Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2015,
17.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NBA Memphis Grizzlies Beno Udrih košarka ZDA

Sreda, 8. 4. 2015, 17.32

7 let, 12 mesecev

Goran Dragić in druščina s Torontom na robu izpada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ligi NBA so košarkarji Toronto Raptors v gosteh premagali Miami Heat z izidom 104:107. Miami si je s tem porazom že bolj kot ne zapravil priložnost za uvrstitev v končnico.

Goran Dragić je v dobrih 33 minutah za gostitelje zadel 22 točk in imel pet podaj ter dva skoka. Dwyane Wade je bil s 30 točkami prvi strelec domačih, Dragić pa drugi: osem sekund pred koncem ga je zaradi šeste osebne napake zamenjal njegov brat Zoran Dragić in ostal brez statističnega učinka. Ekipa Los Angeles Clippers je doma premagala Memphis Grizzlies s 94:86. Slovenski košarkar Beno Udrih je igral v prvi peterki gostov in v 29 minutah zbral 14 točk, tri podaje in dva skoka.

Memphis je drugi na zahodnem delu lige in si je že pred časom zagotovil nastop v končnici. Miami, ki si je skorajda že zapravil vse možnosti za izločilne boje, pa je deseti na vzhodnem delu in dve zmagi zaostaja za Bostonom in Brooklynom. Ti dve ekipi sta na zadnjih dveh mestih, ki še vodita v končnico. Miami lahko do konca rednega dela pride do 38. zmage, na tej številki pa sta že Boston in Brooklyn.

Dragić je v prvi četrtini zadel kar 12 točk in s tem izenačil svoj najboljši dosežek, odkar je prišel v Miami, zadel pa je tudi vse tri proste meta. Ta prvina je bila najslabši del igre domačih, saj so zadeli le 24 od 44 tovrstnih poskusov, največ prostih metov pa je zgrešil Hassan Whiteside, kar 12. Uspešen je bil štirikrat za 16 točk, imel pa je še 18 skokov.

Igralci Toronta, Lou Williams je zbral 29 točk, so izenačili lanski rekord, ko so dosegli največ zmag v zgodovini kluba v rednem delu. S tem so si tudi že zagotovili prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice.

Memphis še naprej igra oslabljen

Chris Paul (15 točk, 14 podaj), DeAndre Jordan (16 točk, 16 skokov) in Blake Griffin (18 točk) so vodili ekipo Clippers do zmage z neposrednimi tekmeci za drugo mesto na zahodnem delu lige. Memphis je sicer še naprej drugi, vendar imajo v izenačenem boju štirih ekip po 80 zmag tudi Portland in branilci naslova prvaka iz San Antonia. Memphis še naprej igra oslabljen, manjkata poškodovana branilca Mike Conley in Tony Allen, španski center Marc Gasol pa si je ob koncu prve četrtine nekoliko zvil levi gleženj. Igrišče je moral za nekaj časa zapustiti tudi Udrih, ker je dobil udarec v grlo, nato pa se je v zaključku vrnil na parket.

"Obe ekipi imata kar bogato zgodovino tesnih obračunov in vsaka tekma v aprilu je taka, kot bi šlo za izločilne boje v končnici. Zelo si želimo prednost domačega igrišča v končnici, tudi tekmeci, in zato ni bilo popuščanja," je dejal Udrih in dodal, da ga ne skrbi Gassolova poškodba. "Gotovo se bo vrnil na naslednji tekmi."

Ekipa Golden State Warriors je s 110:101 premagala Minnesoto Timberwolves za 16. zaporedno domačo zmago. Stephen Curry (34) in Klay Thompson (23) sta bila najboljša strelca najboljše ekipe lige, na drugi strani pa je Zach LaVine s 37 točkami dosegel največ košev med vsemi novinci v tej sezoni. Timberwolves so klonili desetič v nizu in se na zadnjem mestu lige izenačili z New Yorkom.

Ne spreglejte