Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
24. 10. 2019,
5.57

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,84

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Dallas Mavericks Miami Heat NBA

Četrtek, 24. 10. 2019, 5.57

4 leta, 5 mesecev

LIGA NBA, 23. OKTOBER

Dončićeva eksplozija, sanjski uvod tudi za Dragića #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,84
Luka Dončić | Luka Dončić je zablestel že na uvodu v drugo sezono. Tekmo je končal pri 34 točkah. | Foto Reuters

Luka Dončić je zablestel že na uvodu v drugo sezono. Tekmo je končal pri 34 točkah.

Foto: Reuters

Uvod v sezono je bil za slovenska košarkarja Luka Dončića in Gorana Dragića sanjski. Dallas Mavericks in Miami Heat so zabeležili zmago, povrhu vsega pa sta bila člana zlate reprezentance z EuroBasketa 2017 osrednja lika tekme. Zlasti Dončić, ki je za las zgrešil osebni strelski rekord. Vlatko Čančar bo moral na debi v ligi NBA še počakati.

Luka Dončić je eksplodiral že na uvodu v novo sezono. Z lahkoto je lotil Washington Wizzards, ki niso našli odgovora, kako ga zaustaviti. Koš je polnil kot po tekočem traku. Za osebnim rekordom po doseženih točkah je zaostal le za eno.

Tekmo je namreč zaključil pri 34 točkah (met iz igre 12/19, od tega trojke 4/9, prosti meti 6/8). Navijači Dallasa so uživali v njegovi predstavi, ki ji je dodal še devet skokov in tri asistence. V oči so bodle le izgubljene žoge, a mu privrženci niso zamerili, ker jih je nasprotniku podaril šest.

Vrhunci igre Luke Dončića

Če se po jutru pozna, bo to zanj sanjska sezona. Zlasti, ker je na tako lahkoten način prihajal do košev in izigraval tekmečevo obrambo. Zablestel je z nekaterimi individualnimi akcijami ter dvignil na noge občinstvo v dvorani.

Od vseh košarkarjev Dallasa je na parketu prebil največ minut. Trener Rick Carlisle mu jih je odmeril 34. Pet manj je igral latvijski povratnik po poškodbi Kristaps Porzingis. Prvi mož stroke je bil zadovoljen tudi z njegovo igro, ki jo je končal pri 23 točkah. Skupaj z Dončićem sta tako dosegal več kot polovico točk Dallasa, ki je zmagal s 108:100.

Nasmeh na obrazu je imel tudi Goran Dragić. Kapetan zlate slovenske reprezentance je z Miami Heat, pri katerih ni igral prvi zvezdnik Jimmy Butler, preskočil Memphis Grizzlies (120:101). Kot je bilo pričakovati, je tekmo začel s klopi, a ga to ni zaustavilo, da ne bi prikazal odlične predstave.

Kljub vsemu je igral 25 minut in v tem času dosegel 19 točk (met iz igre 4/9, od tega trojke 2/4, prosti met 9/10), tri skoke, asistence, dve blokadi, ukradeno in štiri izgubljene žoge. Najboljši posameznik v njegovih vrstah je bil Justise Winslow, ki pri Miamiju začenja tekme kot prvi organizator igre – 27 točk, 7 skokov in asistenc.

Odlično tekmo je pokazal tudi Kendrick Nunn, ki je odigral prvo tekmo v ligi NBA in se veselil 24 točk.

Naš tretji predstavnik v ligi NBA Vlatko Čančar na prvi tekmi Denver Nuggets še ni bil v kadru in bo moral na krst v ligi NBA še nekoliko počakati.

Sicer pa je individualna predstava večera uspela košarkarju Brooklyn Nets. Kyrie Irving je v bero svojega kluba prispeval kar 50 točk, a to ni bilo dovolj, da bi na domačem parketu preskočili Minnesoto. V izjemno razburljivi tekmi, ki se je končala po podaljšku, so gostje slavili zmago s 127:126 - s 36 točkami je bil pri zmagovalnem moštvu najboljši Karl-Anthony Towns.

Dragić in Čančar
Sportal Potresno poletje v ligi NBA, ki je zamajalo tudi Slovenijo
Dirk Nowitzki - slovo
Sportal Dončiću čudno, njegovemu trenerju nenavadno
Luka Dončić
Sportal Dragić pred spremembo, Dončić v središču pozornosti #video

Liga NBA, 23. oktober:

Lestvica

Preberite še:

Toronto Raptors Prstani
Sportal V ligi NBA že napeto, Kawhi jo je zagodel LeBronu, trojno slavje prvakov #video
Ne spreglejte