Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 1. 2022,
7.05

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

23

Natisni članek

Ja Morant Kevin Durant LeBron James Luka Dončić Luka Dončić All-Star NBA Liga NBA

Petek, 28. 1. 2022, 7.05

2 leti, 2 meseca

Začetni peterki tekme vseh zvezd 2022

Luki Dončiću ni uspelo, sanjskega niza na All-Star je konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

23

Luka Dončić | Luka Dončić ni prejel dovolj glasov (50 odstotkov navijači, 25 odstotkov novinarji, 25 odstotkov igralci), da bi mu še tretjič zapored pripadla čast zaigrati v prvi peterki na tekmi All-Star. | Foto Reuters

Luka Dončić ni prejel dovolj glasov (50 odstotkov navijači, 25 odstotkov novinarji, 25 odstotkov igralci), da bi mu še tretjič zapored pripadla čast zaigrati v prvi peterki na tekmi All-Star.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je predlani in lani zaigral v začetni peterki na tekmi vseh zvezd lige NBA (All-Star), letos pa se njegovo ime ni znašlo na seznamu igralcev, ki bodo začeli težko pričakovani dvoboj v Clevelandu. Njegovo mesto v začetni peterki je zasedel mladi zvezdnik Memphisa Ja Morant, kapetana ekip pa sta LeBron James in Kevin Durant, ki sta zbrala največ glasov navijačev. Dončić bo prihodnji četrtek izvedel, ali bo zaigral na tekmi vseh zvezd kot rezervist. O tem bodo odločali trenerji.

Stephen Curry
Sportal Curry naravnal roko, Lakers brez Jamesa nemočni #video

Začetni peterki:

Zahodna konferenca: kapetan LeBron James (LA Lakers), Stephen Curry (Golden State), Ja Morant (Memphis), Andrew Wiggins (Golden State), Nikola Jokić (Denver)

Vzhodna konferenca: kapetan Kevin Durant (Brooklyn), Trae Young (Atlanta), DeMar DeRozan (Chicago), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Joel Embiid (Philadelphia)

Začetna peterka zahodne konference:

Začetna peterka vzhodne konference:

Letošnji košarkarski spektakel, tekma zvezd All-Star, bo 20. februarja v Clevelandu. To je mesto v zvezni državi Ohio, na katero je še kako navezan LeBron James. Tu je začel kariero v ligi NBA, v dresu Cavaliers je odigral 11 sezon in postal tudi prvak (2016), zdaj pa bo v tem mestu, v katero se je pred davnimi leti izselilo ogromno Slovencev, nastopil že 18. na tekmi All-Star. S tem se bo veliki zvezdnik lige NBA in Los Angeles Lakers na večni lestvici izenačil s pokojnim Kobejem Bryantom, rekord pa še vedno pripada legendarnemu centru Kareemu Abdulu-Jabbarju (19).

LeBron James je lani na spektaklu All-Star Luko Dončića uvrstil v svojo ekipo. | Foto: Getty Images LeBron James je lani na spektaklu All-Star Luko Dončića uvrstil v svojo ekipo. Foto: Getty Images

37-letni James vztraja v vrhunski formi, spektakel, ki ga ponuja zvezdniško srečanje All-Star, v živo okuša vse od leta 2005. Prvič je na njem zaigral v svoji drugi sezoni v ligi NBA, trikrat pa je bil na tej tekmi izbran za najboljšega igralca (MVP). Poleg Jamesa je vloga kapetana podobno kot lani pripadla Kevinu Durantu. Vroči strelec Brooklyn Nets, čigar nastop na letošnjem spektaklu je zaradi poškodbe pod vprašajem, je zbral največ glasov na vzhodu. Oba kapetana se bosta znašla v središču pozornosti spet 10. februarja, ko ju čaka nabor igralcev. Prihodnji četrtek bodo znani še preostali udeleženci tekme (rezervisti) All-Star. Izbrali jih bodo trenerji, nato pa jih bosta James in Durant uvrščala v svoji ekipi. Se bo med njimi znašel tudi Luka Dončić?

Ja Morant je letos prejel več glasov navijačev kot Luka Dončić. | Foto: Reuters Ja Morant je letos prejel več glasov navijačev kot Luka Dončić. Foto: Reuters

Slovenski košarkarski dragulj je na tekmi All-Star zaigral tako predlani kot tudi lani. Obakrat je bil izbran v začetno peterko, letos pa ga je na položaju branilcev poleg Stephena Curryja prehitel tudi Ja Morant. Dončićev sovrstnik, član moštva Memphis Grizzlies, bo tako prvič nastopil na zvezdniškem srečanju, Ljubljančan pa bo na odločitev, ali ga bodo trenerji uvrstili na seznam udeležencev, moral počakati do prihodnjega četrtka (3. februar).

Luka Dončić
Sportal Dončić že pri številki 42, Dallas se je znesel nad Portlandom
Ne spreglejte