Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2023,
22.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Partizan Crvena zvezda Anadolu Efes Real Madrid Valencia Klemen Prepelič Barcelona Mike Tobey Olympiacos Fenerbahče Evroliga

Petek, 3. 2. 2023, 22.20

1 leto, 2 meseca

EVROLIGA, 23. KROG

Nesrečen poraz razpoloženega Prepeliča, Olympacos in Real ostajata na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Klemen Prepelič Valencia | Klemen Prepelič je dosegel 15 točk. | Foto Guliverimage

Klemen Prepelič je dosegel 15 točk.

Foto: Guliverimage

Danes se je s tremi tekmami začel že 23. krog evrolige. Barcelona je brez Mika Tobeyja z 72:70 ugnala Bayern, Klemen Prepelič je bil ob porazu Valencie proti Maccabiju (93:94) s 15 točkami drugi strelec svoje ekipe, beograjska Crvena zvezda pa je z 68:74 klonila na gostovanju pri milanski Olimpii. V petek je vodilni Olympiacos s 76:70 premagal branilca naslova Anadolu Efes, Real Madrid pa je bil na derbiju kroga v gosteh s 95:91 boljši od Monaca.

Košarkarji Barcelone, pri katerih Mike Tobey ni stopil na parket, so proti Bayernu prišli še do 15. zmage v tej sezoni, potem ko so v tesni končnici ugnali Bayern. Ta je dobro minuto pred koncem po zadetih prostih metih Ognjena Jaramaza, ki je pred tem zadel še trojko, izenačil na 70:70, koš za zmago Barcelone pa je 21 sekund pred koncem dosegel Cory Higgins. Jaramaz je v zadnji sekundi z zelo zahtevnega položaja še poskusil s težkim metom za tri, a je bil nenatančen.

Pri Kataloncih je bil z 12 točkami najučinkovitejši Nikola Mirotić, pri Bayernu, ki še naprej ne računa na Žana Marka Šiška, pa je Nick Weiler-Babb dosegel 15 točk.

Cory Higgins je dosegel odločilni koš za zmago Barcelone. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Cory Higgins je dosegel odločilni koš za zmago Barcelone. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vroče tudi v Valencii, Prepelič drugi strelec svoje ekipe

Zelo vroče je bilo tudi na obračunu Valencie in Maccabija iz Tel Aviva, ki je na koncu slavil s 94:93. Jarder Harper, ki je bil z 20 točkami prvi strelec tekme, je imel deset sekund pred koncem na voljo dva prosta meta, s katerima bi izid lahko poravnal na 94:94, a je bil natančen le enkrat. Tri sekunde pred koncem je nato s trojko zmago Valencii skušal zagotoviti Chris Jones, a je bil neuspešen. Klemen Prepelič je za Valencio na parketu preživel dobrih 21 minut, s 15 točkami  (1/2 za 2, 3/5 za 3, 4/4 prosti meti) pa je bil drugi strelec svoje ekipe. K svojemu dosežku je dodal še en skok, štiri asistence in eno ukradeno žogo. Pri Maccabiju je Wade Baldwin IV dosegel 19 točk.

Sportal Še verjamejo v čudež

Evroliga, 23. krog:

Četrtek, 2. februar:

Petek, 3. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte