Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
7.32

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Los Angeles Clippers Los Angeles Lakers Indiana Pacers Denver Nuggets Liga NBA NBA

Sreda, 24. 1. 2024, 7.32

3 mesece

LIGA NBA, 23. JANUAR

Nov izjemen večer Jokića, New Orleans popravil rekord franšize

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Nikola Jokić | Nikola Jokić je v izjemni formi. | Foto Reuters

Nikola Jokić je v izjemni formi.

Foto: Reuters

V noči na sredo je bilo v ligi NBA na sporedu pet tekem. Prvaki Denver Nuggets so na krilih novega trojnega dvojčka Nikole Jokića v gosteh premagali Indiano in nadaljevali zmagoviti niz. New Orleans Pelicans so Utahu nasuli kar 152 točk in postavili strelski rekord franšize, New York je po preobratu v mestnem obračunu prekrižal načrte Brooklynu, v bitki za Los Angeles pa so Clippers, pri katerih je izstopal Kawhi Leonard, prvič v tej sezoni vzeli mero Jezernikom, pri katerih je zaradi poškodbe gležnja počival LeBron James. Nastop Luke Dončića na naslednji tekmi, Dallas se bo v noči na četrtek pomeril s Phoenixom, je zaradi bolečin v hrbtu pod vprašajem.

Adrian Griffin
Sportal Pretres v Milwaukeeju

Branilci naslova Denver so še drugič v devetih dneh ugnali Indiano. Tokrat so zmagali s 114:109, znova pa je blestel raznovrstni Nikola Jokić. Prispeval je trojni dvojček (31 točk, 13 skokov in 10 asistenc), že 13. v tej sezoni, izgubil pa je le eno žogo. Zmaga Denverja je bila potrjena s trojko Srba, ki jo je dosegel slabih pet sekund pred koncem.

Vrhunci dvoboja med Indiano in Denverjem:

Izkazal se je tudi Kanadčan Jamal Murray (31 točk), pri Indiani pa sta izstopala Myles Turner (22) in novinec Pascal Siakam (16 točk in 10 skokov), ki se je tako prvič, odkar se je pridružil Indiani, predstavil na domači tekmi novega delodajalca. Gostitelji še vedno pogrešajo poškodovanega zvezdnika Tyresa Haliburtona, ki bo zaradi poškodbe leve stegenske mišice zagotovo manjkal vsaj še na dveh tekmah. Indiana je izgubila tretjič zapored.

Zion Williamson je sodeloval pri rekordnem večeru New Orleansa z atraktivnimi zabijanji. | Foto: Reuters Zion Williamson je sodeloval pri rekordnem večeru New Orleansa z atraktivnimi zabijanji. Foto: Reuters

Pelikani so dosegli rekord franšize. Proti Utahu so dosegli kar 153 točk in se veselili prepričljive zmage nad Jazz (153:124). CJ McCollum je dosegel 33 točk, zadel pa kar devet trojk in s tem izenačil rekord kariere. Zion Williamson je 17 točkam dodal 11 asistenc. Toliko uspešnih podaj na eni tekmi lige NBA ne pomni. Pred tem je dal New Orleans največ točk Sacramentu, 149. To je dosegel oktobra 2018. Strelsko so bili navdihnjeni tudi Herb Jones (22), Brandon Ingram (18) in Jonas Valančiunas (17), pri Utahu, ki je izgubil tretjič zapored, jih je dal največ Collin Sexton (22).

Mestna derbija New Yorku in LA Clippersom

V noči na sredo sta bila odigrana dva mestna spopada. New York je odpravil Brooklyn. Kratkohlačniki so zmagali četrtič zapored, v napadu pa sta s 30 točkami blestela Jalen Brunson in Julius Randle. Zadnji je dodal devet skokov in sedem asistenc. New York je na tekmi zaostajal že za –18, še na začetku zadnje četrtine je bil zaostanek –9, a je nato sledil preobrat. Zadnjo četrtino je dobil z 32:18, v zadnjih dveh minutah pa je bil boljši z 10:3. Pri poražencih je Mikal Bridges prispeval 36 točk. Zadel je sedem trojk. Toliko jih na eni tekmi v ligi NBA ni še nikoli.

V drugem mestnem obračunu večera, tistem v Los Angelesu, se je smejalo navijačem Clippers. Premagali so Lakers s 127:116, junak srečanja pa je bil s trojnim dvojčkom Kawhi Leonard (25 točk, 11 skokov in 10 asistenc).

James Harden je dodal 23 točk in deset asistenc. Jezerniki so tako v tretjem mestnem obračunu v tej sezoni prvič izkusili grenkobo poraza. Na tekmi so bili oslabljeni, saj je največji zvezdnik LeBron James zaradi bolečin v levem gležnju dvoboj spremljal s klopi za igralce. D'Angelo Russell je prispeval 27 točk in deset asistenc, Anthony Davis pa 26 točk in 12 skokov. Clippers, ki so dobili 11 od zadnjih 13 tekem v ligi NBA, so na drugi strani pogrešali hrvaškega centra Ivico Zubaca, ki bo zaradi poškodbe desne mečne mišice z igrišč odsoten vsaj mesec dni.

Tesno je bilo v Oklahoma Cityju. Thunder so ugnali v tej sezoni skromni Portland s 111:109, Shai Gilgeous-Alexander pa je bil s 33 točkami prvi strelec dvoboja. Jalen Williams jih je dodal 19, je pa poskrbel tudi za zmagoviti koš, ki ga je dosegel dve sekundi pred koncem srečanja. Portland, ki je še 29 sekund pred koncem vodil s 109:106, je imel priložnost za zmago oziroma podaljšek, a je Gilgeous-Alexander prestregel podajo, namenjeno centru Deandreju Aytonu.

Vprašljiv nastop Dončića in Irvinga

Dallas Mavericks z Luko Dončićem naslednja tekma čaka v noči na četrtek (2.30), ko bodo v American Airlines Areni gostovali Phoenix Suns. Po zadnjih informacijah je nastop 24-letnega Slovenca pod vprašajem, saj čuti bolečine v spodnjem delu hrbta.

Luka Dončić je na zadnji tekmi v "slovenskem večeru" postavil trojni dvojček proti vodilni ekipi sezone, Bostonu. Dallas je ostal prekratek za devet točk. | Foto: Guliverimage Luka Dončić je na zadnji tekmi v "slovenskem večeru" postavil trojni dvojček proti vodilni ekipi sezone, Bostonu. Dallas je ostal prekratek za devet točk. Foto: Guliverimage

Težave ima tudi Kyrie Irving. Njegov status za srečanje s Phoenixom je vprašljiv zaradi poškodbe desnega palca. Pri Dallasu sta zaradi zdravstvenih težav za dvoboj s Phoenixom vprašljiva tudi Dante Exum in Seth Curry.

Liga NBA, 23. januar

Lestvica

Grant Williams Dallas Mavericks
Sportal Glasni Dončićev soigralec, ki ne prekipeva od zadovoljstva
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Jokić z 42 točkami navdušil družino, Dončić z novo pričesko in novimi plesnimi gibi #video
Ne spreglejte