Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2024,
7.34

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Kristaps Porzingis Jayson Tatum Boston Celtics Anthony Davis LeBron James Los Angeles Lakers Liga NBA

Petek, 2. 2. 2024, 7.34

2 meseca, 3 tedne

Liga NBA, 1. februar

Jezerniki brez Jamesa in Davisa presenetili Boston, veliko veselje Brunsona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Austin Reaves | Austin Reaves je ob odsotnosti LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa v Bostonu zablestel z 32 točkami. | Foto Reuters

Austin Reaves je ob odsotnosti LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa v Bostonu zablestel z 32 točkami.

Foto: Reuters

V ligi NBA sta se v noči na petek spopadla večna tekmeca, legendarni moštvi Boston Celtics in Los Angeles Lakers. Gre za zgodovinsko rivalstvo dveh najuspešnejših franšiz v ligi, obe se lahko pohvalita s kar 17 naslovi prvaka. Celtics, najboljše moštvo lige, so bili veliki favoriti, saj sta pri Jezernikih manjkala velika zvezdnika LeBron James in Anthony Davis, a so gostje iz Kalifornije vseeno zmagali s 114:105. Z 32 točkami je blestel Austin Reaves.

Luka Dončić
Sportal Dallas brez Dončića nemočen

Poleg Austina Reavesa (32) je doseglo dvomestno število točk pri Jezernikih doseglo še pet košarkarjev. Po tekmi je prvi strelec ekipe poudaril, da si je k srcu vzel neposredno sporočilo LeBrona Jamesa po torkovem porazu proti Atlanti, ko je dejal: "Pojdite na parket in opravite svoje delo."

"To je odlično sporočilo," je Reaves po tekmi povedal za televizijo TNT: "In ker prihaja od najboljšega igralca vseh časov, bi po mojem mnenju to tudi morali storiti."

Vrhunci srečanja v Bostonu:

Zadnji dvoboj ekip, ki si s po 17 naslovi prvaka delita rekord v prvenstvu NBA, je izgubil nekaj sijaja, potem ko so v taboru jezernikov na seznam poškodovanih umaknili Jamesa z bolečim levim gležnjem in Anthonyja Davisa s krči v kolku in poškodbo ahilove tetive.

Irving Dončić
Sportal Irvingu ni uspelo, Dončić bo edini

Poleg tega sta moštvi na različnih poteh, ko se bliža premor za tekmo zvezd All-Star. Celtics so vodilni na vzhodu ter z najboljšim izkupičkom v ligi, Lakers pa so deveti v zahodni konferenci.

Tako so bili gledalci v bostonski dvorani TD Garden osupli, ko so gosti prevzeli nadzor v drugi četrtini. Boston, ki je ob polčasu zaostajal s 46:60, je v tretji četrtini zmanjšal zaostanek s 16 točk na šest, nato pa so se Lakers še pred zadnjo tretjino vrnili na sedem prednosti.

D'Angelo Russell in Jaxson Hayes sta za goste dosegla po 16 točk, Russell pa je dodal še osem skokov in 14 podaj. Reaves je dosegel sedem od 19 trojk Lakers.

Boston je s 23 točkami vodil Jayson Tatum. Kristaps Porzingis in Sam Hauser sta dosegla vsak po 17 točk, Jaylen Brown, ki so ga pred tekmo imenovali med rezerve za tekmo zvezd, pa jih je dosegel le osem.

Brunson: To je bilo zabavno

Jalen Brunson je bil s 40 točkami nerešljiva uganka za obrambo Indiane. | Foto: Reuters Jalen Brunson je bil s 40 točkami nerešljiva uganka za obrambo Indiane. Foto: Reuters V New Yorku pa je Jalen Brunson proslavil prvi izbor za tekmo zvezd s 40 točkami ter z vodilnim košem 1:46 minute pred koncem za zmago Knicks s 109:105 nad Indiana Pacers. To je bila za kratkohlačnike, ki so igrali brez poškodovanega Juliusa Randla, še deveta zaporedna zmaga.

"To je bilo zabavno," je Brunson povedal množici v čustvenem intervjuju na igrišču: "Do konca smo se borili. Tako je tudi treba. To je naša služba."

Košarkarji Utah Jazz so doma s 124:127 klonili proti Philadelphia 76ers, pri katerih je Tyrese Maxey dosegel kar 51 točk.

Domač poraz so doživeli tudi Memphis Grizzlies. Zmage s 108:101 so se veselili Cleveland Cavaliers, pri katerih je bil s 25 točkami in sedmimi podajami najbolj razigran Donovan Mitchell. To je bila za konjenike še četrta zaporedna zmaga ter skupno 12. na zadnjih 13 tekmah. Caris LeVert je v vlogi rezervista dodal 16 točk, Jarrett Allen je končal pri 14 točkah in devetih skokih, Max Strus pa je k zmagi prispeval 11 točk in deset skokov.

Bo Luka Dončić nared za dvoboj proti Milwaukeeju? | Foto: Reuters Bo Luka Dončić nared za dvoboj proti Milwaukeeju? Foto: Reuters

Teksaško moštvo Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v nedeljo zjutraj po srednjeevropskem času, ko v domači dvorani American Airlines pričakuje Milwaukee Bucks, drugo najboljšo ekipo vzhodne konference. Pod vprašajem pa je soočenje dveh velikih zvezdnikov lige Giannisa Antentokounmpa in Luke Dončića, nastop Slovenca je namreč zaradi lažje poškodbe vprašljiv. Ljubljančan je izpustil že četrtkov spopad z Minnesoto, skupaj pa je manjkal na osmih tekmah v sezoni.

Liga NBA, 1. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Rajon Rondo
Sportal Nekdanji zvezdnik lige NBA aretiran zaradi orožja in marihuane
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Udarec za Dallas, Dončić na stranskem tiru
Luka Dončić
Sportal Francoski čudežni deček pred Dončićem
Luka Dončić
Sportal Dončić junak velike drame in kot edini v zgodovini NBA v družbi kralja Jamesa
Ne spreglejte