Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
7.03

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Minnesota Timberwolves Kyrie Irving Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Četrtek, 1. 2. 2024, 7.03

2 meseca, 3 tedne

Liga NBA, 31. januar

Dallas brez Dončića nemočen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Luka Dončić | Luka Dončić je izpustil tekmo z Minnesoto. | Foto Guliverimage

Luka Dončić je izpustil tekmo z Minnesoto.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA doživeli poraz na gostovanju v Minneapolisu pri vodilni ekipi zahodne konference. Košarkarji domače zasedbe Minnesota Timberwolves so bili od teksaških gostov boljši s 121:87. Pri Dallasu je manjkal prvi zvezdnik Slovenec Luka Dončić, že dlje časa je odsoten tudi Kyrie Irving.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Udarec za Dallas, Dončić na stranskem tiru

V strokovnem vodstvu Dallasa so se odločili, da bodo Dončiću, ki je v soboto dosegel osebni mejnik s 73 točkami na tekmi v Atlanti, proti najboljši ekipi zahodnega dela lige NBA namenili počitek zaradi težav z bolečino v desnem gležnju. Josh Green je za Dallas dosegel 18 točk, Tim Hardaway Jr. je prispeval 14 točk. Košarkarji Dallasa so zadeli le šest od 29 metov za tri točke proti najboljši obrambi lige NBA.

Dončić, vodilni v ligi NBA po številu minut na tekmo (37,5), je izpustil še peto tekmo v sezoni zaradi težav z gležnjem. Na zadnjih treh tekmah je dosegel kar 146 točk za Dallas. Za zdaj še ni znano, ali se bo Dončić vrnil že na naslednji tekmi proti Milwaukeeju.

"Upam, da bodo kmalu zdravi, ampak na koncu ne smemo gledati, ali ti fantje sedijo ali ne. V vsako tekmo moramo iti z istim načinom razmišljanja,"je po tekmi povedal Green.

Karl-Anthony Towns je dosegel 29 točk in devet skokov za volkove. Rudy Gobert je dosegel 17 točk, Naz Reid pa 12 točk.

Kevin Durant | Foto: Reuters Foto: Reuters Kevin Durant je bil deležen tople dobrodošlice

Kevin Durant je dosegel 33 točk in popeljal Phoenix do zmage s 136:120 v Brooklynu, kar je bila njegova prva tekma v New Yorku po uspešni menjavi, ki ga je lansko sezono poslala iz Nets v Arizono k Suns. Durant je bil deležen tople dobrodošlice v svojem starem domu, kjer so navijači vzklikali njegovo ime, Nets pa so predvajali videoposnetek pred tekmo, kljub temu, da je Durant izrazil dvom o njegovi primernosti.

Dodal je tudi osem asistenc na tekmi, na kateri je kasneje slišal tudi glasno žvižganje, saj so bili navijači Nets razočarani zaradi poraza mrežic.

Suns, ki so ob polčasu vodili s tremi točkami, so utišali tribune Barclays Centra z eksplozivno zadnjo četrtino, Durant je v tem obdobju dosegel 11 točk, Phoenix pa je bil boljši od Brooklyna z delnim izidom 42:26 in prevzel nadzor.

Jusuf Nurkić je za sonca dosegel 28 točk in zbral 11 skokov, Devin Booker pa je dodal 22 točk.

"Bilo je 'kul'," je dejal Durant o vrnitvi v Brooklyn, kjer so se mu izjalovile sanje, da bi skupaj z Irvingom in Jamesom Hardnom popeljal mrežice do naslova.

Zdaj pri soncih upajo, da jim bo velika trojica Durant, Booker in Bradley Beal lahko pomagala pri boju za naslov, Durant pa je dejal, da lahko njegove izkušnje v Brooklynu pomagajo pri njihovem cilju.

"V naši slačilnici, v tej ligi smo vsi preživeli marsikaj, zamenjali smo ekipo, doživeli poškodbe in vse te stvari združujemo in poskušamo uporabiti te izkušnje in to znanje, da postanemo boljša ekipa," je dejal Durant.

Shai Gilgeous-Alexander | Foto: Reuters Shai Gilgeous-Alexander Foto: Reuters

Shai Gilgeous-Alexander dosegel 34 točk

V Oklahoma Cityju je Shai Gilgeous-Alexander dosegel 34 točk in povedel Thunder k zmagi s 105:100 nad branilci naslova Denver Nuggets, ki so ostali brez dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA Nikole Jokića zaradi težav z bolečinami v predelu križa.

V odsotnosti Jokića so Thunder držali Nuggets pri 39,8-odstotnem metu. Tretja zmaga gromovnikov na štirih tekmah proti Nuggets v tej sezoni je Oklahoma City premaknila na drugo mesto zahodne konference.

Odsotnost zvezdniškega igralca Paula Georgea ni upočasnila Los Angeles Clippers pri zmagi s 125:109 nad Wizards v Washingtonu.

Nabor 2024 v dveh dneh

Nabor košarkarjev bo letos potekal v dveh dneh. Prvi krog bo na sporedu 26. junija v Barclays Centru v Brooklynu, drugi pa dan pozneje v studiu medijske hiše ESPN. V vsakem krogu bo 30 ekip v najmočnejši košarkarski ligi na svetu lahko izbralo po enega mladega igralca. Dosedanji nabori so bili vselej v enem večeru.

Liga NBA, 31. januar

Lestvica

 

Rajon Rondo
Sportal Nekdanji zvezdnik lige NBA aretiran zaradi orožja in marihuane
Luka Dončić
Sportal Francoski čudežni deček pred Dončićem
Ne spreglejte