Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
10. 7. 2015,
18.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Amare Stoudemire Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić DeAndre Jordan Los Angeles Clippers

Petek, 10. 7. 2015, 18.13

7 let, 12 mesecev

Goran Dragić bi lahko pozdravil še enega nekdanjega soigralca

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Miami še ni končal kadrovanje za prihodnjo sezono. Zelo blizu je nova okrepitev pod košem. V igri za prihod je izkušeni Amar'e Stoudemire, ki je z Goranom Dragićem že igral pri Phoenixu.

V četrtek je Miami uradno podpisal petletno pogodbo z Goranom Dragićem ob tem pa tudi oznani prihod nekdanjega soigralca slovenskega organizatorja pri Phoenixu Geralda Greena, ki bo zaostril konkurenco na branilskem oziroma krilnem položaju.

A glavni kadrovnik Vročice Pat Riley se še ne misli zaustaviti. Blizu Miamija je po poročanju ameriških medijev še en nekdanji igralec Phoenixa in v preteklosti eden večjih zvezdnikov lige NBA Amar'e Stoudemire.

Izkušeni 32-letni center oziroma krilni center ni več tako poskočen, kot je bil na začetku svoje kariere, predvsem zaradi velikih težav s koleni, še vseeno pa lahko doprinese k moštvu. Zadnjo sezono je začel pri New Yorku, kjer so ga sredi sezone odpustili, končal pa je v dresu Dallasa. V skupno 13 sezonah ima še vedno povprečje kar 19,8 točke in 8,1 skoka na tekmo.

Stoudemire se z Miamijem pogovarja za pogodbo okrog veteranskega minimuma, njegov prihod pa bi še bolj oživil govorice, da bosta moštvo zapustila Mario Chalmers in Chris Andersen, ki bi skupaj Miamiju prihranil okrog 10 milijonov dolarjev (9 milijonov evrov) letne plače, prav mesto Andersena pa bi zapolnil izkušeni nekdanji soigralec Dragića pri Soncih.

Riley ima v načrtu tudi sestanek z 28-letnim Marcusom Thorntonom, ki je pred leti imel nekaj zvezdniških trenutkov v dresu Sacramenta, ko je imel v sezoni 2010/11 povprečje več kot 21 točk na tekmo (v Sacramento je prišel sredi sezone in odigral 27 tekem), vendar se z izjemo naslednje sezone nikoli ni več približal tem številkam.

Dallas našel tolažilno rešitev za Jordana

Največja akcija tega prestopnega roka oziroma tržnice v ligi NBA pa je uspela Los Angeles Clippers. Odprava v režiji trenerja Doca Riversa, lastnika Steva Ballmerja ter igralcev Chrisa Paula, Blaka Griffina in J. J. Redicka je bila uspešna v prepričevanju DeAndrea Jordana, da ostane član Clippers.

Jordan je bil eden bolj iskanih prostih igralcev v letošnjem poletju, dogovor pa je dosegel z Dallasom, vendar nato snedel besedo. V zadnjih dneh je vse bolj dvomil o pravilnosti svoje odločitve, dokončen preobrat in vrnitev v staro jato pa so mu pomagali izvesti kar nekdanji soigralci, ki so po sestanku v Houstonu, kjer se Jordan nahaja med sezono, vso noč nadzorovali hišo, da ne bi lastniku Dallasa Marku Cubanu Jordana uspelo pregovoriti v prvotno odločitev.

Stari novi center Clippers je sklenil štiriletno in 88 milijonov dolarjev (78 milijonov evrov) vredno pogodbo.

S košarico Jordana so se slabem položaju znašli pri Dallasu, ki so že prej iz svoje jate spustili Tysona Chandlerja, nekoliko pa so stvar rešili z prihodom Gruzijca Zaze Pachulije, ki je v menjavi za izbor v drugem krogu nabora lige NBA prišel iz vrst Milwaukeeja.

Ne spreglejte