Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2018,
22.57

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Petrol Olimpija Krka

Ponedeljek, 10. 12. 2018, 22.57

5 let, 4 mesece

Liga ABA, 10. krog

Krka v zadnji minuti in pol ugasnila in ostala prikovana na dno lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Krka Partizan | Novomeščani so izgubili s Cibono. | Foto ABA liga

Novomeščani so izgubili s Cibono.

Foto: ABA liga

Košarkarji Krke so v 10. krogu lige ABA gostili derbi začelja in po napetem koncu z 90:100 izgubili proti Ciboni, ki je večji del razlike nabrala v zadnji minuti in pol tekme. Novomeščani tako s tremi zmagami ostajajo na zadnjem mestu lestvice, Cibona ima eno več. Budućnost Alena Omića je z 91:85 ugnala Mega Bemax, občasni slovenski reprezentant je v dobrih 12 minutah dosegel šest točk, vpisal pa še asistenco in dva skoka.

Novomeščani so slabo odprli srečanje, po vodstvu s 7:6 so vajeti v roke vzeli gostje, Krki so do konca prve četrtine nasuli 35 točk in po desetih minutah vodili za deset točk. Domači so nadaljevali bolje, Zagrebčane v drugem delu ustavili pri zgolj 13 točkah, ob polčasu pa vodili za dve (50:48).

V nadaljevanju so vseskozi držali vodstvo, a rezultat 72:71 pred zadnjim delom je napovedal hudo bitko. In res je bila. Še minuto in pol pred zadnjim zvokom sirene sta bili moštvi izenačeni (88:88), nato pa so hrvaški tekmeci s trojko ušli na +3, po nešportni osebni napake domačih najprej pobegnili na +7, na koncu pa s stotico vknjižili četrto zmago.

Pri Krki je bil najbolj razpoložen Luka Lapornik, ki je od 25 točk 15 točk dosegel s trojkami (met 5-5), Domen Bratož je dosegel 16 točk.

Olimpija izgubila v Zagrebu

Košarkarji Petrola Olimpije so že v petek gostovali v Zagrebu pri vroči Cedeviti in po slabši zadnji četrtini izgubili z 82:95 ter s tem vknjižili sedmi poraz v tej sezoni regionalne lige. Ob tem imajo Ljubljančani še tri zmage. 

Olimpija je v petek izgubila pri Cedeviti. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Olimpija je v petek izgubila pri Cedeviti. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V Zagrebu so bili gledalci priča dvoboju aktualnih slovenskih in hrvaških prvakov. Cedevita je z zmago nad Olimpijo dosegla že četrto zaporedno zmago. Ljubljančani so se Cedeviti odlično upirali vse do zadnje četrtine, nekajkrat so si priigrali tudi manjšo zalogo prednosti. V zadnji četrtini je sledil padec v igri, ki ga je hrvaški klub znal izkoristiti in tekmo končati v svojo korist. Na koncu je bila zagrebška ekipa zanesljivo boljša s 95:82.

Z 20 točkami je bil v vrstah Olimpije najučinkovitejši Jan Špan, Mirza Begić je prispeval 14 točk. Pri domači ekipi je bil najbolj razpoložen James Bell, ki je dosegel 23 točk.

V soboto so se zmag veselili košarkarji Partizana in Mornarja. Crvena zvezda je v nedeljo za skoraj 30 točk razbila Zadar in ostala stoodstotna. Krka se bo šele v ponedeljek pomerila z drugim zagrebškim predstavnikom Cibono.

Liga ABA, 9. krog

Lestvica

Petrol Olimpija Sixt Primorska
Sportal Sixt Primorska z novo zmago na vrh DP
Saša Nikitović
Sportal Hrvaški prvaki ponižali Krko, Igokei derbi dna
Ne spreglejte