Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2024,
6.05

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Karl-Anthony Towns Minnesota Timberwolves Nikola Jokić Denver Nuggets Liga NBA

Petek, 26. 1. 2024, 6.05

3 mesece

Liga NBA, 25. januar

Katastrofa prvakov, Minnesota se je igrala z ognjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Denver Nuggets Nikola Jokić | Denver je doživel najvišji poraz v sezoni. | Foto Guliverimage

Denver je doživel najvišji poraz v sezoni.

Foto: Guliverimage

Aktualni prvaki lige NBA košarkarji Denver Nuggets so v noči na petek doživeli najhujši poraz v letošnji sezoni. V gosteh so s kar 84:122 klonili proti New York Knicks, ki so zmagali še petič zapored. Z zmago nad Brooklyn Nets se je na vrh zahoda znova povzpela Minnesota, ki je slavila s 96:94. Spet je zmagala tudi najboljša ekipa lige Boston Celtics, ki je s 143:110 ustavila Miami.

Luka Dončić
Sportal Kriza pri Dončićevih vse globlja, Luka poskrbel za izključitev navijača #video
Luka Dončić
Sportal Velika čast za Luko Dončića

Košarkarji Denver Nuggets so se proti New Yorku podpisali pod enega najslabših strelskih izkupičkov ekip v tej sezoni. Neslavni rekord sezone sicer še vedno pripada Portlandu, ki je 11. januarja dosegel le 77 točk, so pa Nuggets izenačili peti najslabši izkupiček v sezoni. Nuggets so iz igre metali z le 40-odstotno uspešnostjo, zadeli so le pet trojk iz 26 poskusov, ob tem pa so imeli kar 19 izgubljenih žog, medtem ko so jih Knicks izgubili le osem. Gostitelji so glavnino dela opravili že do polčasa, ki so ga dobili z 62:41.

OG Anunoby je dosegel 26 točk. | Foto: Reuters OG Anunoby je dosegel 26 točk. Foto: Reuters

Za Denver je bil to najhujši poraz v sezoni, do zdaj je za tega veljal tisti z 29. decembra, ko je bila Oklahoma boljša s 119:93. Pri Denverju je bil na koncu edini razpoložen Nikola Jokić z 31 točkami in enajstimi skoki, dvomesten je bil le še Aaron Gordon z 12 točkami, Nuggets pa so s tekmo za pozabo prekinili niz treh zaporednih zmag. Pri domačih je OG Anunoby dosegel 26 točk, Jalen Brunson jih je dodal 21. New York je v zadnjem obdobju v odlični formi, Knicks so dobili kar 11 izmed 13 obračunov, odkar se je ekipi iz Toronta pridružil Anunoby.

Kobe Bryant
Sportal Tragedija, ki je pustila veliko praznino

Minnesota je ugnala Brooklyn. | Foto: Reuters Minnesota je ugnala Brooklyn. Foto: Reuters Minnesota na vrh zahoda

Z zmago nad Brooklynom pa se je pod 32. zmago sezone podpisala Minnesota, ki zaseda vrh zahodne konference. Timberwolves so v tesni končnici na koncu slavili s 96:94, čeprav so v tretji četrtini vodili tudi s 17 točkami naskoka, v sredini zadnjega dela pa s +10. Nets so v zaključku z delnim izidom 8:0 poskrbeli za tesno končnico. Dobro minuto pred koncem je Cam Thomas s črte prostih metov izid poravnal na 94:94, 58 sekund pred koncem pa je srečanje po zabijanju alley oop odločil Rudy Gobert, saj ekipi do konca srečanja nista več našli poti do koša.

Pri Minnesoti je vloga prvega strelca pripadla Karlu-Anthonyju Townsu s 27 točkami in desetimi skoki, Anthony Edwards je dodal 24 točk. Pri domačih je  Thomas dosegel 25 točk. "Naredili smo nekaj napak v zadnji četrtini, ki so jih znali kaznovati. Bila je dobra tekma, oni so opravili solidno delo in mi smo na koncu naredili res preveč napak," je bil kljub zmagi kritičen Towns.

Rekordna zmaga Bostona nad Miamijem Boston Celtics so dosegli najvišjo zmago proti Miamiju v zgodovini. | Foto: Reuters Boston Celtics so dosegli najvišjo zmago proti Miamiju v zgodovini. Foto: Reuters

35. zmago v sezoni (ob tem imajo le deset porazov) so dosegli košarkarji Boston Celtics, ki so s 143:110 odpihnili Miami Heat. Celtics so s 143 doseženimi točkami dosegli največje število točk na obračunih z Miamijem v vsej zgodovini, rekordna pa je bila tudi zmaga s 33 točkami razlike na vseh 172 medsebojnih obračunih. Boston je zadel skoraj 64 odstotkov vseh poskusov iz igre, zadeli so 22 trojk iz 40 poskusov, prepričljivo boljši so bili tudi pri skoku – 47:31. Jayson Tatum je ob zmagi dosegel 26 točk, pobral je osem odbitih žog, Kristaps Porzingis je dosegel 19 točk (3/4 za 3). Pri Miamiju sta Bam Adebayo in Tyler Herro vknjižila po 19 točk.

"Odigrali smo zelo dobro tekmo, a to ne pomeni nič, če se ne bomo iz nje tudi nekaj naučili in to upoštevali na naslednjem srečanju. Uživali bomo do odhoda na letalo, potem pa bo fokus že na naslednji tekmi," je bil po tekmi jasen trener Bostona Joe Mazzulla.

Izgubil je tudi Washington, ki mu ni pomagala menjava trenerja Wesa Unselda, tega vsaj začasno nadomešča Brian Keefe. Pod vodstvom 48-letnega trenerja, sina legendarnega NBA igralca Wesa Unselda, so Wizards izgubili na enajstih od zadnjih dvanajstih tekem. V dveh sezonah in pol je Wes Unseld mlajši zabeležil razmerje 77-130. Ekipa iz prestolnice je z Utahom izgubila s 108:123. Washington je letos na 44 tekmah zmagal le sedemkrat, ponoči je doživel šesti zaporedni poraz.

Indiana je premagala Philadelphio s 134:122, ki je tako prekinila serijo šestih zaporednih zmag. Blestel je Pascal Siakam s trojnim dvojčkom - 26 točk, 13 skokov in 10 podaj. Za poražence je 31 točk dosegel Joel Embiid.

Luko Dončića in njegove Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v soboto zjutraj po srednjeevropskem času (1.00), ko se bodo v gosteh pomerili za Atlanta Hawks in poskušali prekiniti niz treh zaporednih porazov.

Golden State Warriors
Sportal Solze in težek večer v San Franciscu

Liga NBA, 25. januar

Lestvica

Preberite še:

Tristan Thompson
Sportal Košarkarju Clevelanda 25 tekem prepovedi zaradi dopinga
Adrian Griffin
Sportal Pretres v Milwaukeeju
Nikola Jokić
Sportal Nov izjemen večer Jokića, New Orleans popravil rekord franšize
Ne spreglejte