Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 1. 2022,
7.42

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Carmelo Anthony Dallas Mavericks Minnesota Timberwolves Los Angeles Lakers Golden State Warriors Liga NBA

Petek, 28. 1. 2022, 7.42

2 leti, 2 meseca

Liga NBA, 27. januar

Curry naravnal roko, Lakers brez Jamesa nemočni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Stephen Curry | Stephen Curry je po treh tekmah, ko je metal za tri točke s slabšim odstotkom, znova navduševal. | Foto Reuters

Stephen Curry je po treh tekmah, ko je metal za tri točke s slabšim odstotkom, znova navduševal.

Foto: Reuters

V noči na petek, ki se je začela s slovesno oznanitvijo začetnih peterk in kapetanov bližajočega se spektakla All-Star, sta bili v ligi NBA odigrani le dve tekmi. Philadelphia je brez večjih težav premagala LA Lakers, ki niso mogli računati na pomoč LeBrona Jamesa, Golden State, drugo najuspešnejše moštvo v tej sezoni, pa je na krilih izjemno natančnih metov za tri točke doma vzelo mero Minnesoti.

Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću ni uspelo, sanjskega niza na All-Star je konec

Košarkarji 76ers so doma prepričljivo ugnali Los Angeles Lakers (105:87), za katere zaradi lažje poškodbe levega kolena ni zaigral LeBron James. Prvi zvezdnik lige NBA je tik pred tekmo izvedel, da bo znova kapetan na tekmi All-Star. Jezerniki so pogrešali najboljšega strelca, ki je na zadnjih 18 tekmah vedno presegel 25 točk.

Joel Embiid je proti LA Lakers dosegel 26 točk. | Foto: Reuters Joel Embiid je proti LA Lakers dosegel 26 točk. Foto: Reuters

Čeprav je Anthony Davis prispeval 31 točk in 12 skokov, to ni zadoščalo za enakovreden boj s Philadelphio, pri kateri je znova, čeprav je po dvoboju potarnal, da to ni bila njegova najboljša predstava, izstopal Joel Embiid. Center iz Kameruna, ki je bil izbran v začetno peterko vzhodne konference za tekmo zvezd v Clevelandu, je končal dvoboj s 26 točkami in 9 skoki. S tem je Afričan končal impresiven niz štirih zaporednih tekem z najmanj 35 točkami in desetimi skoki. Na vsaki od zadnjih 16 tekmah zapovrstjo je dosegel vsaj 25 točk, kar je drugi najdaljši niz v zgodovini 76ers po nizu 27 tekem Allena Iversona leta 2001.

Davis, ki je odigral svojo drugo tekmo, odkar jih je 17 izpustil zaradi zvina kolena, je dosegel 31 točk in zbral 12 skokov. Vendar je imel malo podpore. Russell Westbrook je dodal 20 točk, a preostali trije člani začetne peterke jezernikov so jih skupaj zbrali zgolj 15.

Prestrašil se je tudi Davis, ki si je v prvem polčasu poškodoval desno zapestje. "Anthony je odigral 'hudo' tekmo na obeh straneh igrišča," je dejal trener Lakers Frank Vogel: "Lepo je bilo videti, da je ujel ritem. Naredil je nekaj odličnih iger 'na' Embiidu."

Carmelo Anthony se je na tekmi naposlušal provokacij navijačev 76ers. | Foto: Reuters Carmelo Anthony se je na tekmi naposlušal provokacij navijačev 76ers. Foto: Reuters

Pri Philadelphii, ki v razvrstitvi vzhodne konference zaseda peto mesto z razmerjem 29 zmag in 19 porazov, sta manjkala poškodovana Seth Curry in Shake Milton. LA Lakers so na devetem mestu zahoda (24-25).

Navijač Philadelphie provociral Anthonyja

Je pa obračun minil tudi v znamenju provokacij navijačev Philadelphie, ki so se spravili nad gostujočega igralca Carmela Anthonyja ter ga zbadali. Anthony je nadlegovanje označil za "nesprejemljivo". Eden naj bi ga imenoval z angleško besedo za fanta "boy", oznaka, s katero so označevali temnopolte, saj je bila oznaka gospod rezervirana za belce. Zaradi incidentov so med tekmo posredovali sodniki in igralci obeh ekip.

Igra je bila prekinjena za nekaj minut, medtem ko so posredovali varnostniki, sodniki pa so Anthonyja odpeljali stran od incidenta. Domači center Embiid se je v tem sporu postavil na stran Anthonyja.

Bojevniki metali trojke 58-odstotno

V San Franciscu je bilo v taboru domačih pred srečanjem z Minnesoto zelo veselo. Stephen Curry in Andrew Wiggins sta izvedela, da sta uvrščena v začetno peterko zahodne konference za tekmo zvezd All-Star. To jima je vlilo dodatnih moči. Na srečanju proti Minnesoti sta se podobno kot soigralci izkazala z natančnostjo metov za tri točke.

Vrhunci dvoboja v San Franciscu:

Zmaga je ostala doma, Golden State je zmagal s 114:105 in se razveselil že 11. domače zmage zapored. Bojevniki so za tri točke metali kar 58-odstotno (21 od 36). Curry, ki je bil z 29 točkami prvi strelec gostiteljev, je zadel 6 od 10 poskusov in prekinil slabšo formo, ko je na zadnjih treh srečanjih za tri točke vrgel 23-krat, a zadel v polno le trikrat. Pri trojkah je blestel tudi povratnik Klay Thompson (23 točk). Dosegel jih je 5 od 9.

Wiggins, ki se je prvič znašel v začetni peterki za dvoboj All-Star, je proti nekdanjim soigralcem iz Minnesote dosegel 19 točk. ''To mi pomeni vse. To je bil vedno moj cilj, zanj sem trdo garal. To je velika stvar zame in mojo družino,'' ni 26-letni kanadski košarkar Wiggins skrival zadovoljstva, da zaseda mesto v začetni peterki za tekmo All-Star.

DOnčić Dallas Golden State
Sportal Golden State z rezervisti ponižal Dallas, zmaga za 38 točk

Liga NBA, 27. januar:

Philadelphia 76ers : Los Angeles Lakers 105:87
Embiid 26 (met iz igre 9/20), 9 sk., 7 as., Harris 23, Maxey (10 as., 7 sk.) in Niang 14; Davis 31 (met iz igre 14/21), 12 sk., Westbrook 20 (met iz igre 9/15), James ni igral 

Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 124:115
Curry 29 (trojke 6/10), 8 sk., 6 as., Thompson 23 (trojke 5/9), Wiggins (trojke 5/8) in Poole (trojke 3/4) 19; Towns 31 (met iz igre 12/22), 12 sk., 6 as., Edwards 27 (trojke 2/11), 6 sk., 6 as., McDaniels 14

Lestvica:

Ne spreglejte