Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2020,
19.40

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

1

Natisni članek

NBA Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo

Torek, 15. 12. 2020, 19.40

3 leta, 4 mesece

Giannis Antetokounmpo

Konec ugibanj o prihodnosti grškega orjaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

1

Giannis Antetokounmpo in Goran Dragić | Giannis Antetokounmpo ostaja pri Milwaukeeju. | Foto Reuters

Giannis Antetokounmpo ostaja pri Milwaukeeju.

Foto: Reuters

Grški košarkarski superzvezdnik Giannis Antetokounmpo je danes razrešil vsa ugibanja o tem, kje bo v prihodnosti nadaljeval svojo košarkarsko pot. Grški orjak je na družabnih omrežjih sporočil, da je z dozdajšnjim klubom Milwaukeejem podaljšal pogodbo za pet let, v katerih bo z maksimalno vrednostjo pogodbe zaslužil astronomskih 228 milijonov dolarjev, kar je najvišja pogodba v zgodovini lige NBA.

Eno od najbolj vročih vprašanj zadnjega obdobja v ligi NBA je danes dobilo odgovor. Če se je MVP preteklih dveh sezon Giannisa Antetokounmpoja v preteklih mesecih mnogokrat povezovalo z odhodom iz Milwaukeeja in selitvijo v Dallas, kjer naj bi združil moči z Luko Dončićem, pa je danes 26-letni košarkar demantiral vse govorice in podaljšal zvestobo Milwaukeeju. Kot poroča Adrian Wojnarowski, je Grkov agent Alex Saratsis sporočil, da je Antetokounmpo podpisal petletno pogodbo z možnostjo prekinitve po štirih letih, v tem obdobju pa bo zaslužil 228 milijonov dolarjev oziroma slabih 187,8 milijona evrov.

Pet najdražjih pogodb v zgodovini lige NBA:
1. Giannis Antetokounmpo (2020) - 228,2 milijona dolarjev (187,8 milijona evrov)
2. Russell Westbrook (2017) - 206,8 milijona dolarjev (170,2 milijona evrov)
3. Steph Curry (2017) - 201,2 milijona dolarjev (165,6 milijona evrov)
4. Klay Thompson (2019) - 189,9 milijona dolarjev (156,3 milijona evrov)
5. Anthony Davis (2020) - 189,9 milijona dolarjev  (156,3 milijona evrov)

"To je moj dom, to je moje mesto. Počaščen sem, da bom lahko v prihodnjih petih letih še naprej nosil dres Milwaukeeja. Naredimo ta leta nepozabna. Šov gre naprej, gremo!" je na Twitterju zapisal Antetokounmpo. Grka je leta 2013 na naboru lige NBA šele kot 15. izbral Milwaukee. Pred tem je igral v drugi grški ligi, v svoji prvi NBA-sezoni je v povprečju dosegal le 6,8 točke na tekmo, a že v naslednjih dveh sezonah je zablestel v polnem sijaju, osvajal nagrade za največji napredek v ligi, leta 2017 pa si je prislužil prvi nastop na tekmi All-Star.

Najboljši igralec preteklih dveh sezon

Če bi grški košarkar ponudbo Bucksov zavrnil, bi prihodnje poletje po koncu sezone postal prosti igralec. | Foto: Getty Images Če bi grški košarkar ponudbo Bucksov zavrnil, bi prihodnje poletje po koncu sezone postal prosti igralec. Foto: Getty Images Milwaukee se je v prvih petih sezonah, ko je moštvo okrepil Antetokounmpo, trikrat uvrstil v končnico, a je vsakič izpadel v prvem krogu. V sezoni 2018/19 je  Antetokounmpo prvič osvojil priznanje za MVP lige, postal pa je tudi prvi igralec Bucksov po Kareemu Abdul-Jabbarju, ki je osvojil tovrstno nagrado, medtem ko je moštvo popeljal do drugega kroga končnice, kamor se je Milwaukee uvrstil prvič po letu 2001.

Če bi grški košarkar ponudbo Bucksov zavrnil, bi prihodnje poletje po koncu sezone postal prosti igralec in eno od največjih imen na trgu po Kevinu Durantu leta 2016. 211 centimetrov visoki orjak je v pretekli sezoni postal šele tretji igralec v ligi NBA po Michaelu Jordanu in Hakeemu Olajuwonu, ki je v isti sezoni osvojil tako naziv najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, prejel pa je tudi nagrado za najboljšega obrambnega igralca. Za sabo ima, statistično gledano, najboljšo sezono v karieri, v kateri je v povprečju dosegal 29,5 točke, 13,6 skoka in 5,6 podaje, v povprečju pa je njegov statistični indeks na tekmo znašal kar 31,9, kar je največ v zgodovini lige NBA.

Milwaukee je sicer redni del prejšnje sezone končal z rekordnim izkupičkom (56 zmag, 17 porazov), a se je njegova pot v končnici hitro končala, saj ga je v mehurčku v Orlandu v polfinalu vzhodne konference v petih tekmah izločil Miami Heat z Goranom Dragićem.

Preberite še:

Sportal Američani Dončića dvigujejo nad oblake
Luka Dončić
Sportal Dončić navdušil s predstavo in poslal sporočilo kritikom #video
Luka Dončić
Sportal Zmagoslavna vrnitev Luke Dončića
Kevin Durant
Sportal Kevin Durant se je vrnil na parket po 552 dnevih
Ne spreglejte