Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

Natisni članek

Atlanta Hawks Los Angeles Lakers Philadelphia 76ers Golden State Warriors Indiana Pacers Boston Celtics NBA

Sreda, 31. 1. 2024, 8.00

2 meseca, 3 tedne

LIGA NBA, 30. JANUAR

Udarec za Dallas, Dončić na stranskem tiru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić bo izpustil dvoboj z Minnesoto. | Foto Guliverimage

Luka Dončić bo izpustil dvoboj z Minnesoto.

Foto: Guliverimage

Iz tabora Dallas Mavericks prihaja novica, da bo slovenski košarkarski as Luka Dončić zaradi poškodbe desnega gležnja izpustil obračun v noči na četrtek proti Minnesoti Timberwolves. V noči na sredo je bilo v ligi NBA na sporedu pet tekem. Najboljša ekipa lige Boston Celtics je gostila Indiano Pacers in tesno zmagala. Tekma se je končala z izidom 129:124. Boston se je tokrat izkazal predvsem z dobro igro v obrambi.

Dallas Mavericks po zmagi nad Orlandom naslednja preizkušnja čaka v noči na četrtek (2.00), ko bodo gostovali pri Minnesoti. Na tej tekmi pa bodo Teksašani oslabljeni. Zaradi težav z desnim gležnjem bo manjkal prvi zvezdnik Luka Dončić, ki je pred tem igral tri tekme v štirih dneh in to v povprečju kar dobrih 43 minut na tekmo. To bo osmi obračun, ki ga bo Slovenec izpustil v tej sezoni.

Na delu ne bomo videli še dveh pomembnih članov prve peterke. Kyrie Irving zaradi težav s palcem na roki vnovič izpušča tekmo – to bo že 21. v tej sezoni –, zaradi zlomljenega nosu pa ne bo na delu niti centra Derecka Livelyja II

Vprašljiv je še en član standardne peterke Derrick Jones Jr., ki ima nevšečnosti z levim zapestjem, Avstralcu Danteju Exumu pa nagaja desno koleno.  

Dallas Mavericks in ekipe v ligi NBA so dodobra zakorakali v drugi del rednega dela. Moštvo iz Teksasa je odigralo 47 od skupno 82 tekem. Trenutno so pri izkupičku 26 zmag in 21 porazov, kar zadošča za sedmo mesto v zahodni konferenci. Če bi se redni del končal danes, bi morali Luka in soigralci v dodatne kvalifikacije za končnico. Neposredno uvrstitev vanjo namreč omogočajo mesta od 1 do 6, Dallas pa je v tem trenutku od rešilne bilke oddaljen za vsega eno zmago. Na šestem mestu so namreč s 27. zmagami Phoenix Suns. Identično število zmag imajo tudi peti Sacramento Kings, vendar imajo dve tekmi manj.

Velika čast za mladega člana Dallasa

Iz lige NBA so sporočili, da bo košarkar Dallas Mavericks Dereck Lively II zaigral na prihajajočem All-Star koncu tedna na tekmi vzhajajočih zvezd, na kateri nastopajo novinci ali pa košarkarji, ki v ligi NBA igrajo svojo drugo sezono. 19-letni košarkar je v tej sezoni z obema rokama zgrabil priložnost v zasedbi iz Teksasa in bo prvi košarkar Dallasa, ki bo zaigral na tekmi vzhajajočih zvezd po Luki Dončiću, ki mu je ta čast pripadla v sezonah 2019 in 2020. Lively v tej sezoni v povprečju dosega 8,8 točke in 7,7 skoka na tekmo, odlično pa se je ujel tudi v navezi s slovenskim košarkarjem.

Boston Celtics so v tej sezoni veliko tekem dobili z napadalno igro, vendar so ta večer proti Indiani pokazali tudi svojo kakovost v obrambi. Boston je vodil že za 20 točk ob koncu prvega polčasa, vendar se je Indiani uspelo vrniti in najti priključek. Kljub temu je Boston s trdo obrambo v zadnjih minutah tekme zadržal vodstvo in slavil zmago.

Jayson Tatum je dosegel 30 točk. | Foto: Guliverimage Jayson Tatum je dosegel 30 točk. Foto: Guliverimage

Pri domači ekipi je bil najbolj uspešen Jayson Tatum, ki je v svojo statistiko vpisal 30 točk, v zadnjih 30 sekundah pa je prispeval dve pomembni blokadi.

Trener Bostona Joe Mazzulla je po tekmi poudaril, da je bila za nocojšnjo zmago odločilna dobra obramba, a ob tem še povedal, da mora ekipa najti ravnovesje med napadom in obrambo. Poleg Tatuma sta bila zelo razpoložena Jaylen Brown in Derrick White, ki sta dosegla 25 oziroma 24 točk.

Pri Indiana Pacers je bil s 26 točkami in 12 skoki najboljši Aaron Nesmith. Pascal Siakam je prispeval 23 točk, Myles Turner pa 17. Po poškodbi se je vrnil Tyrese Haliburton in dosegel 13 točk in 10 skokov.

Los Angeles Lakers so gostovali pri Atlanti in izgubili s 138:122Golden State Warriors so doma pričakali Philadelphio 76ers in zmagali s 119:107.

Luka Dončić
Sportal "Domov moram"

Liga NBA, 30. januar

Lestvica

Preberite še:

Ricky Rubio
Sportal Ricky Rubio se vrača na košarkarske parkete
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dan po zgodovinskem dosežku hladen tuš za izmučenega Dončića in Dallas
Luka Dončić
Sportal Picasso? Videoigra? Ne, Luka Dončić.
Ne spreglejte