Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2024,
8.08

Osveženo pred

2 dneva, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,39
Adam Silver pogodba Liga NBA

Natisni članek

Četrtek, 25. 7. 2024, 8.08

2 dneva, 5 ur

Liga NBA podpisala 76 milijard dolarjev vredno pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,39
NBA znak | To je druga največja pogodba o prenosu športnih dogodkov, ki je bila kdaj sklenjena na svetu. | Foto Guliverimage

To je druga največja pogodba o prenosu športnih dogodkov, ki je bila kdaj sklenjena na svetu.

Foto: Guliverimage

Severnoameriška profesionalna košarkarska liga NBA je v sredo podpisala 76 milijard dolarjev (70,1 milijarde evrov) vredno pogodbo o medijskih pravicah v ZDA s podjetji Walt Disney Company, NBCUniversal in Amazon. Zaveza zajema enajst let, od sezone 2025 do 2036, je vodstvo lige NBA zapisalo v sporočilu za javnost.

To je druga največja pogodba o prenosu športnih dogodkov, ki je bila kdaj sklenjena na svetu. Liga ameriškega nogometa NFL je leta 2021 podpisala medijsko pogodbo za 100 milijard dolarjev prav tako za 11 let.

Warner Bros Disney bo prek svojih kanalov ESPN in ABC ohranil televizijske pravice do lige NBA v ZDA, ki si jih bo delil s skupinama NBC in Amazon.

Uradno finančne podrobnosti nove globalne pogodbe niso znane, vendar so ameriški mediji, med njimi ESPN, Wall Street Journal in revija Forbes poročali o skupnem znesku 76 milijard dolarjev.

Adam Silver | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

"Naši novi globalni medijski sporazumi z Disneyjem, NBCUniversal in Amazonom bodo povečali doseg in dostopnost tekem lige NBA za oboževalce v ZDA in po vsem svetu," je ob tem dejal komisar lige, Adam Silver.

"Ti partnerji bodo našo vsebino distribuirali po številnih platformah in pomagali preoblikovati izkušnjo oboževalcev v naslednjem desetletju," je še menil.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić na posebnem seznamu ESPN

 

Ne spreglejte