Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
13. 9. 2013,
0.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Božidar Maljković Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket

Petek, 13. 9. 2013, 0.19

8 let

Maljković: Briljantni Z. Dragić, zasebna zabava Blažiča

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zmagi Slovenije nad Italijo v prvi tekmi drugega dela EuroBasketa je selektor Božidar Maljković pohvalil svoje izbrance, a v isti sapi dodal, da bodo morali že proti Grkom igrati bolj pametno.

V slovenskem taboru so se odlično pripravili na tekmeca. Povsem so zaustavili prvega zvezdnika Italije Marca Belinellija, ki je imel met iz igre vsega 3/15. Veliko košarkarjev se je menjavalo na njem in vršilo pritisk, izjemno pomemben faktor pa je bil seveda skok, ki ga je Slovenija dobila s 45:28. Kar enajst jih je zbral Zoran Dragić, ki se je lahko pohvalil z dvojnim dvojčkom – dosegel je 15 točk.

"Čestitam fantom. Igrali so junaško. Begić nam je ogromno pomagal. Prevzel je avtoriteto pod košem, zato smo igrali več protinapadov. Zaustavili smo Belinellija, Zoran Dragić je imel kar enajst skokov. Bil je briljanten. Veliko energije smo porabili. Odigrali smo dobro v obrambi, v napadu pa bomo morali popraviti določene stvari. Med tekmo igramo sami proti sebi. V napadu hitimo in delamo neumnosti ter nelogične stvari. Manjši igralci denimo rinejo proti centrom, namesto da bi žogo pripeljali navzven in bi imeli novih 24 sekund za napad. Ne igramo veliko pametne košarke. Brez potrebe naredimo takšne napake. Jaka Blažič je priredil zasebno zabavo, po kateri smo dobili pet točk. Moramo biti boljši že proti Grkom, ker so le-ti bistveno boljši in težji nasprotnik," je po zmagi s 84:77 razlagal selektor Božidar Maljković in dodal, da je Slovenija na evropskem prvenstvu po njegovem mnenju odigrala še boljšo tekmo proti Španiji.

Znova je bil vroč na parketu Goran Dragić, ki je bil z 22 točkami prvi strelec, znal razigravati soigralce (6 podaj) in izgubil le dve žogi. "Za obe ekipi je bila to težka tekma. Vedeli smo, da je Italija dobra ekipa. V Ljubljano je pripotovala s petimi zmagami. Ključ do zmage sta bila naša obramba in Begić, ki je varoval raketo. Za nas je to pomembna zmaga, vendar jo moramo pozabiti, saj nas v soboto čaka odlična Grčija. Pohvale navijačem, ki so bili super. Naj nas podpirajo tudi naprej," je dejal Goran in namenil nekaj besed še bratu Zoranu: "Zelo dobro ga poznam. On ima veliko energije. Vse bo naredil, da bo ekipa zmagala. Imel je dvojnega dvojčka, a je treba pohvaliti tudi Eda Murića, ki je imel v enem napadu tri skoke. Če bomo vsi igrali za ekipo in prelepo državo, bomo lahko naredili nekaj velikega."

Ne spreglejte