Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2024,
7.25

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76

Natisni članek

Jayson Tatum Boston Celtics Houston Rockets Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Ponedeljek, 22. 1. 2024, 7.25

3 mesece

Liga NBA, 21. januar

Jokić z 42 točkami navdušil družino, Dončić z novo pričesko in novimi plesnimi gibi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,76
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je konec tedna preživel na treningu, naslednja tekma ga čaka v ponedeljek. | Foto Guliverimage

Luka Dončić je konec tedna preživel na treningu, naslednja tekma ga čaka v ponedeljek.

Foto: Guliverimage

Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je bil najboljši mož na gostovanju prvakov Denver Nuggets pri Washington Wizards. Dvakratni najkoristnejši igralec lige je dosegel 42 točk, 12 skokov in osem podaj ter popeljal zlata zrna do zmage s 113:104. Vodilna ekipa lige Boston Celtics pa se je pobrala po porazu proti Denverju in zmagala v Houstonu. Čakanje na naslednjo tekmo Luke Dončiča se medtem nadaljuje, saj je bil dvoboj Dallas Mavericks - Golden State Warriors prestavljen. A Mavericks ne počivajo, trenirali so tudi v nedeljo. In kot razkrivajo naslednji posnetki, se je Dončić pri tem zelo zabaval. Pa še novo pričesko ima.

"Nikoli ni lahko. Ni lahko zmagati, prav tako ni lahko doseči 42 točk. A vse je v miselnosti. To zmago smo potrebovali. A za nas je vsaka zmaga nujna," je po tekmi dejal Nikola Jokić, ki sta ga v dvorani spremljali tudi žena s hčerko. "Občutek je neverjeten. Moja družina mi pomeni vse. To je nekaj, na kar sem res ponosen," je dejal.

Nikola Jokić je na tekmi proti Washington Wizards (113:104) dosegel 42 točk, 12 skokov in osem podaj.  | Foto: Reuters Nikola Jokić je na tekmi proti Washington Wizards (113:104) dosegel 42 točk, 12 skokov in osem podaj. Foto: Reuters

Jamal Murray in Michael Porter ml. sta za Denver, ki se je na tekmo približal prvemu mestu zahodne konference, dodala po 19 točk, Kyle Kuzma pa je bil s 17 prvi strelec Washingtona.

Vodilna ekipa lige NBA Boston Celtics je na krilih 32 točk Latvijca Kristapsa Porzingisa ter 21 Derricka Whita slavila zmago v Houstonu s 116:107. "Na začetku sem imel na voljo veliko odprtih metov," je dejal Porzingis, ki je v prvi četrtini dosegel 15 točk. "Zgrešil sem prva dva, a sem kljub temu vztrajal. Vedel sem, da mi bo bo prej ali slej steklo."

Jokić: Družina mi pomeni vse na svetu

Kelti so zmagali le dva večera za tem, ko jim je Denver prizadejal prvi domači poraz v sezoni. "Dobro se zavedamo, da si ne smemo privoščiti več porazov zaporedoma, če želimo osvojiti ligo. Imeli smo težak večer na domačem parketu proti Denverju, malo nam je zmanjkalo, a iz poraza smo se marsikaj naučili in danes to prenesli na igrišče," je dodal Porzingis.

Kelti so z najboljšim izkupičkom lige 33-10 na vrhu vzhodne konference in imajo pred Milwaukeejem 3,5 tekme prednosti.

V Phoenixu je Kevin Durant dosegel 40 točk in popeljal sonca do zmage s 117:110 nad Indiana Pacers, ki so igrali brez poškodovanega zvezdnika Tyresa Haliburtona.

Devin Booker je k zmagi dodal 26 točk, Phoenix pa se je po zmagi z izkupičkom 24-18 na šestem mestu zahoda izenačil z Dallas Mavericks Luke Dončića.

Luka Dončić se z Dallas Mavericks na parket vrača v noči na torek, ko bodo gostili Boston Celticse, najboljšo ekipo lige (32 zmag, 10 porazov).

Los Angeles Clippers pa so po preobratu doma dobili tekmo proti Brooklyn Nets s 125:114 za še 27. zmago v sezoni. Gosti so še v zadnji četrtini vodili z 18 točkami prednosti, nato pa je domači ekipi uspel niz 22:0, v katerem je Kawhi Leonard dosegel 14 od svojih skupno 21 točk. Prvi strelec tekme je bil član Brooklyna Mikael Bridges s 26 točkami, a ni mogel preprečiti 25. poraza mrežic v sezoni.

Košarkarji Orlando Magic so na floridskem derbiju premagali Miami Heat s 105:87. Prvi strelec domačih je bil Paolo Banchero z 20 točkami in desetimi skoki, v ekipo pa se je po osmih tekmah premora zaradi poškodbe gležnja spet vrnil tudi Nemec Franz Wagner, ki je dodal 19 točk.

Liga NBA, 21. januar

Lestvica

Nikola Jokić
Sportal Jokić posvetil zmago preminulemu rojaku
Ne spreglejte