Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
12.30

Osveženo pred

4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,03
Matej Erjavec Slovenska košarkarska reprezentanca Košarkarska zveza Slovenije Goran Dragić Goran Dragić

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 12.30

4 minute

Košarkarska zveza Slovenije upokojila Dragićevo številko

V reprezentančnem dresu nihče več s številko 3 Gorana Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,03
Goran Dragić | V slovenski reprezentanci nihče več ne bo nosil številke 3. | Foto Guliverimage

V slovenski reprezentanci nihče več ne bo nosil številke 3.

Foto: Guliverimage

Zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić bo v soboto še uradno sklenil izjemno bogato športno pot. V čast in poklon nekdanjemu kapetanu je Košarkarska zveza Slovenije upokojila reprezentančni dres s številko 3, so sporočili iz KZS.

Gogi
Sportal Goran Dragić pričakal nekatere zvezdnike, sledita dražba in poslovno-športni družabni dogodek #foto

Goran Dragić je na uradnih tekmah slovenske članske reprezentance nosil dres s petimi različnimi številkami. Debi na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006 je odigral s številko 13. Leto dni kasneje je na evropskem prvenstvu v Španiji z zlomljenim nosom in z zaščitno masko s slovensko zastavo nosil številko 7, na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Atenah 2008 pa mu je pripadla številka 9. Za evropsko prvenstvo leta 2009 na Poljskem je prvič izbral številko 11, ki jo je kasneje nosil še na štirih velikih tekmovanjih, in sicer na svetovnem prvenstvu v Turčiji leta 2010, evropskem prvenstvu v Litvi leta 2011, domačem EuroBasketu v Celju in Ljubljani leta 2013 ter na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2014.

Dragić je s številko 3 zaigral na evropskem prvenstvu 2017 in s soigralci dosegel enega največjih uspehov slovenskega športa. | Foto: Vid Ponikvar Dragić je s številko 3 zaigral na evropskem prvenstvu 2017 in s soigralci dosegel enega največjih uspehov slovenskega športa. Foto: Vid Ponikvar

Ko je mednarodna košarkarska organizacija Fiba spremenila pravilo glede številk na dresih in so igralci bolj ali manj lahko izbirali poljubne številke, si je Goran Dragić za evropsko prvenstvo 2017 izbral številko 3. In s to je s soigralci osvojil evropski naslov prvakov, napisal zlato košarkarsko pravljico, ki še danes velja za enega največjih uspehov slovenskega športa.

V čast in poklon Goranu Dragiću je Košarkarska zveza Slovenije ob zaključku njegove kariere upokojila reprezentančni dres z legendarno številko 3. V dresu slovenske reprezentance tako med navijači priljubljene trojke ne bo nosil nihče več.

"Z besedami in dejanji je težko izreči hvaležnost in spoštovanje do tako velikega športnika, kot je Goran Dragić. Njegova izjemna kariera, odnos do dresa s slovenskim grbom ter dejanja na igrišču govorijo zase. Goran Dragić si zasluži globok poklon in ogromno zahvalo za vse, kar je storil za slovensko košarko. Upokojitev dresa z njegovo številko 3 je gesta, s katero mu na Košarkarski zvezi Slovenije izrekamo globoko spoštovanje. Gogi, hvala za vse in srečno ter uspešno na novih življenjskih poteh," je ob tem v izjavi za KZS dejal predsednik zveze Matej Erjavec.

Dragić bo ta konec tedna v družbi košarkarske smetane z ekshibicijsko tekmo končal bogato kariero.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić: To je realna slika slovenske košarke #video
Slovenija U18
Sportal Mladi slovenski upi zablesteli in osvojili veliko medaljo

 

Ne spreglejte