Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2022,
6.02

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Houston Rockets Goran Dragić Goran Dragić Chicago Bulls Liga NBA

Torek, 27. 12. 2022, 6.02

1 leto, 4 mesece

liga nba, 26. december

Dragić z biki doživel nepričakovan poraz, nepozaben večer Garlanda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Goran Dragić | Goran Dragić je s soigralci Chicaga moral priznati premoč zadnji ekipi zahodne konference Houston Rockets. | Foto Guliverimage

Goran Dragić je s soigralci Chicaga moral priznati premoč zadnji ekipi zahodne konference Houston Rockets.

Foto: Guliverimage

Košarkarji so v noči na torek v ligi NBA odigrali sedem tekem. Od slovenskih legionarjev je bil na delu le Goran Dragić, ki je s Chicago Bulls doma nepričakovano doživel poraz. S 133:118 so bili boljši košarkarji Houston Rockets, ki so letos na 33 tekmah zmagali zgolj desetkrat in zasedajo zadnje mesto v zahodni konferenci. Dragić je v 17 minutah na parketu dosegel 12 točk in en skok. 

Kljub dobri igri nekaterih nosilcev igre pri Chicago Bulls (DeMar DeRozan je dosegel 31 točk (11/18 iz igre), Zach LaVine pa 22), jim ni uspelo ustaviti razpoloženih mladih košarkarjev raket.

Kevin Porter ml. je dosegel 36 točk (14/22 iz igre, od tega 6/12 za tri točke) ob devetih asistencah, Alperen Sengun je 11 skokom dodal 25 točk, eno manj pa je dosegel Jalen Green.

"Nismo opravili dela v obrambi. Ko enemu igralcu dovoliš, da se razigra, se zbudijo tudi preostali," je po tekmi dejal LaVine.

Trener Houstona: Naša ekipa je naveličana porazov 

Na drugi strani pa je bil precej bolje razpoložen trener Houstona Stephen Silas. "Imamo zelo tekmovalno zasedbo, ki je naveličana vseh teh porazov, posebej ob zadnjem nizu tekem pred domačimi gledalci. Danes so fantje igrali dobro in pametno," je pohvalil svojo ekipo.

Chicago (14-19) še naprej zaostaja za pričakovanji in je trenutno na 11. mestu vzhodne konference, medtem ko Houston (10-23) ostaja na dnu zahoda.

Vrhunci obračuna med Chicago Bulls in Houston Rockets:

Kaj se je dogajalo na preostalih tekmah večera?

Na preostalih tekmah so Brooklyn Nets (22-12) niz zmag podaljšali na devet. Ob zmagi proti Cleveland Cavaliers (22-13) s 125:117 sta se s po 32 točkami izkazala Kevin Durant in Kyrie Irving. Konjenikom ni pomagalo niti 46 točk Dariusa Garlanda.

Nepozaben večer Dariusa Garlanda:

Durant je na večni lestvici ponoči presegel Tima Duncana in je zdaj s 26.516 točkami 15. najboljši strelec v zgodovini lige NBA.

"Vsak dan se moraš prikazati na igrišču, obenem pa moraš malce tudi proslaviti te male zmage. Tako kot današnjo, saj je lepo slaviti s soigralci. Da sem lahko v svoji karieri prehitel velikana, legendo in nekoga, ki je spremenil igro, je nekaj, o čemer se bom kasneje pogovoril s svojimi najbližjimi in prijatelji ter malce obujal spomine," je ob jubileju dejal Durant.

Clippers v zadnjih treh minutah nadoknadili nemogoče

Zgodovinsko noč imajo za sabo tudi igralci Los Angeles Clippers (20-15). Ti so ob zmagi po podaljšku s 142:131 proti Detroit Pistons (8-28) postali šele tretja ekipa od sezone 1996/97, ki je v zadnjih treh minutah nadoknadila 14 ali več točk zaostanka. Natanko 12.873 ekipam tega zaostanka v zadnjih 25 letih ni uspelo nadoknaditi, je ob tem zapisal statistični oddelek ESPN.

Miami Heat (17-17) so v tesnem obračunu s 113:110 ugnali Minnesota Timberwolves (16-18), New Orleans Pelicans (21-12) pa so tudi brez Ziona Williamsona in Brandona Ingrama zanesljivo ugnali Indana Pacers (17-17) s 113:93.

San Antonio Spurs (11-22) so doma s 126:122 presenetili Utah Jazz (19-17), Portland Trail Blazers (18-16) pa so prav tako na domačem parketu premagali Charlotte Hornets (9-25). Bosanski košarkar Jusuf Nurkić je k zmagi prispeval kar pet trojk, kar je njegov rekord kariere.

Ko dežujejo trojke:

V noči na sredo bosta na delu dva slovenska košarkarja. Luka Dončić bo z Dallas Mavericks gostil New York Knicks, Vlatko Čančar pa bo z Denver Nuggets gostoval pri Sacramento Kings.

Luka Dončić, LA Lakers
Sportal Praznik v Dallasu: Nowitzki dobil kip, Luka Dončić zmago nad LeBronom Jamesom
Dirk Nowitzki
Sportal Poseben dan za legendo Dallasa, iz prve vrste mu je ploskal tudi Dončić #video

Liga NBA, 26. december:

Lestvica:

Preberite še:

Stephen Curry
Sportal Neprepričljivi prvaki se bodo še načakali
Ne spreglejte