Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
22.19

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Crvena zvezda Partizan Beograd Studentski centar liga ABA ABA KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 22.19

6 mesecev

LIGA ABA, 5. KROG

Partizan spet boljši od Crvene zvezde, Cedevita Olimpija prekinila negativni niz, Krka neuspešna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
ABA: Cedevita Olimpija - SC Derby Klemen Prepelič | Cedevita Olimpija je premagala Studentski centar. | Foto www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je premagala Studentski centar.

Foto: www.alesfevzer.com

V petem krogu lige ABA je Cedevita Olimpija v Stožicah s 102:93 premagala črnogorski SC Derby in tako le prekinila niz treh zaporednih porazov v vseh tekmovanjih. Krka je v ponedeljek gostovala pri Mornarju iz Bara in izgubila s 83:86, vrhunec kroga pa je bil nov derbi med Partizanom in Crveno zvezdo. V četrtek so se v evroligi po napeti končnici veselili košarkarji Partizana, ki so zmagali tudi tokrat, a bolj zanesljivo, z 98:87.

Cedevita Olimpija je v soboto v Stožicah prišla do tretje zmage v ligi ABA, ko je s 102:93 premagala aktualne superpokalne prvake regionalne lige, košarkarje SC Derbyja, ki ga vodi Andrej Žakelj.

V obračun s SC Derbyjem je Cedevita Olimpija vstopila brez Justina Cobbsa, ki bo zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice leve noge s parketa odsoten vsaj od tri do štiri tedne, ekipo pa je s klopi znova vodil pomočnik glavnega trenerja Simoneja Pianigianija Andrea Turchetto, saj je bil Pianigiani znova odsoten zaradi zdravstvenih težav.

Po prvi četrtini so imeli Ljubljančani devet točk prednosti, ob polčasu 12, v drugem polčasu pa so popustili in svojim navijačem popestrili večer. Črnogorci so v zadnji četrtini celo povedli, nato pa so se gostitelji le zbrali in prišli do tretje zmage v letošnji jadranski ligi. Jaka Blažič (21 točk, met 5:11) je v 37. minuti zadel pomembno trojko za 85:80, Klemen Prepelič (23 točk, 13 podaj) pa je bil dve minuti in pol pred koncem natančen za 89:82.

Cedevita Olimpija je hkrati dobila skok 29:28, imela je več podaj od tekmeca (24:21), predvsem pa je bila zelo natančna s črte prostih metov. Zadela je 34 poskusov od 35.

Cedevita Olimpija bo tudi v prihajajočem tednu obe tekmi igrala doma. V torek bo v evropskem pokalu gostila ekipo iz Vilniusa (18.30), v soboto pa jo v Stožicah čaka Borac iz Čačka.

Novomeščanom se v Baru ni izšlo za zmago. | Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro Novomeščanom se v Baru ni izšlo za zmago. Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Krka brez druge zmage

Drugi slovenski predstavnik Krka je bila na delu v ponedeljek. Novomeščani so v prvem krogu regionalne lige po podaljšku ugnali FMP, nato pa so po vrsti klonili proti Partizanu, Budućnosti in Zadru, kjer so s svojo predstavo močno zaostali za pričakovanji. Tokrat so gostovali v Baru pri Mornarju in izgubili s 83:86.

Isaiah Cousins je bil s 24 točkami najboljši strelec tekme, 20 jih je za Krko prispeval Marko Radovanović, tretji član novomeške zasedbe, ki je dosegel dvomestno število točk pa je bil Leon Stergar z desetimi. Nemanja Vranješ je bil z 21 točkami prvi strelec domače zasedbe, ki je prišla do prve zmage v sezoni jadranske lige.

Košarkarji Partizana so se veselili še ene zmage v večnem derbiju s Crveno zvezdo. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA Košarkarji Partizana so se veselili še ene zmage v večnem derbiju s Crveno zvezdo. Foto: Dragana Stjepanović/ABA

Partizanu še drugi beograjski derbi

V ponedeljek sta se v velikem derbiju udarila beograjska velikana Partizan in Crvena zvezda, tako kot v četrtek v napetem obračunu v evroligi, pa so bili tudi tokrat boljši črno-beli. Frank Kaminsky je bil z 22 točkami prvi strelec Partizana, eno več je pri zvezdi dosegel Shabazz Napier, slovenski reprezentant Mike Tobey pa je v dobrih 20 minutah dosegel pet točk, pet skokov in enkrat asistiral. 

Liga ABA, 5. krog

Petek, 27. oktober:

Sobota, 28. oktober:

Nedelja, 29. oktober:

Ponedeljek, 30. oktober:

Lestvica:

Cedevita Olimpija Andrea Turchetto Klemen Prepelič
Sportal Vse več temnih oblakov nad Ljubljano
Justin Cobbs Cedevita Olimpija
Sportal Slovenski prvaki vsaj nekaj časa brez pomembnega člena
Ne spreglejte