Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2024,
7.42

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Denver Nuggets Boston Celtics Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Liga NBA

Sobota, 20. 1. 2024, 7.42

3 mesece, 2 tedna

Liga NBA, 19. januar

Jokić posvetil zmago preminulemu rojaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Nikola Jokić | Nikola Jokić je zmago posvetil preminulemu Dejanu Milojeviću. | Foto Reuters

Nikola Jokić je zmago posvetil preminulemu Dejanu Milojeviću.

Foto: Reuters

Luka Dončić bo z Dallas Mavericks naslednjo tekmo igral šele v noči na torek, saj je petkova z Golden State Warriors zaradi smrti Dejana Milojevića prestavljena. Na parket pa je stopil Nikola Jokić, čigar trener pri Megi Bemax pred prihodom v ZDA je bil prav Milojević. V derbiju večera je z odlično predstavo pomagal Denverju k zmagi proti Bostonu.

Jalen Brunson
Sportal Zmagi vodilnih, Knicks slavili na krilih Brunsona

Zvezdnik lige Nikola Jokić je imel za seboj prav tako težka dva dneva ob smrti pomočnika Golden State Warriors Dejana Milojevića. Veže ju namreč bogata zgodovina, saj je bil Milojević trener v srbskem klubu, iz katerega je Jokić neposredno odšel v ligo NBA.

Odločil se je narediti vse, da ta večer na gostovanju premaga Boston. Stopil je na parket v 38 minutah zbral 34 točk, 12 skokov in 9 asistenc ter prispeval levji delež k zmagi Denverja 102:100, s čimer je končal nepremagljiv domači niz Bostona (20-0) in obenem počastil zapuščino svojega nekdanjega trenerja.

"Kot sem povedal ekipi po tekmi, ne bi mogel biti bolj ponosen na Nikolo, kako je odigral ob tragičnem odhodu Dekija," je dejal trener Nuggets Michael Malone: "To je razlog, zakaj sem ponosen na Nikolo. Pravkar je izgubil nekoga, ki ga je imel zelo rad in mu je veliko pomenil. Bil je njegov mentor, trener. Dejal sem mu, naj gre na parket in ga s svojo igro počasti. Razumete, kaj mislim? In Nikola je šel na parket, počastil je spomin in zapuščino Dekija s svojo igro. Ni lahko igrati s težkim srcem, vendar je Nikola očitno posebna oseba in bilo je neverjetno gledati, kako igra s tem težkim srcem in na tako visoki ravni, če upoštevamo, s kom smo igrali, in dodamo vse ostalo v mešanico. In to je razlog, zakaj je Nikola najboljši igralec na svetu."

K veliki zmagi je svoj delež prispeval tudi Jamal Murray, ki je tekmo končal pri 35 točkah, pri poraženem moštvu pa je bil s 24 točkami najbolj strelsko razpoložen Derrick White, Jayson Tatum in Kristaps Porzingis pa sta jih prispevala po 22 oziroma 21.

Z izjemnim večerom se lahko pohvali košarkar Phoenix Suns Devin Booker, ki se je zaustavil pri kar 52 točkah, s soigralci pa se je veselil zmage proti New Orleans Pelicans (123:109).

Los Angeles Lakers so s 112:130 izgubili doma proti Brooklyn Nets za deveti poraz na zadnjih 10 tekmah. V Orlandu je Joel Embiid v zgolj treh četrtinah v igri s 36 točkami in devetimi skoki vodil do zmage Philadelphio 76ers nad Magic s 124:109.

Liga NBA, 19. januar

Lestvica

 

Dejan Milojević
Sportal Umrl je Dejan Milojević
Luka Dončić
Sportal Vrnitev Luke Dončića v čustvenem večeru

 

Ne spreglejte