Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
23.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Fenerbahče Olympiacos Mike Tobey Klemen Prepelič Valencia Barcelona Real Madrid Anadolu Efes Partizan Crvena zvezda Evroliga

Sreda, 1. 2. 2023, 23.10

1 leto, 2 meseca

EVROLIGA, 22. KROG

Olympiacosu derbi, Prepelič in Tobey zmagovita, slavje Reala in prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Valencia Klemen Prepelič | Klemen Prepelič je prispeval 10 točk k zmagi Valencie nad Bayernom. | Foto Guliver Image

Klemen Prepelič je prispeval 10 točk k zmagi Valencie nad Bayernom.

Foto: Guliver Image

Z derbijem med tretjim Fenerbahčejem in vodilnim Olympiacosom se je danes začel 22. krog evrolige. S 93:73 je zmagala grška ekipa.  Barcelona je s 83:78 premagala Maccabi iz Tel Aviva, Mike Tobey pa je prispeval pet točk in tri skoke. Klemen Prepelič je Valencii z desetimi točkami pomagal do zmage nad Bayernom, v postavi tega pa spet ni bilo Žana Marka Šiška. V sredo je prvak Anadolu Efes ugnal Žalgiris, Real pa Panathinaikos.

Mike Tobey je za Barcelono igral slabe četrt ure in ob metu 2:3 dosegel 5 točk. S štirinajsto zmago, tretjo v štirih tekmah, je Barcelona ohranila mesto tik pod vrhom razpredelnice.

Valencia je po peti zaporedni zmagi in izkupičkom 12-10 v igri za končnico. Klemen Prepelič je igral dobrih 15 minut in dosegel 10 točk. Za dve točki je metal 1:1, trojke 1:2, proste mete pa 5:6. Temu je dodal skok in dve podaji.

Kandidaturo za končnico je oddal tudi Partizan (11-11), ki je proti Asvelu zabeležil sedmo zmago v zadnjih devetih tekmah (92:71).

Manj uspešna je bila Crvena zvezda (10-12), ki je klonila na gostovanju v Bologni, kar je njen četrti poraz na zadnjih petih tekmah.

Obračun med Fenerbahčejem in Olympiakosom ni bil derbi, kot se je napovedovalo, glede na to, da sta to ekipi z vrha razpredelnice. Grki so sredi Istanbula dobili prvi polčas z 51:30, na koncu pa zasluženo vpisali četrto zaporedno zmago (93:73) oziroma petnajsto skupno, s katero so prevzeli vodstvo na lestvici.

Peti poraz na zadnjih šestih tekmah je doživela Baskonia (12-10), ki je morala v Milanu priznati premoč zadnjeuvrščenemu Armaniju (7-15). Baski so bili na začetku januarja na vrhu razpredelnice, zdaj pa jih čaka ogorčen boj za uvrstitev med osem oziroma v končnico.

Evroliga, 22. krog:

Torek, 31. januar:

Sreda, 1. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte