Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
31. 3. 2020,
20.45

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

NBA Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Torek, 31. 3. 2020, 20.45

4 leta

Želja je končati sezono lige NBA

Luka Dončić za naslov lige NBA v Las Vegasu?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Luka Dončić | Luka Dončić bi se lahko za naslov lige NBA potegoval v Las Vegasu, kjer bi organizatorji izpeljali zaključni turnir. | Foto Reuters

Luka Dončić bi se lahko za naslov lige NBA potegoval v Las Vegasu, kjer bi organizatorji izpeljali zaključni turnir.

Foto: Reuters

Vodstvo lige NBA po prekinitvi tekmovanja zaradi pandemije, ki je ustavila svet, išče idealno rešitev. Po poročanju novinarja New York Post Marca Bermana bi se tekmovanje lahko pred praznimi tribunami nadaljevalo konec junija ali v začetku julija. Redni del bi trajal 70 tekem, nato pa bo na sporedu zaključni turnir 16 najboljših ekip.

Potem ko so ligo NBA prekinili 11. marca, vodilni pri ligi ugotavljajo, kako dokončati sezono. Neizmerno si želijo okronati prvaka, ki pa ga trenutno zaradi različnega števila odigranih tekem ekip ne morejo. "Ničesar še ni na mizi," poudarja vir zgoraj omenjenega novinarja, a dodaja, da se šušlja, da bi ekipe konec junija ali v začetku julija lahko nadaljevale sezono.

Kot nekakšno ogrevanje bi vsaka ekipa odigrala 70 tekem. Luka Dončić in njegovi bi tako igrali le še tri tekme, na primer LA Lakers pa še sedem. Te tekme bi izpolnile kvoto pri televizijskih pravicah, nato pa bi se 16 najboljših ekip po skrajšanem rednem delu na eni lokaciji pomerilo za prvaka.

Poleg Dončića bi v tem primeru v Las Vegasu spremljali tudi Gorana Dragića (Miami) in Vlatka Čančarja (Denver) | Foto: Getty Images Poleg Dončića bi v tem primeru v Las Vegasu spremljali tudi Gorana Dragića (Miami) in Vlatka Čančarja (Denver) Foto: Getty Images

Kot smo že zapisali, bo zaključni turnir šestnajsterice najverjetneje gostil Las Vegas, omenjajo sicer tudi Bahame, Orlando, Atlantic City, Havaje in Louisville. Ekipe bi v najboljšem scenariju, ki je zaradi pandemije in prekinitve še mogoč, igrale na tri dobljene tekme, v najslabšem pa bi o napredovanju odločala že ena sama tekma.

Če se bo to zgodilo, se bo tudi nabor 2020 zamaknil na avgust ali september, sezona 2020/21 pa se ne bo začela pred božičem. Vodstvo lige NBA ob vsem naštetem ne izključuje niti tega, da se sezona konča predčasno.

NBA je prekinila tekmovanje 11. marca, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus Utahov Rudy Gobert.

Lestvica 

 

Preberite še:

kitajska NBA
Sportal Kitajski vzorec za preslikavo v ligo NBA?
Steph Curry
Sportal Kako je Nike iz rok izpustil enega največjih zvezdnikov lige NBA
James Dolan
Sportal Nova okužba s koronavirusom v ligi NBA
Ne spreglejte