Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
30. 5. 2019,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

2

Natisni članek

Cedevita Petrol Olimpija

Četrtek, 30. 5. 2019, 20.30

4 leta, 10 mesecev

LIGA ABA IN EUROCUP

Košarkarsko presenečenje: Cedevita Olimpija v EuroCupu in ligi ABA

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

2

Petrol Olimpija Sixt Primorska | Foto Matic Ritonja/Sportida

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Iz hrvaškega košarkarskega prostora prihajajo presenetljive in nenavadne govorice. Prvi mož Cedevite Emil Tedeschi naj bi zagrozil s košarkarskim umikom iz Zagreba. Kot navaja hrvaški Sportklub, naj bi se poigraval z idejo o selitvi v Ljubljano, tako da bi v regiji nastal klub Cedevita Olimpija. Je dogovor v zakulisju že sklenjen?

Če bi bil na koledarju prvi april, bi zgolj zamahnili z roko in se nasmehnili šali, ki kaže na klavrno podobo dolgoletnega vlečnega konja Petrola Olimpije, ki je izpadel iz lige ABA in za nameček ostal še brez obeh domačih lovorik. A ker so hrvaški mediji, začenši s tamkajšnjim Sportklubom, presenetljiv namig o morebitnem povezovanju Cedevite in Olimpije "ponudili" 30. maja, je položaj nekoliko drugačen.

Po poročanju omenjenega medija, naj bi imel premožni hrvaški podjetnik Emil Tedeschi, prvi mož Atlantic Grupe, dovolj Cedevitinih neuspehov v Zagrebu. Klub nemočno naskakuje vrh lige ABA, za nameček pa mu ne uspe predramiti lokalnih navijačev. Pripravljen naj bi imel tudi nadaljnji scenarij – selitev ali v Sarajevo ali v Ljubljano.

Cedevita in Olimpija: še letos tekmeca, kmalu eno? | Foto: Vid Ponikvar Cedevita in Olimpija: še letos tekmeca, kmalu eno? Foto: Vid Ponikvar

Zdi se, da je v tej zgodbi občutno več možnosti za Ljubljano in oblikovanje kluba Cedevita Olimpija. Ta naj bi domoval v Stožicah, prevzel tekmovalne pravice zagrebškega kluba, kar pomeni igranje v ligi ABA in EuroCupu. Ta scenarij predvideva tudi bogat večmilijonski proračun s konkurenčno zasedbo.

Hrvaškim kolegom ni uspelo pridobiti nobene uradne potrditve govoric. Podoben je bil tudi naš epilog preverjanja informacij pri Petrolu Olimpiji. A zdi se, da vendarle ne gre za popolno zgodbo iz časa kislih kumaric. Ali gre v resnici za zgodbo o dimu in ognju, pa bo potrdil že mesec junij.

Jure Zdovc | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Zdovc bo kmalu dobil odgovor

"Rad bi vedel, kaj me čaka. Želim vedeti, s kakšnim proračunom bomo razpolagali. Želim vedeti tudi, kje bomo igrali," nam je ob porazu v finalu slovenskega prvenstva proti Sixt Primorski povedal trener "zmajev" Jure Zdovc. Spomnimo, v trenutnem položaju bi Petrol Olimpija v novi sezoni igrala v 2. ligi ABA in v državnem prvenstvu. Če pa bi se uresničil zagrebško-ljubljanski scenarij, ki naj bi se v popolni tajnosti pripravljal že nekaj časa, pa bi nova Cedevita Olimpija igrala v EuroCupu kot drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju in v ligi ABA. Kljub domnevnemu slovenskemu domicilu pa bi bila oproščena nastopa v prvem delu slovenskega prvenstva, saj bi ji to dovoljevalo novo pravilo KZS. No, precej večje pa je vprašanje, ali bi Zdovc vodil to novo Olimpijo. Morda Slaven Rimac?

Jure Zdovc
Sportal Zdovc želi hitre odgovore: kje in za koliko denarja?
Sportal "Če se počutiš dobro, je lepo tudi v Libiji"
Ne spreglejte