Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2024,
6.32

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Dallas Mavericks Denver Nuggets Liga NBA

Sobota, 3. 2. 2024, 6.32

2 meseca, 3 tedne

Liga NBA, 2. februar

Jokić s 15. trojnim dvojčkom, Orlando ugnal Minnesoto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Denver Nuggets | Denver Nuggets so 34. zmagali, znova je bil prvo ime Nikola Jokić. | Foto Guliverimage

Denver Nuggets so 34. zmagali, znova je bil prvo ime Nikola Jokić.

Foto: Guliverimage

 Aktualni prvaki Denver Nuggets so za 34. zmago sezone ugnali Portland Trail Blazers (120:108), prvi zvezdnik Nikola Jokić je dosegel že 15. trojni dvojček sezone, sicer pa 120. v karieri. Vodilno moštvo zahoda Oklahoma je premagalo Charlotte, drugouvrščena Minnesota pa je izgubila z Orlandom. Vroče je bilo na obračunu med San Antonio Spurs in New Orleans Pelicans, ki ga je po košu Ziona Williamsona (33 točk) v zadnjih sekundah s 114:113 dobil zadnji.

Austin Reaves
Sportal Jezerniki brez Jamesa in Davisa presenetili Boston, veliko veselje Brunsona #video

Deset obračunov lige NBA je prinesel petek. Prvaki iz Denverja so po porazu z vodilno Oklahomo tokrat na domačem parketu upravičili vlogo favoritov proti Portlandu. Z izjemo redkih minut v drugi četrtini so vodili vso tekmo, a večkrat zapravili dvomestno prednost. V zadnji četrtini so le strnili vrste in srečanje končali v svojo korist.

Ob 34. zmagi sezone je bil znova prvo ime Nikola Jokić, ki je neutrudno skakal in se podpisal pod 15. trojni dvojček sezone, 120. kariere. Srbski center je srečanje končal s 27 točkami, kar 22 skoki in 12 asistencami. Pri Portlandu sta Scoot Henderson in Anfernee Simons tekmo končala s 30 oziroma 29 točkami. Denver ostaja četrti v zahodni konferenci, Portland je na predzadnjem, 14. mestu.

Oklahoma uspešna

Vodilno moštvo zahoda Oklahoma je zanesljivo odpravilo Charlotte Hornets, Shai Gilgeous-Alexander je k 34. zmagi sezone dodal 31 točk in 9 asistenc. Tik za njimi ostajajo Minnesota Timberwolves, ki so jim tretjo zaporedno zmago preprečili Orlando Magic (108:106), Paolo Banchero je k zmagi prispeval 23 točk, Rudy Gobert in Anthony Edwrads sta ob porazu končala z 22 točkami, Gobert je vpisal še 16 skokov. 

Shai Gilgeous-Alexander je k zmagi vodilnega moštva zahodne konference prispeval 31 točk in 9 asistenc. | Foto: Reuters Shai Gilgeous-Alexander je k zmagi vodilnega moštva zahodne konference prispeval 31 točk in 9 asistenc. Foto: Reuters

Ob Oklahomi in Denverju so bili uspešni tudi LA Clippers, ki po zmagi nad Detroitom ostajajo na tretjem mestu zahoda. Voz Kalifornijcev je vlekel Kawhi Leonard (33 točk), pri poražencih sta največ točk dosegla Jaden Ivey (28) in Bogdan Bogdanović (26).

Vroče je bilo na obračunu v San Antoniu, kjer so domači vodili praktično vso tekmo, New Orleans Pelicans so v začetku zadnje četrtine drugič vodili na tekmi. Sledila je tesna končnica, v tej pa dobre tri sekunde pred koncem srečanja koš Ziona Williamsona po protinapadu, za zmago s 114:113. Prvi izbor nabora leta 2019 je tekmo končal s 33 točkami in 8 skoki. Pelicans so na zadnjem mestu zahoda, ki prinaša neposredno končnico, San Antonio je zadnji.

Koš Ziona Williamsona za zmago:

Atlanta je za tretjo zaporedno zmago premagala sedmo moštvo zahoda Phoenix. Prevladoval je dvojec Kevin Durant (35 točk, 8 skokov, 8 asistenc) in Devin Boooker (24), pri poražencih je Trae Young 32 točkam dodal 15 asistenc.

Košarkarji Indiane so se ujeli v primež porazov, tretjega zaporednega jim je prizadejal Sacramento Kings, pri katerem je Domantas Sabonis končal s 26 točkami, 11 skoki in 7 asistencami. Prvo ime domačih ob porazov je bil Bennedict Mathurin z 31 točkami.

Osmi Miami je slavil v Washingtonu, Golden State Warriors pri Memphisu, Houston pa je doma visoko odpravil Toronto.

Dallas pričakuje Milwaukee

Še bolj zanimivo bo v noči na nedeljo, ko Dallas Mavericks gostijo Milwaukee Bucks. Ti sodijo v najožji krog favoritov za naslov prvaka to sezono, so pa izgubili zadnji tekmi. New York Knicks bodo v Madison Square Gardnu igrali za deseto zaporedno zmago. Nasprotniki bodo Los Angeles Lakers.

Liga NBA, 2. februar:

Lestvica:

 

Luka Dončić
Sportal Dallas brez Dončića nemočen
Irving Dončić
Sportal Irvingu ni uspelo, Dončić bo edini
Luka Dončić
Sportal So v ligi NBA opeharili Luko Dončića?
Ne spreglejte