Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2024,
23.30

Osveženo pred

1 dan, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Košarkarska tržnica Slovenska košarkarska reprezentanca Galatasaray Klemen Prepelič

Sobota, 29. 6. 2024, 23.30

1 dan, 14 ur

Klemen Prepelič ni več član Galatasaraya

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Košarka: Slovenija - Litva, prijateljska Klemen Prepelič | Klemen Prepelič je trenutno brez kluba. | Foto www.alesfevzer.com

Klemen Prepelič je trenutno brez kluba.

Foto: www.alesfevzer.com

Turški Galatasaray je sporočil, da se je razšel s slovenskim reprezentantom Klemnom Prepeličem, sodelovanje pa so končali tudi s Coreyjem Waldnom.

Klemen Prepelič, ki bo v kvalifikacijah za olimpijske igre znova eden izmed glavnih nosilcev slovenske igre, se bo v Pirej podal kot prost igralec. Slovenski košarkar namreč ni več član turškega Galatasaraya, je danes potrdil klub. "Razšli smo se z našima košarkarjema Coreyjem Waldnom in Klemnom Prepelicem, ki sta v sezoni 2023–24 nosila naš rumeno-rdeči dres. Obema se zahvaljujemo za njune predstave in trud ter jima želimo veliko uspeha v nadaljevanju kariere," so zapisali pri turškem klubu.

31-letni slovenski košarkar se je h Galatasarayu preselil konec lanskega decembra, potem ko je pred tem nekaj tednov nosil dres Cedevite Olimpije. Izkušeni slovenski košarkar je še ob začetku priprav slovenske izbrane vrste v Zrečah pred dobrima dvema tednoma dejal, da se nadeja podaljšanja sodelovanja s turškim klubom, s katerim je imel ob sklenjeni pogodbi možnost podaljšanja za eno leto v primeru interesa tako z njegove kot tudi z njihove strani, a do tega na koncu ni prišlo. Prepelič je sicer v Zrečah zanikal  možnosti in namigovanja, da bi v prihajajoči sezoni znova oblekel dres Olimpije, a kot kaže, zdaj znova obstaja možnost, da se bo Slovenec vrnil v Ljubljano. A še pred pogledom v prihodnost klubskega udejstvovanja, se bo "Prle" osredotočil na delo v izbrani vrsti.

Prepelič je sicer v Turčiji kazal dobre predstave, v rednem delu sezone turške lige je v povprečju dosegal 15,1 točke in 5,7 asistence na tekmo. V preteklosti je zastopal še vrste Valencie, kjer je preživel tri sezone, med drugim pa je igral še za Branik Maribor, Helios, Banvit, Oldenburg, Limoges, Levallois Metropolitans, Real Madrid in Joventut. 

Preberite še:

Sean Sweeney Luka Dončić
Sportal Nova ameriška moč v slovenski reprezentanci
Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić: Odločitev je bila težka
Rado Trifunović
Sportal Rado Trifunović ob koncu posebne zgodbe postavil končno ločilo
Ne spreglejte