Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
22.20

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Jaka Blažič Karlo Matković Igokea kk Zadar Gašper Okorn Simone pianigiani KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 22.20

6 mesecev, 1 teden

LIGA ABA, 4. KROG

Skromni predstavi slovenskih ekip, Partizan klonil v zadnji sekundi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Karlo Matković Igokea Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je v četrtek krogu gostovala pri Igokei. | Foto Igokea/Nikola Vuruna

Cedevita Olimpija je v četrtek krogu gostovala pri Igokei.

Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Krka je v četrtem krogu lige ABA doživela tretji poraz, pa je bil tekmec, Zadar, pravi za zmago. Usodna je bila druga četrtina, ki so jo izgubili za 15 točk. Novomeščani so tako ob polčasu zaostajali s 26:48, na koncu izgubili s 75:88. Razočaranje tudi za Cedevito Olimpijo, ki je izgubila proti ekipi, s katero naj bi se borila za četrto mesto. Igokea je po slabem drugem polčasu Ljubljančanov slavila s 83:72. V ponedeljek je Crvena zvezda s 83:72 ugnala FMP, prvi poraz pa je doživel Partizan, ki je moral s 86:88 priznati premoč Megi.

Ioannis Sfairopoulos
Sportal Beograjčani že imajo novega

Partizan je srečanje slabo odprl, prvo četrtino je izgubil z 11:21, a se nato prebudil in se vrnil v igro. 17 sekund pred koncem je Ognjen Jaramaz s košem izid poravnal na 86:86, nato pa je usodo beograjske ekipe v zadnji sekundi srečanja s košem zapečatil Uroš Plavšić, ki je v koš še v pravem času pospravil odbito žogo po zgrešenem polaganju Nikole Topića. Pri Megi je bil s 17 točkami prvi strelec Nikola Đurišić, na drugi strani jih je Aleksa Avramović dosegel 26.

Koš Mege za zmago:

Cedevita Olimpija klonila v Laktaših

Jaka Blažič | Foto: Igokea/Nikola Vuruna Jaka Blažič Foto: Igokea/Nikola Vuruna Cedevita Olimpija je med tednom v Eurocupu doživela še tretji zaporedni poraz, potem ko je klonila na gostovanju pri Bešiktašu. Bolje gre zmajem v jadranskem tekmovanju, v katerem so v prvih treh krogih ugnali Mego in Split ter prejeli bolečo lekcijo od Crvene zvezde. Zdaj je ekipo Simoneja Pianigianija čakalo srečanje z Igokeo, ki je pred tem ugnala Studentski centar in Split, v prvem krogu pa klonila pred Zvezdo. Za igro je bil nared center Karlo Matković.

Izenačen prvi polčas je Igokea dobila z 42:40, a Olimpija se počasi vendarle dviguje v formi. Najbolje je videti, ko je v igri Jaka Blažič. V prvem polčasu je dal deset točk (tri trojke), z 11 točkami je bil sicer prvi strelec ljubljanske ekipe Justin Cobbs (štiri asistence). Se je pa trener znova zanašal samo na peščico košarkarjev, saj je večino minut odigrala peterica (ob Blažiču in Cobbsu še Matković, Shawn Jones in JR Stewart), Gregor Glas in Luka Ščuka pa sta dobila le pet minut.

Začetek drugega polčasa brez dvoma lahko označimo za krizne minute Cedevite Olimpije. V sedmih so namreč dosegli vsega tri točke. Z delnim izidom 10:3 je Igokea povedla s 55:45. Pred zadnjo četrtino so Ljubljančani proti ekipi z veliko izkušenimi košarkarji zaostajali za 11 točk (63:52). A pristop ni bil več pravi, nasprotnik je prelahko dosegal točke in prednost bosanske ekipe je v 35. minuti narasla na 16 točk (75:59). Igokea je pokazala več želje, Cedevita Olimpija preveč sebičnosti v igri. Za končni izid 83:72 so največ prispevali Nikola Tanasković 15 točk, Marko Jeremić, Edin Atić in Dragan Milosavljević po 12 ter v dresu Olimpije Cobbs 16, Blažič 15 ter Jones 10.

Krka že v prvem polčasu zapravila možnosti za zmago

Gašper Okorn | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Krka je za uvod v regionalno tekmovanje ugnala FMP, nato pa doživela poraza proti Partizanu in Budućnosti. Zdaj so slabo začeli niz tekem proti nasprotnikom, s katerimi naj bi se borili za mesta v spodnji polovici lige Aba. Zadar je v Novem mestu slavil z 88:75. V naslednjem krogu jo čaka gostovanje pri Mornarju, nato še eno pri Studentskem centru, temu pa sledita preizkušnji doma s Cibono in v gosteh z Mego.

Varovanci Gašperja Okorna so razočarali domačo publiko. Odpovedali so v vseh elementih košarkarske igre, predvsem pa so igrali nemotivirano in brez prave agresivnosti. Tekmec jim je tako že v prvem polčasu zbežal na neulovljivo razliko, slika na parketu dvorane Leon Štukelj pa se ni spremenila niti v drugih dvajsetih minutah. Iz sivega povprečja sta po točkovnem izkupičku izstopala le Leon Stergar s 23 točkami (trojke 4:5, 8 skokov, štiri podaje) in Jairus Hamilton, ki je dosegel 17 točk (trojke 3:7). Zadar je imel kar tri zelo razpoložene košarkarje: Luka Božić je dal 24 točk, Karlo Žganec 23 in Dario Drežnjak 21.

Liga ABA, 4. krog

Petek, 20. oktober:

Sobota, 21. oktober:

Nedelja, 22. oktober:

Ponedeljek, 23. oktober:

Lestvica:

Duško Ivanović
Sportal Beograjska Crvena zvezda išče novega trenerja, Ivanović že bivši
Ne spreglejte