Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2024,
10.09

Osveženo pred

4 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,91
Los Angeles Lakers LeBron James Bronny James

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 10.09

4 dni, 2 uri

LeBron James: Ne sme me klicati oče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,91
LeBron James | LeBron James bo letos vstopil v svojo 21. sezono v ligi NBA. | Foto Reuters

LeBron James bo letos vstopil v svojo 21. sezono v ligi NBA.

Foto: Reuters

Zvezdnik Los Angeles Lakers LeBron James in njegov sin Bronny James se bosta morala v prihajajoči sezoni prilagoditi igri in življenju kot soigralca, o čemer je pred kratkim za The Shop: Uninterrupted spregovoril tudi 39-letni olimpijski prvak.

Spomnimo, Los Angeles Lakers so v drugem krogu nabora lige NBA kot 55. izbrali Bronnyja Jamesa, 19-letnega sina superzvezdnika LeBrona Jamesa, kar pomeni, da obstaja velika verjetnost, da se bo LeBronu letos uresničila želja in bo na parketu zaigral skupaj s svojim sinom. Še nikoli do zdaj se v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu ni zgodilo, da bi oče in sin hkrati zaigrala za eno ekipo.

O morebitnih scenarijih in sodelovanju pod okriljem iste ekipe je 39-letni James spregovoril v podcastu The Shop: Uninterrupted, kjer so ga med drugim v šali vprašali, ali mu bo Bronny na treningih lahko rekel oče. "Nikakor mi na treningih in tekmah ne bo smel reči oče. To je moje delovno mesto. Ko pa zapustimo prostore kluba in se vrata zaprejo, sem lahko spet oče, in če se bova skupaj vozila v avtu, sem tudi oče. Lahko me kliče dvojka, trojka, Bron, lahko tudi GOAT (greatest of all time, najboljši vseh časov, op. p.). To odločitev prepuščam njemu. Nikakor pa ne moreva teči po parketu in da bi jaz slišal: 'Oči, podaj mi,'" je z nasmeškom dejal James.

James bo jeseni vstopil v svojo 21. sezono v ligi NBA, še naprej bo nosil dres LA Lakers, potem ko se je dogovoril, da se vrne k franšizi z dvoletno pogodbo v vrednosti 104 milijone dolarjev, ki vključuje možnost odločitve igralca za sezono 2025/26 s klavzulo o prepovedi menjave. Bronny je pristal na štiriletno pogodbo v vrednosti 7,9 milijona dolarjev z možnostjo moštva v zadnjem letu svoje pogodbe.

Preberite še:

Goran Dragić Noč zmaja
Sportal Čustveni Goran Dragić ostal brez besed
Košarka: Slovenija - Litva, prijateljska Klemen Prepelič
Sportal Nova zgodba Klemna Prepeliča v posebni vlogi
Noč zmaja Goran Dragić
Sportal Spektakularno slovo zlatega kapetana
Ne spreglejte