Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2022,
7.25

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Brooklyn Nets Liga NBA NBA

Petek, 18. 11. 2022, 7.25

1 leto, 5 mesecev

LIGA NBA, 17. NOVEMBER

Brooklyn zmagal v zadnji sekundi, Durant prek 26.000 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Kevin Durant | Portland se je pomeril z Brooklynom. | Foto Guliverimage

Portland se je pomeril z Brooklynom.

Foto: Guliverimage

V noči na petek so bile v ligi NBA na sporedu le tri tekme, na delu pa ni bilo nobenega od slovenskih predstavnikov. Med drugim je bil na sporedu obračun vodilne ekipe zahodne konference Portland Trail Blazers in Brooklyn Nets. Tekmo so v zadnji sekundi dobili drugi (109:107).

Zelo razburljiva je bila tekma med Portland Trail Blazers in Brooklyn Nets, saj so jo gostje dobili v zadnji sekundi. Košarkarji Brooklyna sezone niso začeli najbolje, a zmaga nad vodilno ekipo zahoda je zagotovo lep obliž. Brooklyn ima zdaj na svojem računu sedem zmag in devet porazov, kar ga uvršča na 10. mesto vzhodne konference.

V gostujoči ekipi je bil najboljši Kevin Durant, ki je v svojo statistiko vpisal 35 točk, ob tem pa dosegel nov mejnik. Postal je namreč 19. igralec, ki je dosegel več kot 26 tisoč točk v ligi NBA. 

Durant je tudi prevzel odgovornost v zadnjem napadu tekme. Zgrešil je, a je njegov met popravil Royce O'Neale in svoji ekipi priboril zmago. O'Neale je na tekmi dosegel 11 točk, 11 skokov in 11 asistenc.

Po nekaj težavah se je v zasedbo Portlanda vrnil tudi prvi zvezdnik Damian Lillard, ki je v tej sezoni zaigral na devetih tekmah. Lillard je bil tudi tokrat najboljši igralec ekipe. Dosegel je 25 točk in 11 asistenc. Anfernee Simons je prispeval 24 točk.

Sacramento Kings so San Antoniu natresli 130 točk

Sacramento Kings so doma zanesljivo, s 130:112, ugnali San Antonio Spurs, ki so bili te dni v ospredju bolj zaradi škandala s psihologinjo, a so se zdaj z njo poravnali.

De'Aaron Fox je dosegel 28 točk in osem podaj ter popeljal Kralje do pete zaporedne zmage. Malik Monk je dodal 26, Trey Lyles pa 14 točk. Oba sta v igro vstopila s klopi. S po 16 točkami in osmimi skoki sta se izkazala še Harrison Barnes in Domantas Sabonis.

Prvi strelec San Antonia je bil Devin Vassell z 29 točkami. Ostroge so izgubile devet od zadnjih desetih tekem. Keita Bates-Diop je dodal 16 točk, Tre Jones pa 15.

V losangeleški dvorani Crypto Arena je zmaga ostala doma, saj so Clippers s 96:91 premagali Detroit Pistons. Pri domačih košarkarjih se je s 23 točkami najbolj izkazal Reggie Jackson, Paul George in Marcus Morris starejši pa sta vsak k zmagi dodala po 16 točk.

Nekdanja psihologinja Ostrog se je na sodišču poravnala

Nekdanja psihologinja San Antonio Spurs Hillary Cauthen se je na sodišču poravnala v tožbi proti nekdanjemu košarkarju tega moštva Joshui Primu in njegovi ekipi, je poročal San Antonio Express-News. Cauthnova je 19-letnega Prima obtožila, da ji je med obravnavo večkrat pokazal genitalije.

Vodstvo Spurs je oktobra nenadno končalo sodelovanje s Primom, iz ekipe pa so takrat sporočili le, da je ta poteza najboljša tako za klub kot prvi izbor nabora leta 2021.

Nato je Cauthnova javno objavila svoje obtožbe in novembra tožila ekipo, češ da jo je opozorila na njegova dejanja že mesece prej, pa v vodstvu San Antonia niso storili ničesar.

Njen odvetnik Tony Buzbee je v izjavi za Express-News dejal, da sta se zdaj "stranki dogovorili, da bosta rešili to zadevo".

Luka Dončić
Sportal Junak Dončić spregovoril o nori trojki in tem, kar je sledilo

Liga NBA, 17. november:

Portland Trail Blazers : Brooklyn Nets 107:109
Lillard 25, 11 asis., Simons 24, Shrape 20; Durant 35, 8 sk., Watanabe 20, 7 sk., Harris 14

Sacramento Kings : San Antonio Spurs 130:112
Fox 28, 8 asis., Monk 26, 4 sk.; Vassell 29, Bates-Diop 16

Los Angeles Clippers : Detroit Pistons 96:91
Jackson 23, Morris 16, George 16; Bogdanović 26, Ivey 18

Lestvica:

 

 

Ne spreglejte