Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 2. 2015,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nebojša Joksimović Krka Crvena zvezda Evropa

Sreda, 11. 2. 2015, 9.09

8 let

Joksimović: Bomo videli, če bo Evropa dosegljiva in če bodo vsi za …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke so v nedeljo priredili prvovrstno presenečenje, ko so na kolena spravili do tistega dne neporaženo Crveno zvezdo. Trenutno so na mestih, ki peljejo v Evropo. Bodo ugriznili v jabolko?

Pet krogov pred koncem rednega dela lige ABA se lahko košarkarji Krke pohvalijo z enakim številom zmag kot njen največji tekmec Union Olimpija. Ker so Dolenjci prvo medsebojno tekmo dobili, so v primerjavi z Ljubljančani v rahli prednosti, oboji pa se trenutno nahajajo na mestih (5. in 6.), ki za prihodnjo sezono prinašajo uvrstitev v Eurocup.

A slovenskima predstavnikoma dihajo za ovratnik trije klubi, ki imajo vsega eno zmago manj (Zadar, Szolnoki in Metalac), Cibona pa že zaostaja za dve. "Če se že za nekaj boriš, je to motiv več, da ga dosežeš. Eurocup je dobro tekmovanje. Vsak, ki je igral v njem, ve, da so v njem tekme kakovostne. Evropa nas zanima, a bomo po drugi strani videli, če bo dosegljiva in če bodo vsi za to," je povedal Nebojša Joksimović in dal verjetno s tem misliti, ali bodo v glavnem mestu Dolenjske sploh pripravljeni vstopiti v tovrstno tekmovanje, ki predstavlja velik strošek, kar že poudarjajo pri Olimpiji.

V zadnjem krogu so košarkarji Krke priredili prvovrstno presenečenje in na kolena spravili do tega kroga še neporaženo Crveno zvezdo. "Odigrali smo odlično tekmo. Bili smo 35 minut boljši nasprotnik. Navodil pred tekmo smo se držali. Uspelo nam je zaustaviti tekmečevo hitro igro, s katero z lahkoto dobiva preostale klube. Igrali smo s sedmimi košarkarji proti evroligašu. Imeli smo dobro razpoložene košarkarje v napadu. Na koncu smo zasluženo zmagali," razlaga branilec Krke.

"Morda se toliko trošimo, da plačamo davek v domačem prvenstvu"

Težave pa imajo aktualni slovenski prvaki v državnem prvenstvu, v katerem so šele na tretjem mestu in so v petnajstih tekmah petkrat izgubili. Glavni krivec naj bi bile poškodbe, ki so jih pestile: "Na vse tekme se pripravljamo enako. Poznamo vse akcije tekmeca. Morda se toliko iztrošimo na takšnih tekmah, kot je bila proti Crveni zvezdi, da plačamo davek potem v domačem prvenstvu. Smo favoriti, vendar se do zmage ne da priti lahko. Tako kot smo bili proti Crveni zvezdi sproščeni, so drugi v slovenskem prostoru proti nam."

So pa lahko na vse težave, ki so jih imeli v Novem mestu, zadovoljni z izkupičkom, saj so zaradi poškodb velikokrat igrali povsem okrnjeni. "Glede na položaj, v katerem smo bili in smo v dveh mesecih le enkrat zmagali, smo lahko s položajem v ligi ABA zadovoljni. Ne smemo se pritoževati. Smo pod samim vrhom. To je spoštovanja vredno. Zadovoljni smo," pravi nekdanji reprezentant.

Ne spreglejte