 2:4, prosti meti 0:1), trije skoki, šest asistenc, štiri izgubljene žoge v 32 minutah.

20 točk Gorana Dragića:

Goran Dragić je bil v prvem polčasu zadržan. Dosegel je le štiri točke, iz igre pa metal skromnih 2/7, a zlati slovenski kapetan se je prebudil v tretji četrtini, ko je hitro dosegel osem točk. Toliko pa jih je dosegel tudi v zadnji, svoji četrtini in znova "postal" pomemben člen, tako da Indiana niti za trenutek ni bila več v igri za zmago. Zmaj iz Kosez se je na koncu ustavil pri 20 točkah, temu pa dodal še šest asistenc in tri skoke.

Dragić ni le "dirigiral" soigralcem, ampak jih je tudi "oživljal":

Butler: Dragić je čudovita osebnost

"Pred končnico smo si dejali, da je moramo v vsaki tekmi uživati in smejati. Videl sem, da je Jimmy utrujen, zato sem ga malce oživljal in mu želel dati malce energije," je po tekmi komentiral "oživljanje", ki je nasmejalo ljubitelje NBA, Dragić. Tiho ni bil niti prvi zvezdnik ekipe Jimmy Butler, slovenskemu prijatelju je spet popihal na dušo.

"To je moj fant. Gre za enega od mojih najljubših soigralcev do zdaj. Res sva se povezala. Oba imava rada nogomet, mislim, da sem na pol Slovenec," je dejal zvezdnik Miamija, ki se je na drugi tekmi ustavil pri 18 točkah in še dodal: "Gre res za čudovito osebnost, vse bo naredil za zmago. Ne glede na to, ali bo tekmo začel na klopi ali v prvi postavi, bo storil vse, da pomaga ekipi. Gre za izjemno pametnega košarkarja, ki bo naredil vse, res vse za vsakega. Na koncu pa je tudi dokazani zmagovalec."

Prvi strelec Miamija je bil Robinson, ki je iz osmih poskusov dosegel kar sedem trojk in tekmo sklenil s 24 točkami. Pri poraženi ekipi je 22 točk dosegel Victor Oladipo.

Ekipi se bosta v tretji tekmi prvega kroga končnice srečali v soboto ob 21.30 po srednjeevropskem času.

Za prve tri trojke je Robinson potreboval le 90 sekund:

Prvi ekipi rednega dela do izenačenja, rakete tako kot Miami

Po nenadejanem porazu na prvi tekmi sta na drugi tekmi pokazala, kdo je šef Los Angeles Lakes in Milwaukee Bucks, ki so tako prišli do izenačenja. Po porazu na prvi tekmi so jezerniki s pomočjo odlične obrambe v prvih treh četrtinah povsem ustavili Portland in izid v seriji poravnali. Pri tem se je najbolj izkazal Anthony Davis, ki je dosegel 31 točk in 11 skokov v vsega 29 minutah. V zadnji četrtini, ki jo je moštvo iz mesta angelov začelo s +30, Davis ni več stopil na parket.

LeBron James je ob visoki zmagi prispeval 10 točk, šest skokov in sedem podaj. Najboljši strelec Portlanda je bil kljub poškodbi Damian Lillard z 18 točkami. Zadnji si je v tretji četrtini izpahnil prst na levi roki in je moral v slačilnico. Vrnil se ni več, a po negativnih izvidih slikanja je imel najkoristnejši igralec rednega dela "v mehurčku" jasno sporočilo za navijače in tekmece. "Igral bom," je odgovoril na vprašanje o statusu za tretjo tekmo.

Jezerniki so na drugi tekmi s pol moči razbili Portland. | Foto: Getty Images Jezerniki so na drugi tekmi s pol moči razbili Portland. Foto: Getty Images

Izenačenje na 1:1 v seriji je doseglo tudi najboljše moštvo rednega dela lige NBA. Milwaukee Bucks so na krilih odličnega Giannisa Antetokounmpa do odločilne prednosti prišli do polčasa, ko so vodili za 21 točk. Lanski MVP iz Grčije je tekmo sklenil z 28 točkami in 20 skoki, 20 točk pa je dodal še Brook Lopez. Pri poražencih je mejo 30 točk znova presegel Črnogorec Nikola Vučević. Ustavil se je pri 32 točkah in 10 skokih.

Na delu je bil tudi Houston Rockets, ki je tako kot Miami proti Oklahomi povedel z 2:0 v zmagah. Oklahoma City Thunder so premagali s 111:98. Obračun je bil tesen do zadnje četrtine, potem pa je ekipa iz Teksasa prevzela vajeti igre v svoje roke in pri zaostanku s 77:80 z delnim izidom 17:0 prišla do odločilne prednosti. Na krilih Jamesa Hardna, v zadnjih šestih minutah je dosegel 11 od svojih 21 točk, so nato prednost zadržali in so zdaj na pol poti do uvrstitve v konferenčni polfinale.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Indiana Pacers : Miami Heat 100:109 (77:88, 46:51, 24:22) /0:2/*
Oladipo 22, Brogdon in Turner 17; Robinson 24, Dragić 20, Butler 18

Houston Rockets : Oklahoma City Thunder 111:98 /2:0/*
Harden 21, 20 sk., House Jr. 19; Gilgeous-Alexander 31, Gallinari 17

Milwaukee Bucks : Orlando Magic 111:96 /1:1/*
Antetokounmpo 28, Lopez 20; Vučević 32, 10 sk., Fournier in Ross 12

Los Angeles Lakers : Portland Trail Blazers 111:88 /1:1/*
Davis 31,11 sk., Caldwell-Pope 16, Smith 11, James 10; Lillard 18, McCollum 13

* - skupni rezultat v seriji; igra se na štiri zmage.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Po divji tekmi sporočilo za Dončića: Dallas je ekipa
Luka Dončić
Sportal Dončiću se ne mudi v Slovenijo
 
Ne spreglejte