Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
17. 6. 2016,
7.00

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

NBA Golden State Warriors Cleveland Cavaliers

Petek, 17. 6. 2016, 7.00

7 let, 10 mesecev

LIGA NBA, FINALE (6. TEKMA)

James dosegel 41 točk in sedma tekma je tukaj, Curry izgubil živce #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
LeBron James

Košarkarji Cleveland Cavaliers so na šesti tekmi finale lige NBA na domačem parketu premagali Golden State Warriors z izidom 115:101. S tem pa so izsilili sedmo finalno tekmo.

 

Po igrišču se je Spet razletel prvi zvezdnik Kavalirjev LeBron James, ki je na tekmi dosegel neverjetnih 41 točk, ob tem pa za svojo ekipo prispeval še osem skokov in enajst podaj. Kyrie Irving je dosegel 23 točk, košarkarji Clevelanda pa so tako izsilil sedmo tekmo v velikem finalu. James je tako še drugič v štirih dneh svojo ekipo rešil dokončnega poraza.

"Želim si zmage. Želim si dati vse od sebe  in potem bomo videli, kaj se bo zgodilo. Izsilili smo sedmo tekmo in to bi lahko bilo še zabavno," je po tekmi povedal James.

Curry je moral predčasno z igrišča

Golden State Warriors, ki so v rednem delu lige blesteli in podirali mejnike, zdaj na igrišču delujejo povsem razglašeno. Prvi igralec Bojevnikov Stephen Curry je očitno izgubil ritem in njegova igra še zdaleč ni več tako dominantna kot v preteklosti.

Curry je moral na zadnji tekmi parket zapustiti dobre štiri minute pred koncem tekme, potem ko mu je sodnik dosodil šesto osebno napako – tehnično napako zaradi jezikanja. Kljub temu je bil Stephen Curry prvi strelec ekipe, potem ko je v svojo statistiko vpisal 30 točk, poleg tega je dosegel še dva skoka in enkrat podal.

"On je MVP lige in dosodili so mu šest prekrškov. Trije so bili absolutno smešni," je po tekmi povedal prvi trener Warriorsov Steve Kerr, ki je pozneje priznal, da prekrški niso bili razlog za njihov poraz.

Odločilna sedma tekma velikega finala, ko bodo znani letošnji zmagovalci elitnega severnoameriškega profesionalnega košarkarskega prvenstva, bo v noči na ponedeljek pri Golden Statu v dvorani Oracle Arena v Oaklandu.

Liga NBA, 17. junij (finale, 6. tekma):

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 115:101  /3:3/
James 41, 11 sk., Irving 23; Curry 30, Thompson 25, 16 sk.

//Izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte