SiolNET. Sportal Košarka
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Dragić in Klobučar največja zapravljivca, a tudi najbolj radodarna

3

termometer

Po 14 pripravljalnih tekmah je za slovensko reprezentanco napočil čas, da zakoraka v program svetovnega prvenstva. Jasno je, da bo letela na krilih Gorana Dragića.

Osem zmag in šest porazov je izkupiček čete Jureta Zdovca na 14 pripravljalnih tekmah, ki jih je odigrala od 24. julija pa vse do 26. avgusta. Za razliko od preostalih reprezentanc je imela Slovenija ogromno obračunov v sklopu priprav na svetovno prvenstvo.

Dobrodošlo je, da so se centri po nekoliko slabšem začetku začeli dvigovati, kar daje optimizem, čeprav je jasno, da smo pod košem najbolj limitirani – zlasti proti kakovostnim reprezentancam.

Po kitajski turneji se je v tekmovalni ritem podal tudi Goran Dragić, ki je pokazal, zakaj spada med najboljše organizatorje igre na svetu. Sam pravi, da še ne čuti, da bi bil v tisti formi, kar je povsem razumljivo, saj je bil vse od sredine aprila, ko se je zanj končala sezona lige NBA, brez tekem. Ravno Gogi in Jaka sta tista, ki najbolj razigravata soigralce in v povprečju dosegata po 4,8 oziroma 3,6 podaje, sta pa tudi največja zapravljivca, saj sta v njuni statistiki pod kolono izgubljene žoge zapisani številki 2,4, kar pa je za organizatorje igre, ki imajo veliko žoge v svoji posesti, razumljivo.

Tudi njegov brat Zoran je bil dobro razpoložen v pripravah, pa čeprav je ob koncu pretekle sezone prestal operacijo kile.

Pripravljalna statistika bo zdaj povsem pozabljena, pomembna pa bo tista, ki jo bodo imeli slovenski košarkarji v Španiji. Upamo, da bo čim bolj zapolnjena v pravih statističnih stolpcih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin