SiolNET. Sportal Košarka
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miha Zupan se je prepričal, da glas Jureta Zdovca seže v deveto vas

4

termometer

Ker ga ni bilo na seznamu Jureta Zdovca, si je Miha Zupan omislil daljše popotovanje z avtodomom po Evropi, a ga je moral na Nizozemskem prekiniti. Selektor ga je namreč vpoklical v reprezentanco.

Na prvotnem spisku kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu nismo zasledili imena Miha Zupan. Gluhi košarkar je bil do zdaj na treh največjih košarkarskih dogodkih, vselej pa je nastopil na svetovnem prvenstvu – v letih 2008 in 2010 ter lani v Španiji. Evropskega prvenstva tako še ni dočakal.

Tudi letos ni peljalo v to smer, da bi se mu sanje uresničile, zato se je z družino odpravil na daljše popotovanje po Evropi. "Potovali smo z avtodomom. Nekega dne me je Jure poklical in me povabil na priprave. Seveda nisem mogel zavrniti povabila. Prekinil sem dopust. Žena me je podprla in mi dejala, da je to moja priložnost in jo moram izkoristiti. V reprezentanco sem prišel nepripravljen, vendar verjamem, da bom po posebnem programu ujel fante. Vesel sem, da se je to zgodilo," je o vpoklicu uvodoma povedal Zupan.

V naslednjih štirih dneh ga bo doletela velika čast

Zdovc ga je angažiral, ko je Gašper Vidmar odpovedal reprezentančno udejstvovanje, v tistem trenutku pa je bil še na Nizozemskem: "Sprva smo potovali po Skandinaviji. Štiri tedne smo se vozili. Pred seboj smo imeli še en teden vožnje. Prevozili smo 10.500 kilometrov, v času Juretovega klica pa smo bili na Nizozemskem. Nemudoma smo spremenili smer in se odpravili v Slovenijo."

Čeprav je v reprezentanci zelo kratek čas in trenira po prilagojenem programu, ker mora pridobiti kondicijo, bo danes za štiri dni zapustil reprezentanco, saj bo častni gost na kongresu gluhih: "Povabili so me, da predstavim svoje življenje in kako sem postal uspešen v košarki. Kongres, na katerem so gostje z vsega sveta, poteka na štiri leta. Govoril bom o tem, kakšne težave sem imel v karieri, kako sem jih prebrodil in kakšen je bil recept za uspeh. Vesel sem, da sva se z Juretom dogovorila, da grem na ta kongres, ker mi veliko pomeni."

Za razliko od prejšnjih reprezentančnih akcij je v letošnji videl nekaj novih obrazov, v katere verjame. Jasno si želi v dresu z nacionalnim grbom nastopiti pred navijači v Zagrebu in v drugem delu EuroBasketa v Lillu, zato pravi, da bo na treningih grizel: "Vesel sem, da so prišli mladi, ki so željni dokazovanja. Oni so nova generacija in tu so, da nadaljujejo visoko raven dozdajšnjih nastopov na največjih tekmovanjih. Verjamem, da bodo pod Juretovim vodstvom napredovali. Prepričan sem, da bomo dobra reprezentanca. Upam, da bom tudi jaz del zgodbe na evropskem prvenstvu, je pa jasno to Juretova odločitev."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin