Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 7. 2021,
7.04

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

finale Milwaukee Bucks Phoenix Suns NBA

Sreda, 7. 7. 2021, 7.04

2 leti, 9 mesecev

LIGA NBA, 6. JULIJ (FINALE)

Phoenix na krilih trojke finale odprl z zmago #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Phoenix Suns Milwaukee Bucks | Phoenix je na uvodni finalni tekmi slavil s 118:105. Chris Paul je ob zmagi dosegel 32 točk, Devin Booker jih je dodal 27, Deandre Ayton pa je ob 22 točkah dodal kar 19 skokov. | Foto Guliverimage

Phoenix je na uvodni finalni tekmi slavil s 118:105. Chris Paul je ob zmagi dosegel 32 točk, Devin Booker jih je dodal 27, Deandre Ayton pa je ob 22 točkah dodal kar 19 skokov.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Phoenix Suns so na uvodni finalni tekmi lige NBA s 118:105 premagali Milwaukee Bucks, blestela je trojka Chris Paul, Devin Booker in Deandre Ayton. Phoenix je do zdaj še brez šampionskega prstana, Milwaukee se je veselil enkrat, in sicer je bil najboljši leta 1971. Kljub poškodbi kolena je prvi zvezdnik Bucks Giannis Antetokounmpo stisnil zobe in ob porazu vknjižil dvojni dvojček.

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo, Chris Paul
Sportal Scenarij, ki ga je v ligi NBA napovedal le malokdo

Tekmo je Phoenix odločil v tretji četrtini, ko je ušel na 20 točk. Strelsko najbolj razpoložen član zmagovalcev je bil z 32 točkami Chris Paul, ki pa voza Sonc ni vlekel sam. Deandre Ayton je dosegel dvojnega dvojčka, in sicer je 22 točkam dodal neverjetnih 19 skokov, Devin Booker pa je v statistiko vpisal 27 točk in šest skokov.

Pri Milwaukeeju se je po poškodbi in dveh tekmah odsotnosti na parket vrnil Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 20 košev, pod obročema pa pobral 17 žog.

Giannis Antetokounmpo je stisnil zobe, ob porazu je vpisal 20 točk in 17 skokov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Giannis Antetokounmpo je stisnil zobe, ob porazu je vpisal 20 točk in 17 skokov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Vso sezono smo delali za take trenutke. Še naprej moramo dobro igrati. To je samo ena tekma. Ostati moramo osredotočeni," je po koncu povedal 36-letni Paul, ki prvič igra v finalu lige NBA.

Trener Bucks Mike Budenholzer je po koncu dejal, da bodo morali izboljšati svojo igro: "Še najprej se moramo izboljševati. Pogledali bomo posnetek tekme in poiskali način, kako uničiti njihov ritem."

Vrhunci tekme Phoenix Suns: Milwaukee Bucks:

Phoenix bo drugo tekmo finala gostil v petek. Gostitelji upajo na drugo zaporedno zmago, ki bi jih že močno približala prvemu naslovu v ligi v zgodovini kluba. A tudi slavja Milwaukeeja se ne spomni praktično nihče več, saj je od edinega naslova minilo že 50 let. Obe ekipi pa sta v finalu tretjič.

Liga NBA, 6. julij ( finale):

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 118:105 /1:0/
Paul 32, 9 asist., Booker 27, Ayton 22, 19 sk.; Middleton 29, Antetokounmpo 20, 17 sk., Lopez 17

// – izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Chris Paul
Sportal Po 28 letih jim je spet uspelo! Phoenix Suns v velikem finalu lige NBA! #video
Bobby Portis
Sportal Milwaukee blesti tudi brez Antetokounmpa, od finala ga loči le še zmaga
Ne spreglejte