Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
26. 5. 2015,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Mihevc Damjan Novaković Tajfun Rogaška

Torek, 26. 5. 2015, 20.33

8 let

Najstarejši jim je dejal, da lahko tak ritem zdrži še dva meseca

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tajfun je z zmago na gostovanju pri Rogaški storil velik korak k naslovu. Damjan Novaković je razloge za poraz videl v površnosti, Dejan Mihevc pa je poudaril pravi značaj svojih fantov.

Košarkarjem Tajfuna je uspel velik met in so z zmago v gosteh pri Rogaški povedli z 2:1 v zmagah in bodo imeli pred domačimi navijači v Šentjurju možnost, da sklenejo serijo.

V Rogaški so od prve minute začeli granitno obrambo in preudarni napad, kombinacija pa se je na koncu izkazala na zmagovalno.

"Dokazali smo, da ima ekipa pravi značaj. Ni lahko igrati pred takšno publiko, kot jo ima Rogaška. Nas to ne ovira. Omejili smo najboljšo napadalno ekipo le na 57 točk. To veliko pove. Neverjetno je, da fantje po le dveh težkih tekmah še vedno pokažejo toliko energije," je bil zadovoljen trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Nevidni najboljši napad lige

Najboljši napad lige je dosegel le 57 točk, ob tem pa so bili nosilci Rogaške, z izjemo Luke Dimca, ki pa je glavnino od svojih 19 točk dosegel v prvi treh četrtinah, nevidni.

"Med polčasom smo se dogovorili, da ostanem pri našem načrtu. Vso tekmo smo odlično utrujali njihove najboljše igralce. Ve se, da če hočeš zadevati, moraš imeti spočite noge, po treh takšnih tekmah je to vse težje," je bil Mihevčev recept, njegovi košarkarji so ga na parketu upoštevali.

Znova je največje napadalno breme Tajfuna nosil 37-letni Dragiša Drobnjak, ki je dosegel kar 22 točk in dokazal, da se igralci delijo le na dobre ter slabe, ne na stare in mlade.

"Huje bi bilo, če bi imeli zdaj štiri dni premora kot pa dva. Drobnjak je fantom pred tekmo dejal, da lahko v tem ritmu igra še dva meseca, če bo potrebno. Ekipa ne razmišlja, kako dolgo še trajala serija. Gremo tekmo za tekmo. Na koncu se ne bo nihče spraševal, kdo je bil poškodovan v finalu, ampak kdo je postal prvak," se strateg Šentjurja zaveda, da ob koncu dneva v spominu ostanejo le prvaki.

Rogaška brez repa in glave

Po izgubljenem domačem parketu v finalu državnega prvenstva je bil bolj mrkega obraza trener Rogaške Damjan Novaković, ki je v primerjavi s tekmecem na klopi Tajfuna objokoval nerazpoložen napad.

"Igrali smo brez glave in repa. Naredili smo veliko neizsiljenih napak in v napadu igrali površno, temu je sledil poraz. Ne moreš pričakovati zmage, če daš le 57 točk. Pokazati moramo, da smo pravi športniki, zbrani za tekmo čez dva dni. Nismo imeli svojega dne. Če bi vedel zakaj, bi bil pameten," je strnil misli Novaković. Njegovi fantje so izgubili kar 22 žog, le Dimec je presegel dvomestno število točk, povsem pa sta odpovedala prva dva strelca moštva Dražen Bubnić in Sandi Čebular, ki sta skupaj dosegla le 13 točk in imela kar osem izgubljenih žog.

Ne spreglejte