Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2019,
7.34

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

Los Angeles Clippers Anthony Davis LeBron James Los Angeles Lakers Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Philadelphia 76ers Toronto Raptors Boston Celtics Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Liga NBA

Četrtek, 26. 12. 2019, 7.34

4 leta, 6 mesecev

Liga NBA, 25. december

Bojevniki šokirali Houston, Čančarjev Denver izgubil proti New Orleansu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86
Golden State Warriors | Golden State Warriors so pred domačimi navijači presenetili Rakete iz Houstona (116:104). Veselje ob zmagi v taboru Bojevnikov, ki se letos otepajo s številnimi poškodbami, je bilo neizmerno.  | Foto Reuters

Golden State Warriors so pred domačimi navijači presenetili Rakete iz Houstona (116:104). Veselje ob zmagi v taboru Bojevnikov, ki se letos otepajo s številnimi poškodbami, je bilo neizmerno.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bil kljub praznikom zelo pester večer. Košarkarji Boston Celtics so v uvodni tekmi večera s 118:102 ugnali branilce naslova Toronto Raptors, Golden State Warriors, ki se to sezono otepajo poškodb, pa so s 116:104 doma presenetili Rakete iz Houstona. Philadelphia 76er so s 121:109 premagali Milwaukee Bucks, Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki je na parketu preživel 44 sekund, v tem času pa je njegova statistika ostala nedotaknjena, pa je s 100:112 doma izgubil proti letos povprečnemu New Orleansu. Izgubili so tudi Jezerniki LeBrona Jamesa. Los Angeles Clippers so bili v kalifornijskem derbiju boljši s 111:106.

Enes Kanter
Sportal Turški košarkar bo kljub mednarodni tiralici lahko zaigral v Kanadi

Drugo moštvo zahoda, Denver Nuggets, kjer igra tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar, je po sedmih zaporednih zmagah pred domačimi navijači doživelo boleč poraz. New Orleans, predzadnje moštvo zahoda, je bilo boljše z rezultatom 112:100.

Vrhunci obračuna med Denverjem in New Orleansom (111:112)

Pri gostujoči zasedbi je bil najbolj razpoložen Brandon Ingram z 31 točkami (od tega sedem trojk – rekord kariere) in sedmimi skoki, pri domači pa Srb Nikola Jokić s 23 točkami in desetimi skoki.

Priložnost je dobil tudi Čančar, a v 44 sekundah, kolikor jih je preživel na parketu, ni zapolnil nobene statistične kolone.

Bojevniki še niso rekli zadnje besede

Za pravi šok pa so sinoči poskrbeli igralci Golden State Warriors, ki so v domači dvorani brez poškodovanih Stepha Curryja in Klaya Thompsona ugnali goste iz Houstona in zmagali z rezultatom 116:104. To je šele osma zmaga nekdanjih prvakov lige NBA v tej sezoni, ki vztrajajo na repu zahodne konference.

Pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Draymond Green, ki je dosegel 20 točk (kar 16 v drugem polčasu), in Damion Lee, ki je 22 točkam dodal še 15 skokov.

James Harden se je tokrat moral zadovoljiti z zgolj 24 točkami. | Foto: Getty Images James Harden se je tokrat moral zadovoljiti z zgolj 24 točkami. Foto: Getty Images

Pri poraženih Raketah  je izstopal Russell Westbrook s 30 točkami in 12 skoki, medtem ko se je James Harden, ki v tej sezoni v povprečju dosega 38,6 točke na tekmo, moral zadovoljiti z zgolj 24 točkami.

Vrhunci obračuna med Golden State Warriors in Houston Rockets (116:104)

Manj zadovoljni pa so v taboru Los Angeles Lakers, ki so s 106:111 izgubili v mestnem obračunu z Los Angeles Clippers. Prvo ime dvoboja je bil Kawhi Leonard, ki je dosegel 35 točk, pri vodilni ekipi zahodne konference pa je bil najbolj učinkovit Kyle Kuzma s 25 točkami.

Prvi zvezdnik Jezernikov (ki so igrali v domači dvorani in izgubili četrto tekmo zapored) LeBron James je dosegel 23 točk, 10 asistenc in devet skokov in je za las zgrešil trojni dvojček, Anthony Davis pa je prispeval 24 točk.

Vrhunci mestnega obračuna med Los Angeles Lakers in Los Angeles Clippers (106:111)

Zataknilo se je tudi prvi ekipi vzhodne konference Bucks iz Milwaukeeja, ki je v Philadelphii izgubila s 109:121.

Domači kamerunski center Joel Embiid je bil nerešljiva uganka za goste, na koncu je dosegel 31 točk in pobral enajst žog pod obema obročema. V gostujoči ekipi je Grk Giannis Antetokounmpo dosegel 18 točk, njegov met pa je znašal le 8-23.

V uvodnem obračunu večera je Boston na krilih Jaylena Browna, ki je dosegel 30 točk (16 v tretji četrtini), zmagal v Torontu s 118:102.

Jaylen Brown | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kemba Walker je k zmagi prispeval 22 točk, Enes Kanter pa s klopi vknjižil dvojni dvojček (12 točk, 11 skokov). Pri Torontu je bil s 27 točkami najboljši strelec Fred VanVleet, Chris Boucher se je ustavil pri 24.

Za drugo moštvo vzhoda Boston je to četrta zaporedna zmaga, kanadska ekipa pa je po drugem zaporednem porazu padla na peto mesto vzhodne konference.

Kaj ljubitelje košarke čaka v prihodnjih dneh?

Dallas bo v noči na petek v lokalnem obračunu gostil San Antonio. Obstaja verjetnost, da bo prvič po zvinu gležnja zaigral tudi Luka Dončić, ki v zadnjih dneh že vadi pod polno obremenitvijo.

Miami Gorana Dragića, ki se je pred kratkim vrnil po poškodbi dimelj, bo dan pozneje gostil Indiano.

Marcus Smart
Sportal Hude težave za zvezdnika lige NBA, ki je mislil, da bo oslepel

 

Goran Dragić All Star
Sportal Čas je za vseslovensko podporo #video

Liga NBA, 25. december:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Velika hvala legendarnega Italijana: Če ga lahko kdo prehiti, je to Dončić
Miami Heat
Sportal Ne, v ligi NBA jih ni boljših od Dragića in Miamija #video
Ne spreglejte