Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
16. 4. 2013,
15.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Jagodnik Hopsi Krka Olimpija

Torek, 16. 4. 2013, 15.12

7 let, 12 mesecev

Jagodnik: Polamaterski klubi so premalo za močno prvenstvo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Domovanje Gorana Jagodnika v tej sezoni so Hopsi. Dodobra je spoznal, kako se streže stvarem v prvi slovenski košarkarski ligi. Neuspeh Krke in Olimpije v ligi ABA je označil kot velik korak nazaj.

Najboljši strelec slovenskega prvenstva je ravno Goran Jagodnik s svojimi 38 leti. V povprečju za Hopse dosega 17,5 točke na tekmo, njegovo moštvo pa igra v ligi za obstanek. Kljub zrelejšim letom lahko povsem enakovredno meri moči z bistveno mlajšimi košarkarji. Tudi sam pa bi si želel bolj kakovostne lige. "Če se trenira enkrat na dan in igralci hodijo v službo, težko pričakuješ boljšo kakovost lige. Razen Olimpije in Krke, do neke mere še Helios, je pri ostalih vse bolj pol amatersko, vaško. Vse skupaj je premalo za močno ligo. Denar je vlečni konj. Če posamezniku igranje košarke ne predstavlja glavni vir dohodkov, se je težko angažirati. Večina se jih odloči za študij in hodijo v službe. Ko sem začenjal z igranjem košarke, ni bilo takšnega stanja. Takrat smo bili profesionalci. Bilo je osem klubov. Iz tega vidika je bila liga takrat močnejša. Če igralcu nekaj ne moreš dati, potem od njega tudi ne moreš veliko zahtevati," je Jagodnik naštel dejstva.

Poudaril je tudi, da bi bilo za slovensko prvenstvo dobrodošlo, da bi Krka in Union Olimpija priigrala Sloveniji dodatno mesto v regionalni ligi ABA, vendar sta bila v tej sezoni neuspešna pri tem podvigu. Zagotovila si nista niti evropskega tekmovanja, kar je velik udarec za slovensko košarko: "To je velik korak nazaj in meče slabo luč na slovensko košarko. Krka in Olimpija sta vlečna konja slovenske košarke. Krka bi morala s tem proračunom in resnim plačevanjem odigrati vidnejšo vlogo v ligi ABA. Škoda je za Slovenijo. Po tihem smo vsi upali, da bomo dobili še enega predstavnika v ligi ABA, da bi bilo državno prvenstvo potem bolj zanimivo. Klubi so odvisni od Krke in Olimpije. Zato zdaj tudi ni takšnega zanimanja in čara v državnem prvenstvu, saj sta prvo in drugo mesto, ki vodita v ligo ABA, praktično že oddani za Krko in Olimpijo. Presenetil je recimo Maribor. Dobro bi bilo, da bi se še kdo vmešal v izločilnih bojih, da bi bilo bolj zanimivo."

Z mislimi pa je Jagodnik še vedno pri Olimpiji, saj mu dolguje denar. Po besedah direktorja Matevža Zupančiča je Goran zdaj med prioritetnimi upniki. "To se že nekaj časa govori. Dokler ne bom dobil, je na istem, kot je bilo. Verjamem, da bo. Nisem pristaš, da bi tožil. Vse pa ima določene meje. Upam, da bo držalo, kot smo se dogovorili. Dolžni so mi kar nekaj," je še dejal Jagodnik, ki kani tudi v prihodnji sezoni igrati košarko.

Ne spreglejte