Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
19. 6. 2016,
16.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Natisni članek

LeBron James Stephen Curry Golden State Warriors Cleveland Cavaliers NBA

Nedelja, 19. 6. 2016, 16.10

6 let, 7 mesecev

PRED ODLOČILNO TEKMO V FINALU LIGE NBA

James že ve, kako je dobiti odločilno tekmo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

LeBron James | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ponoči bo v ligi NBA zadnje dejanje velikega finala. Košarkarji moštev Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers se bodo v odločilni sedmi tekmi udarili za naslov prvaka. V zadnjem podobnem primeru se je veselil naslova LeBron James. Kako bo pa tokrat?

Pred dobrim tednom je bil Cleveland že skoraj na počitnicah, vendar se je na krilih prvega zvezdnika LeBrona Jamesa vrnil in uspel izničiti zaostanek dveh zmag v finalu lige NBA ter prestaviti odločitev o prvaku na zadnjo, sedmo tekmo. Na njej se James ne bi pritoževal, če bi se razpletlo kot v zadnjem finalu, v katerem je bil potrebnih sedem tekem.

To je bilo pred tremi leti, ko so se drugega zaporednega naslova veselili košarkarji moštva Miami Heat, kjer je pred vrnitvijo v Cleveland igral James.

"V Cleveland sem se vrnil le z enim ciljem, da skupaj osvojimo naslov," pred odločilno tekmo razmišlja 32-letni James, ki ima dva šampionska prstana, vendar nobenega v dresu Clevelanda. Ta v svoji zgodovini od leta 1970 še ni osvojil naslova v ligi NBA.

James je na zadnjih dveh tekmah skupaj dosegel 82 točk in je prvo ime letošnjega finala.

Stephen Curry je na šesti tekmi moral predčasno na klop s šestimi osebnimi napakami. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stephen Curry je na šesti tekmi moral predčasno na klop s šestimi osebnimi napakami. Foto: Guliverimage/Getty Images

Potrebuje predstavo kariere

A na drugi strani jim bo stalo najboljše moštvo rednega dela lige Golden State Warrriors, ki so še pred sezono podrli nemogoč rekord Chicago Bulls po številu zmag v rednem delu. Ob 73 zmagah so le devetkrat izgubili, le naslov pa bi bil pravi sklep rekordne sezone.

"Odigrati moram najboljšo tekmo leta, če ne celo najboljšo tekmo kariere, saj je od nje veliko odvisno," razmišlja prvi zvezdnik prvakov in najkoristnejši igralec lige Steph Curry, ki je bil na zadnji tekmi izključen.

V prid aktualnim prvakom govori tudi zgodovina. Mogoče bo prav njihov rekordni red del jeziček na tehtnici, saj bodo odločilno sedmo tekmo igrali pred domačimi navijači. Sedme tekme v finalih lige NBA so od 18 primerov le trikrat pripadle gostom.

Letošnji finale je ponovitev lanskega, ko se je po šestih tekmah naslova veselil. Takrat je Cleveland, ki je bil brez poškodovanih Kyria Irvinga in Kevin Lova, povedel z 2:1 v zmagah, nato pa do konca serije ni več slavil in Golden State se je veselil naslova.

6. tekma finala

5. tekme finala

4. tekma finala

3. tekma finala

2. tekma finala

1. tekma finala

Ne spreglejte