Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2022,
21.44

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Natisni članek

Dallas Mavericks MVP nagrada Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 14. 3. 2022, 21.44

2 leti, 1 mesec

Luka Dončić se ne ustavlja, prejel je novo nagrado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski čarodej Luka Dončić je v preteklem tednu pričaral najboljše predstave, za kar so ga nagradili in imenovali za igralca tedna v zahodni konferenci lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Fantastični Dončić popeljal Dallas do podviga #video

Košarkar Dallasa Luka Dončić je bil tako izbran za najboljšega košarkarja tedna dvakrat v zadnjih treh tednih. V februarju je pohodil na plin in začel igrati z drugačnim prizvokom. Zaradi dobrih predstav si je že prislužil naziv najboljšega košarkarja v mesecu februarju v zahodni konferenci, dobre igre pa nadaljuje tudi v marcu.

Med 7. in 13. marcem je bil spet najboljši v zahodni konferenci, kar je njegova šesta tovrstna nagrada v karieri. V dresu Dallasa je bil le Dirk Nowitzki večkrat izbran za košarkarja tedna. Legendarnemu Nemcu je to uspelo šestnajstkrat.

Dončić je v preteklem tednu pomagal Dallasu do rezultatskega izkupička treh zmag in enega poraza, njegovo povprečje pa je bilo 30,5 točke, 11 skokov, 6,2 asistence, 1,8 ukradene žoge in blokado na tekmo.

V tej sezoni je zaradi poškodb in bolezni covid-19 izpustil 16 tekem, trenutno pa je šesti najboljši strelec lige NBA (28 točk), peti po številu asistenc (8,6 asistence) in 17. po številu skokov (9,3 skoka) na obračun.

Za Dončića pa je bolj pomembno, da je uspešen tudi njegov Dallas, ki v tej sezoni pod taktirko novega trenerja Jasona Kidda igra povsem drugače, kar se odraža tudi na izkupičku.

Dallas Mavericks imajo na petem mestu enako število zmag kot četrti Utah Jazz (42), le da imajo en poraz več (26).

Naslednja tekma bo imela za Dončića poseben prizvok, saj bo v noči na četrtek gostoval pri Brooklyn Nets, katere član je postal Goran Dragić. In nasproti mu bo stal tudi Kevin Durant, ki je bil izbran za najboljšega košarkarja tedna v vzhodni konferenci - njegovo povprečje je znašalo 30,7 točke, 7,7 skoka in 7,7 asistence na tekmo

Ne spreglejte