Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
18.17

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

23

Natisni članek

New York Knicks Toronto Raptors Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 10. 2. 2022, 18.17

2 leti, 2 meseca

Vroče zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA

Dragić nič več član Toronta. V Dallasu "odjeknila bomba", Porzingis odhaja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

23

Goran Dragić, Toronto Raptors | Je Goran Dragić na poti v Dallas? | Foto Guliverimage

Je Goran Dragić na poti v Dallas?

Foto: Guliverimage

Kje bo nadaljeval kariero slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, še ni povsem jasno, pa čeprav ne bo več član moštva Toronto Raptors, ki ga je poslalo v San Antonio Spurs. Najverjetneje se bo zdaj zgodil odkup njegove pogodbe, kar bi pomenilo, da bo lahko zamenjal moštvo. Govori se, da bi lahko združil moči z Luko Dončićem v Dallasu, od katerega se poslavlja Latvijec Kristaps Porzingis. V ligi NBA se je zgodila menjava med Brooklyn Nets in Philadelphia 76ers, vključena pa sta tudi zvezdnika James Harden in Ben Simmons.

Luka Dončić
Sportal Kakšna predstava! Luka Dončić z drugega planeta.

Zadnji dan prestopnega roka je postregel z veliko dogajanja. Prav tako je postalo jasno, da bo slovenski košarkar Goran Dragić, ki že od novembra lani ni v pogonu, prestopil v nov klub.

Po poročanju novinarja mreže ESPN Adriana Wojnarowskega se je Toronto dogovoril za menjavo s San Antonio Spurs. Slovenskega košarkarja so poslali v Teksas, ob tem pa dodali še dva izbora v prvem krogu nabora za leto 2022. V nasprotno smer sta odpotovala Thad Young in Drew Eubanks, Raptors pa so dobili še možnost izbora v drugem krogu letošnjega nabora. Eubanksa je medtem Toronto že odpustil.

A jasno je, da Gogi ne bo ostal v San Antoniu saj se govori, da bo prišlo do odkupa njegove pogodbe. Za prostega Dragića naj bi se zanimali pri Dallas Mavericks, Milwaukee Bucks, Chicago Bulls in Los Angeles Clippers.

Po tem scenariju je najverjetnejši razplet ta, da se bo Dragić vendarle pridružil Dončiću v Dallasu, San Antonio Spurs pa bodo očitno že drugič v Dragićevi zgodovini le vmesna postojanka. Prav Spurs so ga leta 2008 izbrali na naboru, nato ga nemudoma poslali v vrste Phoenix Suns.

Porzingis zapušča Dallas, Harden zapušča Brooklyn, prihaja Simmons

V Dallasu je bilo na zadnji dan prestopnega roka prav tako pestro. Športni direktor Mavericks Nico Harrison je izvedel menjavo, ki odmeva. Z Washingtonm Wizzards se je dogovoril, da v prestolnico ZDA pošlje Kristapsa Porzingisa, ki je za Dallas zaradi številnih poškodbo zaigral le na 134 od skupno 209 tekmah, v nasprotno smer pa bosta pripotovala branilec Spencer Dinwiddie in stari znanec košarkarske Olimpije Davis Bertans. Dinwiddie v tej sezoni v povprečju dosega 12,6 točke, 4,7 skoka in 5,8 asistence na tekmo. Najboljšo sezono je imel pred dvema letoma, ko je v statistiko vpisal 20,6 točke, 6,8 asistence in 3,5 skoka na tekmo. Bertans se v tej sezoni ni proslavil − 5,7 točke v slabih 15 minutah igre −, zaradi težav s poškodbami pa je odigral le 34 tekem.

Tudi Dinwiddie ima že zapolnjen zdravniški karton. Ob koncu leta 2020 si je namreč strgal kolenske križne vezi in zato izpustil praktično celotno sezono 2021/22. Ker so pri Dallasu potrebovali prostor za izvedbo te menjave, so odpustili Mosesa Browna.

Največja menjava zaključka prestopnega roka je brez kančka dvoma potekala med Brooklyn Nets in Philadelphia 76ers. James Harden potuje k 76ers v zameno za Bena Simmonsa, ki v tej sezoni sploh še ni igral, Setha Curryja, Andreja Drummonda in dva izbora v prvem krogu nabora.

Ne spreglejte