Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 12. 2018,
5.54

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

2

Natisni članek

Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Sreda, 19. 12. 2018, 5.54

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 18. december

Dončić postavil nov rekord

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

2

Luka Dončić | Luka Dončić je moral priznati premoč najbolj učinkoviti ekipi zahodne konference, je pa postavil rekord v številu asistenc na tekmo. Nova znamka znaša 12.  | Foto Reuters

Luka Dončić je moral priznati premoč najbolj učinkoviti ekipi zahodne konference, je pa postavil rekord v številu asistenc na tekmo. Nova znamka znaša 12.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so se znašli v manjši krizi, potem ko so izgubili tretjo zaporedno tekmo. Tokrat so bili premočni vodilni v zahodni konferenci Denver Nuggets, je pa zato Luka Dončić postavil nov osebni rekord po številu asistenc v ligi NBA in tekmo končal pri dvojnem dvojčku.

Zelo izenačena tekma med Denverjem in Dallasom se je začela nagibati v korist domačih ob koncu tretje četrtine, ko so pobegnili na deset točk prednosti (105:95).

Mavericks so prek Luke Dončića in DeAndreja Jordana še zapretili pri 104:107, nato pa naredili preveč napak, da bi lahko dosegli zmago na gostovanju.

Učinek Luke Dončića ob porazu proti Denverju s 118:126

23 točk (met za 3 točke 3/9, za 2 2/6, prosti meti 10/12), 12 asistenc, šest skokov, ukradena in izgubljena žoga v 35 minutah.

Na koncu je bil Denver boljši s 126:118, največ zaslug, da je zmaga ostala doma, pa je imel Nikola Jokić. Srbski center je dosegel 32 točk in zbral 16 skokov.

Pri poraženem moštvu je bil s 30 točkami strelsko najbolj učinkovit Harrison Barnes. Naslednji v vrsti je bil naš Luka, ki je tekmo končal pri 23 točkah, se je pa zato lahko pohvalil z rekordnim številom asistenc. Prejšnjo najboljšo znamko devet asistenc je zdaj nadomestil z dvanajstimi. Prav tako se je prvič v karieri veselil dvojnega dvojčka, doseženega s točkami in asistencami. Do današnjega večera je zbral dva in pri obeh je dvomestno število dosegel s točkami in skoki.

A ni občutil končnega zadoščenja. Dallas je namreč dosegel tretji zaporedni poraz in padel z mest, ki vodijo v končnico. Zdaj za eno zmago zaostaja za sedmim ter osmim Memphisom in Sacramentom. Če bodo Telički želeli vstopiti v izločilne boje, bodo morali začeti podjetneje igrati tudi na gostovanjih, saj so na dozdajšnjih trinajstih tekmah le dvakrat slavili zmago.

Prvi novinec po Hillu

Luka je prvi novinec po Grantu Hillu (1994/95), ki v povprečju dosega več kot 18 točk, šest skokov in štiri podaje. Trenutno je pri 18,2 točke, 6,7 skoka in 4,6 asistence na tekmo.

Da se v ligi NBA zabava, smo lahko videli tudi ob prekinitvi, ko je bil nad njim storjen prekršen. Luka je za šalo, kot smo to lahko videli že v dresu Real Madrida, žogo na nekoliko nenavaden način vrgel proti košu, ta pa je nato poletela skozi obroč.

Naslednje gostovanje ga čaka že v noči na petek, ko bo igral pri LA Clippers. Sledita še gostovanji pri Golden Statu in Portlandu, nato pa se bo moštvo iz Teksasa vrnilo domov.

Nenavaden koš Luke Dončića, kakršnih smo bili v Evropi vajeni

 

Liga NBA, 18. december:

Lestvici: 

Preberite še:

 

Luka Dončić
Sportal Slovenija z Dončićem v Tokio 2020: od sanj do projekta
Taj Gibson
Sportal Tudi to je NBA: Srba hotel blokirati kar s čevljem! #video

 

 

Ne spreglejte